Голф 6 - Дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 6 - Дизел или бензин

Мнениеот slavi13 » Сря 08 юни 2011 22:50

morfei1 написа:Цените са паднали с около 4000лв. пуснали са и 1.6TDI...... браво, браво :applause:

От двато посочени двигателя, определено 1.6TDI е по-добрият. 1.4 си е мъртвец от всякъде.

123 коня , мъртвец??????, има и купра на сеат 170, ти въобще качвал ли си се да е подкараш тази кола

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Сря 08 юни 2011 22:57

дизел 1.6 tdi dsg, добри са, икономични тихи, и доста пъргави, пробваj и сеат със същите данни, по удобни са отпред, още недават сериозни проблеми докато при tsi имат доста още сериозни проблеми който не са ги оправили, друго стоят нещата при 2.0 tsfi.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 09 юни 2011 0:12

joker написа:
doubledTSI написа:" Тука гледам само някакви цифри 4,5,6 комбинирано,градско и извънградско. Аз от 1 месец карам Пасат B5.5 1.9 TDI - 131 к.с. и ми дава среден разход 9-9,5(карам го почти само в града,излизал съм 1-2 пъти за по 30 км.).Почвам да се плаша! :shock :lol: :lol: А като го взех, очаквах извънземните 7-7,5 градско,които очевидно другите ги постигат..... :? :D "
viewtopic.php?f=24&t=242358&p=2918602#p2918602
...

Има няколко причини...
1.Не знаеш как се кара икономично дизелова кола.
2.Колата не е в ред.
3.Просто лъжеш.
При мен дори и 7.5/100 през зимата не съм стигал...

А дали не пропусна причина номер 4. че ти си във ВАРНА, а София е малко по-голЕмо :lol: Ела молимтса в София да демонстрираш 7.5 по отсечките, които аз карам - по което време на годината искаш mhihi Само не идвай по празници, че всички "софиянци" си отиват по селата и може да се кара и с 4 на сто тогава ;)
P.s. А ти убеден ли си и би ли хванал бас, че знаеш как се кара бензинова кола икономично? :roll: Щото не те виждам и с дизел кой знае каква икономия да направиш ако го цедиш до над 4000 оборота :roll:

Бъга в системата в 90% от случаите седи зад волана :idea:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 09 юни 2011 8:24

Е хубаво де - аз в София до кварталния магазин ги удрям 20 на сто хем съм с купе на Голф.До работата която е на 4-5 километра разхода е 12-13.Начи колегата с дизеловия Пасат пак има почти двоино по-нисък разход.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 09 юни 2011 9:08

Rabbit_TDI написа:Е хубаво де - аз в София до кварталния магазин ги удрям 20 на сто хем съм с купе на Голф.До работата която е на 4-5 километра разхода е 12-13.Начи колегата с дизеловия Пасат пак има почти двоино по-нисък разход.

Мхм. само дето сравнение е абсолютно невъзможно без да се прави по една и съща отсечка. Едно е Цариградско, друго е околовръстно, трето е Борис 3, четвърто от Ботев до Сточна и т.н. и т.н.

Градски разход е невъзможно да се сравнява дори и само в София... камо ли Варна със София :roll:

Моя в София е обикновено в интервала 7-12... именно в зависимост от трасето

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 09 юни 2011 9:51

Именно де - аз затова го казах.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 09 юни 2011 21:32

Haralampi написа:[

Градски разход е невъзможно да се сравнява дори и само в София... камо ли Варна със София :roll:

Абе вие софиянци що си мислите,че "от Искъро по длибоко нема"!!! :mrgreen: ...знаете ли какво е движението във Варна първо в пиковите часове и второ през лятото когато Варна нараства поне 2-3 пъти...и всичката гмеж се е изръсила с колите си!!!...а знаете ли колко по-зле е регулирано движението....а като тръгнат кортежите на VIP-овете...!Ами нали на мен това ми е и най-голямата болка...че почваме да приличаме на София...язък за хубавия ни град!От личен опит установих,че държиш ли дизела около 1400-1500 об разходът винаги е учудващо малък...единственият кусур е,че поне един път на седмицата трябва за кратко да "продухаш" турбината...но това не дава,кой знае колко отражение на разхода...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 09 юни 2011 21:36

Жокер, не си прав. Първо твоят Голф не е помпа-дюза (както знаем от стотиците теми, ПД не горят 5-6 като по-предните поколения дизели, за сметка пък на това имат гигантски въртящ момент). Баща ми кара същата кола със същия мотор - Пассат Б5.5 130к.с. ПД и мога да те убедя, че на къси разстояния тая кола си гори 9 от воле. На МФА често виждам цифри от порядъка на 8.5-9.5 според зависи от сезона и изминатия пробег откак е запалена колата. Извънградско същата кола дава по МФА 5.5 с пуснат климатроник. Сам си прави извода читава или не е :beer Просто си горят, това не са 90 коня, плюс това купето си е доста тежичко, конкретно нашата е комфортлайн и мисля е къмто 1400кг. празна (добре екипирана е с опции - темпомат, подгрев на седалки, пълен ел.пакет и т.н.).

