Проблем с Golf 3 1.9 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с Golf 3 1.9 TDI

Мнениеот koby » Чет 28 окт 2010 8:00

lubito написа:моят голф има същия проблем, ходих при един майстор и тои ми каза че проблема е в един клапан който се намира зад кутията на въздушния филтър и в него влизат 3 малки маркучета, свалях го пробвах да почистя но е капсолован, като го сложих се оправи за известно време и след това пак си остана проблема така си карам и сега не ми се дават 75лв за нов

по това което си написал мисла че ми говориш за EGR клапана който при мен неработи но съм откачил EGR зада стои постоянно затворен според мен няма нужда изобщо от този EGR клапан поради причината че той е сложен само за икономия да връща изгорелите газове за доизгаряне и е малко безсмислен

dragooo831
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragooo831 » Чет 28 окт 2010 16:37

колега това забиване на 120 на коя скорост го прави моита го прави само на 4 и 5 скорост на другите нямам проблем

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Пет 29 окт 2010 15:02

koby написа:
lubito написа:моят голф има същия проблем, ходих при един майстор и тои ми каза че проблема е в един клапан който се намира зад кутията на въздушния филтър и в него влизат 3 малки маркучета, свалях го пробвах да почистя но е капсолован, като го сложих се оправи за известно време и след това пак си остана проблема така си карам и сега не ми се дават 75лв за нов

по това което си написал мисла че ми говориш за EGR клапана който при мен неработи но съм откачил EGR зада стои постоянно затворен според мен няма нужда изобщо от този EGR клапан поради причината че той е сложен само за икономия да връща изгорелите газове за доизгаряне и е малко безсмислен

На мен ми се струва, че това е клапан N75 а не EGR все пак не знам за какъв двигател става въпрос, но едва ли от EGR ще забива.

petar55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar55 » Пет 29 окт 2010 17:09

Турбото пренадува!Почисти му клапана!

dragooo831
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragooo831 » Пет 29 окт 2010 17:28

как става с ваздух ли или с не6то друго разредител или не6то такова разглобява ли се

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пет 29 окт 2010 22:30

vaskog написа:
koby написа:

На мен ми се струва, че това е клапан N75 а не EGR все пак не знам за какъв двигател става въпрос, но едва ли от EGR ще забива.

оооооо ЕГР създава много неприятности и много мощност губи колата ако е не работи клапана

lubito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubito » Пон 15 ное 2010 13:32

май проблема няма да се отстрани лесно като гледам колко възможни причинители има :)

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Пон 15 ное 2010 14:58

Единственото решение без изписването на десетки страници гадаене е читава диагностика с VAG-COM и веднага ще разбереш къде какво трябва. На мен ми прилича повече на замърсен Дебитомер. Набира нормално тогава, когато не се нуждае от много гориво, но дойде ли момента над 3000 об. едениците падат и колата по-скоро набира като по инерция плааавно достига 160-170 и до там. Пак казвам, че без един ХУБАВ ЛОГ няма как да стане номера. А това, че даваш пари за някакви диагностики, където ти гледат колата на един стационарен компютър забрави :D. Отиваш при някой колега, където знае как се прави лог и на кои канали, и за по една бира след добре свършената работа ще излезнат всички проблеми на колата. Това, че си сменил 3 дебитомера не означава, че и те работят ;) особено ако са втора ръка. А как се разбира това ? отново с VAG-COM :D

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 16 ное 2010 9:09

Еми нека тогава колега който разбира и има читав VAG COM да пише и да се разберем нещо да отида и да погледне че вече започна да не ми прави впечатление и накрая може и секирата да му удара

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 16 ное 2010 12:04

koby написа:Еми нека тогава колега който разбира и има читав VAG COM да пише и да се разберем нещо да отида и да погледне че вече започна да не ми прави впечатление и накрая може и секирата да му удара

ами разходи се до Саранци .. сервиза зад кметството .. Стоян .. ако те отсвири .. кажи че те праща Митко-счетоводителя

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 16 ное 2010 18:23

абе колега, ти още ли се мъчиш с тая кола?
вземи си отвори компютъра и виж дали е здраво маркучето което е вътре.провери и маркуча до компютъра.

mishofren
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mishofren » Вто 16 ное 2010 19:49

доколкото разбрах клапана N75 си го откачил при пробата има 2 маркуча червен и син трябва да ги съединиш и ще разбереш аз така направих с пасата и литна защото турбото дава всичко то налягане на ДВ и така разбрах повредата ако е дебитометър няма да върви и до 100

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Сря 17 ное 2010 7:14

mishofren написа:доколкото разбрах клапана N75 си го откачил при пробата има 2 маркуча червен и син трябва да ги съединиш и ще разбереш аз така направих с пасата и литна защото турбото дава всичко то налягане на ДВ и така разбрах повредата ако е дебитометър няма да върви и до 100

От ауди Б4 1.9 ТДИ 1з мисла мотора става ли N75 че има един такъв за проба

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 23 мар 2011 9:40

колега колата ми е друг модел , но може би темата ще те насочи - това е почти обща болка , не си само ти така. Дано ти помогне темата , поне да те насочи.

viewtopic.php?f=24&t=182979

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 06 юни 2011 9:43

Отстранен е вече проблема който двигатела работеше на 3 цилиндъра и отзад пушенето(мап сензора даваше грешка,но VAG-а не го хващаше и ходих на друга диагностика) остава само проблема с мощноста която губи на 120км и дебитомера не е малко в граници,също така съм запушил и EGR клапана

Върни се в “Дизелови агрегати”