За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот agent_kowalski » Чет 09 юни 2011 16:45

Затова реален контрол от някой "орган",да не стане нещо и да има :beat_butt2 :076: :013:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 09 юни 2011 19:11

Много шум за нищо. Да така е гръмна. Нека не забравяме, че преди време един автомобил марка БМВ, се самозапали на бензиностанция. Търсиха и в него газова за скандал, обаче... Ядец. Беше си "чист" двигателя(безни или дизел не помня). Така че мисля, че това е само търсене на евтина сензация и нищо повече.
А и освен това едва ли някой е сложил газова, независимо от метан или пропа-бутан, от любов към горивото - въпрос на пари.
Който кара много - пропан бутан, който кара още повече - метан.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 09 юни 2011 21:09

Има един момент че на газ се карат предимно по-стари коли,и се карат повече,най-вече от хора с по-малко възможности,които къде от немърливост,къде от нямане не винаги успяват да поддържат добре колите(не че собственици на коли без газ са по-малко немърливи,но поне колата ако е нова е друго) и от там при поблеми с ел.инсталация,или спунан маркуч за гориво и става пожара...и да няма газ ако избие маркуч за бензин има опасност от пожар.А за тая метан станция казаха че била незаконна,демек контрол никакъв не е имало...добре че няма жертви...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 10 юни 2011 22:47

agent_kowalski написа:Има един момент че на газ се карат предимно по-стари коли,и се карат повече,най-вече от хора с по-малко възможности,които къде от немърливост,къде от нямане не винаги успяват да поддържат добре колите(не че собственици на коли без газ са по-малко немърливи,но поне колата ако е нова е друго) и от там при поблеми с ел.инсталация,или спунан маркуч за гориво и става пожара...и да няма газ ако избие маркуч за бензин има опасност от пожар.А за тая метан станция казаха че била незаконна,демек контрол никакъв не е имало...добре че няма жертви...

Не съм съгласен!Познавам хора които имат пари и карат нови коли и пак слагат газова уредба!Аз карам такъв служебен автомобил .Сигорно моите шефове нямат пари да го карат на бензин?Имат!Но защо да плащат двоино?И точно на шефа ми мерцедеса ,които е дизел се запали на светофар в града!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 11 юни 2011 8:28

Така е.Не ме разбра точно.Примерно 70% от колите на газ са 15+ годишни.Има и нови коли на газ....примерно на хенди служебните мегани и дачии всички от чисто нови са на газ,но не ми се говори за тази фирма ,че съм се занимавал не малко с тях.А и поне половината от новите коли на газ ги карар хора,които едва са събрали пари за тези коли и не могат да ги поддържат.Виждал съм да слагат и туарег на газ в сервизите.Лошо няма просто напоследък има много хора,които не искат да си сметнат нещата,че не могат да поддържат дадена кола.Имам близък приятел,който се видя с пари и се метна от кадета на един пасат 5.5 преди време за 19хиляди чуден..ама виждането с пари няма общо със заплатата и в момента не може да му смени маслото и филтрите нито нищо и колата е пред разпад.Нищо няма да работи по нея....и на мен ми се кара по-нова кола,ама по-добре да карам стара,но да съм си я стегнал и да върви.Все пак е по-евтино,като не може иначе не може.Та в този ред на мисли,идеята ми е че да имаш нова кола не значи да имаш достатъчно пари за всичко.Познавам хора,които наистина си имат пари за колите,които карат и нито ги грее газ нито нищо.Някой с 1000лв заплата,на който само каското и гражданската и данъците му се падат по 300 на месец ,отделно я кара и ремонтира колата,гледа жена и дете малко ще му дойде нагоре...
За мерцедеса да...не съм казал нито че газта е опасна нито нищо,да не се случват бели де,но пожари и глупости стават от неизрапвна ел.система най-често и оттам ако газта не е изправна може да стане бум...но ако всичко е подържано няма ядове...какво е виновна газта че има мърлячи :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 11 юни 2011 8:33

В България немотията и желанието да "минеш тънко" ни карат да караме на газ. Ще ми се да вярвам, че второто е естественото продължение на първото, но на моменти не съм особено сигурен в това (въпросните примери с Туарег на газ??!?!). Освен, че не сме особено платежоспособни, за нас важат и голяма част от българските поговорки от сорта "На гол тумбак, чифте пищови". Примерът с човекът, дето се е видял с лев и е купил кола, която не може да поддържа е достатъчно ярък и показателен. Има мнооооого като него 8) Всеки иска да е@е хубави жени и да кара яки коли, ама и двете си имат съответната цена - първо като начална инвестиция и второ - като "поддръжка" mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 11 юни 2011 8:56

Мдааа... и на мен ми се кара хубава кола,но карам 15+ годишна..всъщност не ми пука много поне не е скъпа за поддръжка стегнал съм я и върви.А тука за газта няма смисъл да се кара на бензин,при положение че карането на газ за стара кола е безпроблемно.Да е нещо ново с турбини,директно впръскване,пластмасови колектори,глупости да се чуди човек нали имал пари за кола,а няма пари да я кара...същата работа.
А за човека с пасата..просто тази кола се съсипа...като човек се види с млако пари да скочи от кадета примерно на голф3,или венто или нещо такова,дето ще може да поддържа със заплатата,ама айде де.На някои мерака им е по-силен от разума :)
stef4o ти наистина ако караш това 1985 VW Jetta ABU Pierburg 2e3 дори да имаш пари да караш на бензин то няма смисъл такава кола да се налива бензин за 2и50 в нея..нищо няма да и стнае от газта и макс за година ако не караш много избиваш цялата кола..аз като си сложих обикновена газова(ловато вакумен изпарител) я избих точно за 8 седмици от каране...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 11 юни 2011 9:11

