passat B5 присаждане на автопилот (темпомат) как ?
Re: Присаждане на автопилот(Темпомат) на passat B5?как ?
И аз съм от разград но живея в варна,навит съм както каза колегата да се съберем повече хора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и аз снимаx моите кабели

ако може някой да ми каже къде да отрежа и напълно ли да ги отрежа от буксата или да направя връзка
колата ми е VW Passat B5 1999 AFN
ако може някой да ми каже къде да отрежа и напълно ли да ги отрежа от буксата или да направя връзка
колата ми е VW Passat B5 1999 AFN
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
toshkov81 написа:за колегата който е снимал буксите по горе
от цялата работа ви трябва само бялата букса.
взимате касапския нож и брутално изрязвате в дъно на буксата следните кабели![]()
![]()
1 червено/жълт
2 син
3 червено/сив
4 черно/бял
за по кратко ги номерирам. това не са номерцата на пиновете на буксата. то другии дакива кабели няма там, та не може да ги объркате.
значи 3 и 4 ги връзвате заедно и им подавате + при контакт
1 е сет
2 е ресет
тоест като дадете + на тези две кабелчета се активират функциите.
най лесно можете да пробвате като тръгнете и над 50 км. чукнете на 1 + и колата трябва да задържи скорост.
това е за allfena на другия колега му телефонообясних.
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги и от мен намерих си лостче с темпомат и искам да си го монтирам ,въпроса е дали и моите жици са същите мотора ми е AZM и другия въпрос е прокарват ли се жици от ключето до тези букси които сте снимали и колко са.Предварително благодаря за отговорите.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Колеги...гледам тая снимка по долу и се питам на "+ към темпомата" и на "+ на контакт" кои кабели трябва да са. Пуснал съм един кабел от червено-белия и един от черно-жълтия и Червено-сивия дадени на късо, или ....червено белия "+ към темпомата" или "+ на контакт" е?
Един колега ми обясни , обаче той ги е вързал и трите на късо..а аз искам да минават през ключе
За SET и RES е ясно. Червено-жълт SET, син RES

Един колега ми обясни , обаче той ги е вързал и трите на късо..а аз искам да минават през ключе

За SET и RES е ясно. Червено-жълт SET, син RES
-
- Автомобил:
- Двигател:
"+ на контакт" е когато дадеш на контакт да подава 12волта
този + може да намериш на пластмасата на релетата зад бушоните която се намира от долу в ляво ще видиш няколко болта с гайки като гледаш тази пластмаса от пред от ляво на дясно първия болт беше при мен(трябва да провериш с мултицет) дали има +12 волта само при контакт
"+ към темпомата" са двата кабела от буксата в компютъра който си вързал заедно (по долу 3,4)
за това дето ти е казал колегата, че трябва да вържеш заедно три кабела е грешно
Най-точното обяснение е От колегата toshkov81:
1 червено/жълт
2 син
3 червено/сив
4 черно/бял
за по кратко ги номерирам. това не са номерцата на пиновете на буксата. то другии дакива кабели няма там, та не може да ги объркате.
1 е сет
2 е ресет
(това го казвам за VW Passat B5 1999 AFN)
този + може да намериш на пластмасата на релетата зад бушоните която се намира от долу в ляво ще видиш няколко болта с гайки като гледаш тази пластмаса от пред от ляво на дясно първия болт беше при мен(трябва да провериш с мултицет) дали има +12 волта само при контакт
"+ към темпомата" са двата кабела от буксата в компютъра който си вързал заедно (по долу 3,4)
за това дето ти е казал колегата, че трябва да вържеш заедно три кабела е грешно
Най-точното обяснение е От колегата toshkov81:
1 червено/жълт
2 син
3 червено/сив
4 черно/бял
1 е сет
2 е ресет
(това го казвам за VW Passat B5 1999 AFN)
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
С този неразглобяем проблем се сблъскахме и ние

allfena написа:
Има ли някой от варна който да може да монтира темпомата на VW Pasatt B5 1999 AFN.
Всички теми изчетох обаче мисля, че няма да мога да се справя.
Колеги да се съберем ,както са го направили някой вече ,4-5-6 коли няма значение от Варна,Русе,Шумен аз съм от Разград и съм навит на такава екстра да се обадим на колегата Тошков81 в даден ден ако трябва тел. да се оставят да се съберем в някой от тези градове ако има желаещи да пишат тук и да се темпоматизираме
Аз съм " ЗА " Русе м/у 27.06 и 10.07 да се съберем и да викаме колегата Тошкоф да ни оправя 0899 250 999
Има ли някой от варна който да може да монтира темпомата на VW Pasatt B5 1999 AFN.
Всички теми изчетох обаче мисля, че няма да мога да се справя.
Колеги да се съберем ,както са го направили някой вече ,4-5-6 коли няма значение от Варна,Русе,Шумен аз съм от Разград и съм навит на такава екстра да се обадим на колегата Тошков81 в даден ден ако трябва тел. да се оставят да се съберем в някой от тези градове ако има желаещи да пишат тук и да се темпоматизираме
Аз съм " ЗА " Русе м/у 27.06 и 10.07 да се съберем и да викаме колегата Тошкоф да ни оправя 0899 250 999
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Колеги..подкачих темпомата към компа, и изкарах копченца, с които да превключвам режимите. Обаче...търсих къде ли не място да ги сложа, но все не ми харесваше
..затова реших да сменя цялото лосче за мигачите. От един магазин ми предложиха ето това (вижте снимките по долу) та това ли е лосчето за моя модел пасат? И да попитам още нещо...На буксата за темпомата на лосчето се вижда че пиновете са 6. Защо с 6 и кое къде се връзва 

Би трябвало да е същото. При мен са същите бутони, само надписите са на швабски... уж го активирахме, но самото лостче явно някъде губи връзката с компютъра... Някой ден трябва да го закарам при вещо лице да се разправи с кабелите, че мен ме е страх да ги човъркам. Успех! 

- krasi_68rz
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,хайде колеги още някой желаещ за да се обадим на Тошков81,vencisto akon1,са готови
и аз не мисля да се справям сам,Шумен хайде и от там някой,всеки да предложи един град мен не ме бърка може и във Варна или Русе да го викаме но времето си лети а аз съм ангажиран през лятото всеки ден ми е ценен.Оставяйте тел.както vencisto моя е 0889215063 не ме бърка да ви набирам.Давайте предложения как и по какъв начин да се чуем и със Тошков да се договорим за град,ден и час.Успехи! 

0879 234568 и аз съм съгласен чакаме още желаещи : )
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма проблем колеги. това е телефона 0898364628. аз съм на линия.
а за колегата по-горе с оригиналния лост да прати едно лично да му обясня ако иска какви са 6-те кабела от лоста.
а за колегата по-горе с оригиналния лост да прати едно лично да му обясня ако иска какви са 6-те кабела от лоста.
Върни се в “Дизелови агрегати”