Bora PD AJM При опит за палене пуши бяло.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Bora PD AJM При опит за палене пуши бяло.

Мнениеот Dobromirski » Пет 15 апр 2011 17:24

Таз кола цял ден ме мъчи :banghead:
Обеснявам: Колата студена. Въртиш и палиш. След 20-на сек. почва да припушва бяло и гасне. След това въртиш докато стартера подпуши. През това време колата се опитва да запали , препуква, дори припалва, но на 2-3 цилиндъра подскача, гъни се мъчи се а отзад все едно си запалил военна димка (от нафта а НЕ масло) . След 5 минутно въртене колата все пак запалва, подскача потраква и за около минутка се изчиства. След това въртиш и палиш все едно нищо не е било. След час престой всичко се повтаря .
Всичко това го прави при СВОБОДЕН ВХОДЯЩ КОЛЕКТОР ( свалил съм ЕГР-а и клапата за меко гасене, дебитомера е изключен за да не вкарва много гориво, тъй като турбо пътя е отворен.)
Антифриза е ОК. Размених датчика на коляновият вал от моята - файда йок. Докато върти на стартер, ( и не пали) не забелязвам да има проблем с компресията. Полудях вече. Утре мисля да свалям тандем помпа и дюзи , но не виждам как от тях да влиза толкоз нафта в цилиндрите.
Да поясня , че това го е направила без абсолютно никаква симптоми . Ей така от раз :shock
На Ваг-Кома всичко изглежда наред (когато не пали разбира се) :evil:
С моето ЕЦУ- е същата работа. С нейното, моята пали от четвърт. Утре мисля да проверя инсталацията, но и от нея не ми се вярва да е ! :|
ПП: Току ще пробвах пак. Когато почне да се "еб...ва" дори и не можеш да я форсираш. Все едно не и стига нафта , а в същото време отзад е чудо. Да се е прецакала някоя ПД , но поне на 3 цилиндъра би трябвало да бачка. Няма как да се прецакат и 4-те наведнъж !

Последна промяна от Dobromirski на Пет 15 апр 2011 18:50, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Bora PD AJM При опит за палене пуши бяло.

Мнениеот dragozow » Пет 15 апр 2011 18:09

Може да пробваш и с друг горивен филтър, някои хора въобще не знаят че се сменява.

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 15 апр 2011 18:49

С помпа в резервоара е . Нафта след филтъра има да те удави. След тандем помпата, какво се случва не знам :(

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 16 апр 2011 6:05

Трябва значи някой да погледне, за съжаление ще ти ровичкат.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 16 апр 2011 9:43

Масло харчи ли , колко разход ти дава?
Защото има един авариен режим , при който харчи много но не върви и пуши яко.Той се включва автоматично ако не е наред нещо по колата ,за да не те остави на пътя. Поне при моя пасат е така той е П.Д. AJM също 115к.с. тди.
На мен ми пушеше бяло и беше турбото, дано при теб е нещо по евтино. защото като гледам при палене ти прави също проблеми.по добре я закачи на комп да видиш , но я пробвай по време на движение , а не на място - има разлика повярвай ми..
моята турбина на място беше перфектна , но по време на движение избиха грешките и пролича ,че пренадува...
имам един комшия а Ауди А4 п.д. при него се беше прецкала една дюза но симптомите са други - на място ти падат оборотите под 900 и стерлакта на оборотомера играе, а по време на движение си върви нормално, когато подадеш газ..
мисля ,че не е дюза пр теб..
може би са няколко неща на едно - да са се прецакали , това с паленето и белия пушек , ми се струва ,че се пораждат не от една повреда, но пак ти казвам иди на диагностика , те затова си имат компютри тея коли ,за да не гадаем ..

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 16 апр 2011 9:57

колегата Добромирски въобще не е бос с ремонта на автомобили :idea:
ако няма конкретни идеи ,защо изобщо трябва да се пише?

Потребителски аватар
VAG-fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAG-fen » Вто 19 апр 2011 19:13

колега пробвай със спрй дали захапва!май има пад в тандем помпата,ама знаем че няма как да се види.Може и да са 2 поредни дюзи май само с проба грешка ще решиш проблема!

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 07 юни 2011 20:56

Одисеята най-после приключи !!!!!!!!!!!!
Колегата niks76 ми изпрати 2 дюзи за проба. :kissy:
Почна се едно въртене по цилиндрите , и тъй като проблема го правеше за около 1-2 минутки през 5-6 часово палене, момчето си тръгваше с думите " покарай така да видим как е" :banghead:
И всеки път едно и също, с леки промени. scare :banghead:
Най-накрая вече казах "край , разлупваме я на моя отговорност ! Писна ми !"
Отварям гледам, клапани, повдигачи, гарнитура, абе всичко ОК :shock
По едно време се загледах на 2 от цилиндрите под петното което остава от горният сегмент до края на блока, второ петно , малко по-светло ( виждаше се до къде стига вторият сегмент) :shock :?
Веднага изкормих буталата и какво да видя : на 2 цилиндъра горните сегменти счупени, а всички останали яко запекли в каналите :shock Такова чудо не бях виждал ! За да излязат някой сегменти трябваше да нагрея буталото иначе се трошеше на прченца и нямат излизане ( това най-вече на тези , които горните бяха счупени ).
Кофтито е , че въобще не се сетих да дръпна щеката на маслото докато колата правеше проблема, а иначе по време на работа, си духаше нормално за PD ( те си кадят през щеката по дефаут)
За сега ( 2-ри ден ) колата върви прекрасно. Интересно ми е обаче какво по дяволите е причинило всичко това ?
ПП: Едно голямо Благодаря на niks76 за съпорта .

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 07 юни 2011 21:42

най вероятно тая кола е имала някога доста продължителен проблем с прегоряла гарнитура и сегментите са следствие..............

Върни се в “Дизелови агрегати”