D&N - "Овча купел"

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

D&N - "Овча купел"

Мнениеот Lawyer » Чет 17 авг 2006 22:21

Добри отзиви от диагностигата и смяната на амортисьорите (задните) на втората семейна кола - Мицубиши Лансър. На "тресачката" показа, че предните са ОК, а единият от задните е свършил. Осигуриха амортисьори SACHS за следващия ден и за около час и половина ги смениха. Приемливи цени за японски автомобил и 2 г. гаранция. Добро отношение към клиентите, което се среща твърде рядко в родните сервизи. Е, то си е вярно, че "Овча купел" е един от кварталите, които са най-близко до Западна Европа, ама все пак... :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 авг 2006 22:24

Само остава да кажеш къде се намира и колко пари ти излезе смяната на амортисьорите барабар с тях самите. Прахоуловители смениха ли? :wink:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 17 авг 2006 22:35

Не са сменяли прахоуловители - бяха си ОК. Цената на един амортисьор е 150 лв., а смяната е общо 40 лв.

Адресът е: София, ж.к. Овча купел 2, ул. "Обиколна" 105, тел. (02) 956 0146, 956 0186, 956 19 69.

Обаче, ако ще сменяте на VW, няма смисъл там. Минавате на "тресачката" за диагностика и после - в клубните сервизи! :D

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 авг 2006 22:50

:да:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 18 авг 2006 0:17

аз пък съм доста недоволен от този сервиз точно днес
отидох за реглаж на предница

оня ми вика първо няма да стане днес
а стенда празен... аааааа да да ей сега
следва разговор с майстор
-ооооо много ти е ниска бронята не знам дали ще стане а ако стане ще трябва да почерпиш...
- аз нали затова идвам при вас бре защото съм нисък и сте там с лазер ли нам си какво
-ааааа да вярно да да да сега ще го направя

после подемника се прееба
после пък ми подпираха колата с една тръба за да вдигнат определена гума
от ляво тръбата обаче нещо се заклещи
та играчка докато я отклещим
после игра яко чука тряска удря дърпа
аз такъв реглаж за пръв път виждам
след 30-40мин беше готова

резултат:

10:30 вечерта тропане от ляво
оказва се тампон (където подпира и където се заклещи тръбата)
не знам какво е правил тоя но сутринта всичко си беше ОК
сега в 05:00 тръгвам за морето с тампони в колата (добре че се намериха BOGE под ръка...)
и като се върна ще го навестя тоя сервиз пак за да има кажа какъв идиот имат там....

а и друго
поиска ми 5лв за раздвижване на накрайник (на всяка страна)
след желание да си платя на касата каза аааа абе ти плати само реглажа раздвижване недей плаща...

:не: :не: :не:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 18 авг 2006 9:08

В сервиза им в сухата река се държаха по същия начин и вече година стана не съм ги посещавал за ходовата част. Само жичкаджията им ползвах един-два пъти през този период понеже друг разбирач в квартала не намерих, ама и той е един отвеян...
Предните ми амортесъори са Закс при тях сменяни, маслени с 2 години гаранция ама да ти кажа вече са на годинка и ми се струва че още една пълна няма да изкарат. Затова другия път Монро газови ще сложа с нови прахоуловители и пей сърце... :D

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Пет 18 авг 2006 16:28

сърбал съм попарата и от трите им сервиза,мога роман да напиша защо НЕ трябва да се ходи там.....само малко ще допълня:
- изпусната шайба(голяма колкото 1 лев) в кутията на ангренажа,стърже в ремъка и въпрос на време беше кога ще го скъса или....
- термостат залепен със силикон - съвсем вероятно е да има парче силикон тръгнало някъде по охладителната система...
- неправилна центровка на запалването - 3 пъти я правят все на око/ухо и все неуспешно...
- при смяна на задни лагери - недостатъчно стягане,луфт...10х Ваското че го видя...
- сменени НЕнужно ролката на ангренажа,датчик на перката....естествено платени без значение че грешката е тяхна...
- бой с големия чук по стабилизиращата щанга(тази между 2-та носача) защото опираше в накрайника при крайно положение на волана....тъпанара не се сети че е от неправилен реглаж...
- и много други подобни...
- освен това продават ментета части в кутия на оригинални съответно на такава цена напр.кормилна щанга от "Симеон" цена 70 лв.в кутия "TRV" вече ми струваше 166 лв.
......................
така че БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 авг 2006 17:02

Що бре частите са добри пък и аз си ги зимам на добри цени точно от тях. :) Пък виж тва за почерпването е друга работа и се черпа с майстори в друг сервиз. :drunk Щото и мен ме караха в този да черпа за преглед след като досега е минавал голфа без проблем. :lol: Ама чесно казано за някой неща стават. :073: :076: :081: :083: :lol

Потребителски аватар
Катерина
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Катерина » Сря 23 авг 2006 23:03

И аз ще се изкажа с голямо възмущение от D$N - специално за сервиза им в Овча купел. Когато на маздата се наложи да правят главата на двигателя- цената,която ми съобщиха като предварителна и уж крайна беше 200лв , с пряко сили 270 лв. Реших,че когато стане готова ще обявят цена от 300-320лв и прецених,че ме устройва.Първо: не стана както казаха за 5 работни дни... Чаках още две седмици. За пари не се говореше нищо... Когато ми звъннаха по телефона,че колата е готова и да отида да си я взема , останах без думи при обявената цена от 434лв :evil:
Според фактурата, извадена на принтерно някакво си устройство, всички чаркове,шлайфания,масла и тем подобни ,правеха кръглата сума от 430лв. Най-отдолу с химикалка беше добавено: МИЕНЕ НА ДВИГАТЕЛ-4лв.
А преди две седмици в съботен ден ми се скъса ремъка на алтернатора. И понеже са ми наблизко се наложи да дотътря колата до там. След 20 минутно чинно изчакване на продавача да си провери наличностите на ремъци в компютъра, и два проведени разговора по GSM-а от негова страна ми заяви скромно,че в момента нямали такъв ремък, като добави ЧЕ ДАЖЕ НЯМАЛИ И РЕМЪК С ПРИБЛИЗИТЕЛНИ РАЗМЕРИ , за да ми го сменят :roll:
Кракът ми няма да стъпи там, ако ще и една крушка да ми трябва :!: :!:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 04 сеп 2006 19:07

Тоя сервиз е поредния от серията мизерен,
чата пата дай парата.

Не искам да влизам в подробности, но с консумативи даже не могат да се оправят :!:

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Пет 15 дек 2006 21:44

Предстои ми подмяна на амортисьорите (всичките). Срещата с D&N се състоя само по телефона. Става на въпрос за Подуене!
Казах че искам SACHS целия комплект с тампони и т.н. и т.н. Иха, как ми се израдва пича и каза: "Е, те такива като теб много обичам" ... Исках да си купя частите от тях и ремонта от тях. Когато попитах за отстъпка при такава голяма покупка ми каза че те това е с отстъпката 750 ~ 780 лв. труд и частите. Е-е-е-е-е, аз да не карам BRABUS!?! :shock
Добре че не отидох там! Мерси!

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

НЕ

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Пон 25 дек 2006 18:30

Тея тапанари в сервиза се държат така все едно работят без пари и са единствените в София! Е заради такива глупаци спрях да си нося пистолета....

Въобще не ходете там!
Аз съм решил скоро да отида но след работа с 1 джип да повоза някой от отворените газета.... :evil: да видим дали ще се държат после така нагло като ме видят...

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”