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 09 юни 2011 21:52

stefan4o написа:Жокер, не си прав. Първо твоят Голф не е помпа-дюза (както знаем от стотиците теми, ПД не горят 5-6 като по-предните поколения дизели, за сметка пък на това имат гигантски въртящ момент). Баща ми кара същата кола със същия мотор - Пассат Б5.5 130к.с. ПД и мога да те убедя, че на къси разстояния тая кола си гори 9 от воле. На МФА често виждам цифри от порядъка на 8.5-9.5 според зависи от сезона и изминатия пробег откак е запалена колата. Извънградско същата кола дава по МФА 5.5 с пуснат климатроник. Сам си прави извода читава или не е :beer Просто си горят, това не са 90 коня, плюс това купето си е доста тежичко, конкретно нашата е комфортлайн и мисля е къмто 1400кг. празна (добре екипирана е с опции - темпомат, подгрев на седалки, пълен ел.пакет и т.н.).

:да: :да: :да: Говоря и правя сравнение само с моята кола 1.9 ТДИ AHF(ама 240 нм не мисля,че е малък въртящ момент!?)на моят МФА на моменти въждам разход дори и 4.0 (тръгва от 15.0 на студена и само след 10 мин вече е в диапазона 5.5-6.0)...Не случайно отказах оферти за Пасат и за ДВГ помпа-дюза....абе 6 месеца се дундурках докато си избирах офертите....знаете дизела колко рискове крие... :banghead:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 09 юни 2011 21:55

joker написа:

Абе вие софиянци що си мислите,че "от Искъро по длибоко нема"!!! :mrgreen: ...знаете ли какво е движението във Варна първо в пиковите часове и второ през лятото когато Варна нараства поне 2-3 пъти...и всичката гмеж се е изръсила с колите си!!!...а знаете ли колко по-зле е регулирано движението....а като тръгнат кортежите на VIP-овете...!Ами нали на мен това ми е и най-голямата болка...че почваме да приличаме на София...язък за хубавия ни град!От личен опит установих,че държиш ли дизела около 1400-1500 об разходът винаги е учудващо малък...единственият кусур е,че поне един път на седмицата трябва за кратко да "продухаш" турбината...но това не дава,кой знае колко отражение на разхода...

В София 7-8, във Варна лятото 6-7 дава моята. Във Варна съм стигал и под 6 mhihi . В София съм виждал и над 9, но е много рядко. Ти си прави изводите за движението :beer

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Чет 09 юни 2011 22:09

joker написа:

Joker, тук си прав! Мога да споделя с теб, че и бензиновия мотор се представя много добре в същите обороти. А умееш ли да боравиш добре с предавките ... то си е близо 80 км/ч. на 6-та предавка. От тук идва и икономията на гориво :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 09 юни 2011 22:22

joker написа:

Ти знаеш ли кво е да вървиш по улицата и да чуваш само говор дето няма капка общо с този, с който си отрасъл? :D София по празниците е милион... а между празници - 3 милиона! Въобще не си и помисляй да правиш сравнение с Варна моля те, щото следващия път като чуя някой да говори на Майна и на Лйек ще ги пращам да седят пред теб на твоя светофар, а не на моя :idea: И тогава сравнявай разход :idea:
Аз само лятото съм бил във Варна и ако това наричаш "движение" направо ти завиждам в останалото време :D Явно е направо извънградско :D

Както и да е. Просто вметнах, щото сравнението е смешно :D

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 09 юни 2011 23:11

Haralampi написа:
joker написа:

Ти знаеш ли кво е да вървиш по улицата и да чуваш само говор дето няма капка общо с този, с който си отрасъл? :D София по празниците е милион... а между празници - 3 милиона! Въобще не си и помисляй да правиш сравнение с Варна моля те, щото следващия път като чуя някой да говори на Майна и на Лйек ще ги пращам да седят пред теб на твоя светофар, а не на моя :idea: И тогава сравнявай разход :idea:
Аз само лятото съм бил във Варна и ако това наричаш "движение" направо ти завиждам в останалото време :D Явно е направо извънградско :D

Както и да е. Просто вметнах, щото сравнението е смешно :D

Стига уе майна, брато, нема нужда да пишеш кой живее до вас.Давайте по същество ако изобщо има какво още да се пише.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 09 юни 2011 23:17

hitman0013 написа:
Haralampi написа:Стига уе майна, брато, нема нужда да пишеш кой живее до вас.Давайте по същество ако изобщо има какво още да се пише.

:) Не беше лично :beer

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 10 юни 2011 9:43

Haralampi написа: София по празниците е милион... а между празници - 3 милиона!

И един мърмот увива шоколада в станиол :lol: :lol: София е точно 1 201 488 жители ,а с прилежащите села 1 259 446.Да речем ,че от Перник идва половината - още 50 000.Още 50 000 -100 000 незаконно пребивавщи младежи от провинцията (макар че сега в кризата я ги има я ги няма).Та с много напъни и зор може да догони не повече от милион и половина.Което пак е повече от 465 000 на Варна и оклоните села.То пък от своя страна няма такова значение за разхода защото Варна е в пъти по-малък следователно нагъчкан и задръстванията по мои наблюдения са подобни(ходя от Време на време по работа в работните дни и знам за какво става въпрос).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”