Има ли разлики в стартери Пасат б3 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли разлики в стартери Пасат б3 ?
Та колеги от известно време стартера ми върти когато му е кеф... Искам да питам има ли разлика между стартера,примерно на 1.8ПБ (моят) и 1.8 АБС,РП ... 2Е и така..!От какъв мотор да търся стартер за мен ?
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Re: Има ли разлики в стартери Пасат б3 ?
Направи се с копче Start
, знаеш ли от кога чакам да ми се прецака стартера за да го направя
, не че сега не може, ама майстора вика сега ти е излишно. И аз се примирявам някак си и чакам.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо не те разбрах,какво искаш да кажеш с това копче старт.Иначе при мен върти самият стартер(като,че върти моторче),но бендикс ли му се викаше явно не отделя,да закачи зъбите на маховика!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Щом така прави, свали стартера и го измии хубаво бендикса и там където се движи, смажи с масълце и ако имаш сили и възможности смени втулката която е в кожуха на съединителя. Аз така направих преди 2-3 години още и до ден днешен си пали без проблем. Ако след почистването не се оправи бендикса или бобината /шалтера са за смяна/ При бендикса има разлики - мисля са 3 вида и трябва или с бендикса на място в магазина или по номер но на самия бендикс написан.
Преди да ръчкаш по стартера откачи + на акумулатора.
Ей го моя сниман именно заради номера при едно от свалянията.

Стартера е един от най - лесните за сваляне елементи от тия двигатели нашите, така че с почистването е макс за половин - един час работа, но си заслужава.
Преди да ръчкаш по стартера откачи + на акумулатора.
Ей го моя сниман именно заради номера при едно от свалянията.

Стартера е един от най - лесните за сваляне елементи от тия двигатели нашите, така че с почистването е макс за половин - един час работа, но си заслужава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да наистина лесно се сваля.Значи по-късно днес ще го сваля и както казваш ти изчистя и смажа добре.Надявам се да се оправи,защото реално той постоянно си върти но не винаги зацепва.. А колкото до тази втулка ще видя на место какво е положението!Иначе къде да търся за тази втулка ако трябва да я купувам ?И как се търси по номер или по размери
- hristo1973
- Автомобил: vw passat b3- skoda octavia 2 1.9
- Двигател:
Здравей колега!
Колегата е прав,че за сега е добре да измиеш бендикса хубаво с бензин и да смажеш втулките,ако и така не стане просто сменяш бендикса тои не се ремонтира.За втулките е най-добре да търсиш по размер.
Колегата е прав,че за сега е добре да измиеш бендикса хубаво с бензин и да смажеш втулките,ако и така не стане просто сменяш бендикса тои не се ремонтира.За втулките е най-добре да търсиш по размер.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
За да ти закача толкова рядко,значи Бендикса ти е за смяна!Около 30 лв е!Ако сваляш стартера направо си смени и бендикса! 
П.П Ако се стигне до смяна на стартера си търси от АБС(с планетарен редуктор е,по-добре е от на РП!)

П.П Ако се стигне до смяна на стартера си търси от АБС(с планетарен редуктор е,по-добре е от на РП!)
- К.Одаджийски
- VW експерт
Аз пак ще кажа, моя закачваше веднъж на 8-10 опита и с почистване се оправи. По - добре да пробва, че 30 лева не са си малко пари за бендикс, като има вероятност да се избегнат като разход. Втулката в кожуха на съединителя поне при нас в един от магазините за авточасти я имаше готова. 14,1 мм е външния диаметър, 12, мм е вътрешния диаметър, дължина на втулката 14 или 16 милиметра. Един милиметър е дебелината на стената на тая втулчица.
- К.Одаджийски
- VW експерт
За същата втулка говоря иначе аз измих с нафта и смазах с машинно масло. Не е хубаво там да се смазва с грес, понеже има много прах от съединителя и бързо ще стане на глеч.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разглобявай и рециклирай.. на съставните части..
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз го имам същия проблем и на моя стартер.
Много трудно пали особено като е загряла колата.
Някой ми каза, че се губела масата, но и при мен бендикса не изхвърля всеки път.
А когато изхвърли прави едно като прекъсване.
Някой може ли да каже как точно се разглобява?
Че нещо от снимките не виждам много възможности за разглобяване...
Много трудно пали особено като е загряла колата.
Някой ми каза, че се губела масата, но и при мен бендикса не изхвърля всеки път.
А когато изхвърли прави едно като прекъсване.
Някой може ли да каже как точно се разглобява?
Че нещо от снимките не виждам много възможности за разглобяване...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Та аз да кажа по моя проблем.Още от 2007г насам винаги стартера ми е въртял много странно,а сега напоследак почна да не отделя бендикса.Не вярвах на колегата,който ме посъветва първо да смажа бендикса и оста му ( и с почистване) - но все пак го направих .От както направих това упражнение стартера ми върти като луд,все едно съм купил чисто нов.
Благодаря много за съвета на К.Одаджийски

Благодаря много за съвета на К.Одаджийски

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Не бързай да се радваш след първата зима и пак ще се получи,моят го чистя 3 ти път вече