agent_kowalski написа:Мдааа... и на мен ми се кара хубава кола,но карам 15+ годишна..всъщност не ми пука много поне не е скъпа за поддръжка стегнал съм я и върви.А тука за газта няма смисъл да се кара на бензин,при положение че карането на газ за стара кола е безпроблемно.Да е нещо ново с турбини,директно впръскване,пластмасови колектори,глупости да се чуди човек нали имал пари за кола,а няма пари да я кара...същата работа.
А за човека с пасата..просто тази кола се съсипа...като човек се види с млако пари да скочи от кадета примерно на голф3,или венто или нещо такова,дето ще може да поддържа със заплатата,ама айде де.На някои мерака им е по-силен от разума :)
stef4o ти наистина ако караш това 1985 VW Jetta ABU Pierburg 2e3 дори да имаш пари да караш на бензин то няма смисъл такава кола да се налива бензин за 2и50 в нея..нищо няма да и стнае от газта и макс за година ако не караш много избиваш цялата кола..аз като си сложих обикновена газова(ловато вакумен изпарител) я избих точно за 8 седмици от каране...

На моята кола каквото й да и купя все й е много. То е като да купуваш нови комплекти еротично бельо на жена си, която е 80-годишна баба mhihi Всеки лев даден по кола, чиято съдба не е ясна (няма да става олдтаймер или да се реставрира) е неоправдан, според мен. :beer Просто я държа в приличен вид и в движение - гледам основно ходовата част, гумите, спирачките й да са читави. Другото са пари на вятъра 8)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 11 юни 2011 9:16

Ми не знам...аз го смятам така.Колата цялата е 1000-1500лв каквото и да стане с нея парите се спестятват за половин,един,два,три месеца зависимост от доходите на човек.Каквото и да караш трябва да се поддържат поне някои неща,ходова и спирачки поне за да не се отрепеш.Двигателя ако те остави на пътя неприятно,но поне няма да те отрепе,ако не се запали нещо.На нова кола примерно да направиш ходовата е колкото тази цялата,тоест нищо не губиш един вид.Тука не плащаш каско,данъка ти е 20лв. и да те ударят или одерат някъде те боли ...инструмента :)Е да нямаш комфорта на нова кола,аз не бих отказал една хидравлика и едни ел.стъкла примерно,но това се слага и на тая кола,просто не съм стигнал до там.Най-големия минус е пасивната безопасност на старото купе...тука да не дава Господ :bishop иначе вообще не ми пречи че е стара.Някой ще каже возия,карал съм много по-нови и скъпи коли с 2-3 пъти по-скапана возия от стар голф с разбита ходова.Така че всичко е относително.Единствено едната хидравлика ми мъчи душата основно и нищо друго :)

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 11 юни 2011 12:13

Да не се отплесваме от темата,но ги има и коли от 89-а с хидравлика,климатроник,4 ел.стъкла,подгряване на пръскалките на чистачките,дюзи за миене на фаровете,ел.седалки с подгряване,ел.шибидах+ куатро+ турбо... Ауди 100 е автомобила... Приятелчето е супер щастлив с тази кола,пък и излиза отвсякъде,няма ръждица никъде,вози като кораб,изключително е пъргава,здравината е пословична на този автомобил,пък за звука на петака,няма какво да коментираме!Вярно няма еърбег,но пък има PROCON-TEN.Аз имам същия модел,но без никакви екстри,понеже моята е от съвсем първите,от 83-а...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 11 юни 2011 12:20

е разбира се има,но са рядкост :) ел.стъклата,хидравликата,еъбега горе долу поне при vw ги има масово от голф 3,и от не от първите,ами някъде 95-96та :) Иначе съм имал дърта темпра с ел.табло,стъкла и кво ли не 87ма..ама такова нещо повече не мерси...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 11 юни 2011 13:04

lion_heart002 написа:Да не се отплесваме от темата,но ги има и коли от 89-а с хидравлика,климатроник,4 ел.стъкла...

имал съм такъв Пасат, ама много се отплеснахме.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Съб 11 юни 2011 14:08

Българина е такъв, ако може на вода или на чист въздух ще кара, нищо, че е богат. Жив пример е на брат ми шефа му. Строителен предприемач с мнооооого кинти и мнооооого коли. Има един джип МЛ бензинов на метан, има и Кайен и го е яд че не може да му сложи газ, то може ама много електроника и го е страх, за това го кара само по празниците. Та който си цепи стотинката винаги ще слага газ, без значение паралия ли е или не.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 11 юни 2011 14:42

Абе вярно е че всякакви ги има.И хора с много възможности,дето ги е страх да пръднат ,и хора с малки дето пестили 5 години и взели нова и скъпа барака,или им паднали пари(наследство примерно) и айде и после няма кинти нито за гориво нито за ремонт.Аз си карам старата барака,стягам си я за да ме слуша,части по 20-30-50лв и то не се и налага много често да се сменя каквото и да е,малък данък.140 км/ч си върви то повече и не трябва реално,поне на пътя сред другите хора,но това е друга тема.Не страдам от предрасъдъци и комплекси,а на който не му харесва колата да не се вози при мен и така :012: За по-добро бъдеще съм запланувал нещо от рода на пасат около 2000 запазено ,което се газифицира добре,защото дизели не ми се карат поради лични убеждения :) Ама има време и за това.
Наистина се отклонихме от темата :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 юни 2011 16:54

Имам и познати които са много зле финансово ,но не мога да ги убедя да сложат газ.Човекът казва-Тя ми гори 6 ,защо ми е газ?Лично за мен и 3 да ми гори пак ще и сложа ,защото съм супер доволен .И 100 човека да ми говорят против газта пак не могат да ме убедят!!!

Върни се в “Автогазови уредби”