Звук при палене на поло 6н

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Звук при палене на поло 6н

Мнениеот dobo05 » Чет 09 юни 2011 18:00

Здравейте колеги, имам "малък" проблем с паленето от няколко дена като паля и хората се обръщат :oops: Проблема възникна след като бях запалил вече реших да "дозапаля" и завъртях още един път ключа. Звъка е ужасен (гррррр). Записал съм го с телефона

Какво да сменя и колко долара ще излезе :012:

Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Re: Звук при палене на поло 6н

Мнениеот dobo05 » Чет 09 юни 2011 18:02

http://vbox7.com/play:3ad2bbd6 ето линка че сега го качих може да не са го одобрили още :)

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Чет 09 юни 2011 19:44

защо ти е било пак да въртиш ключа след като колата вече е била запалена :screwy :?: :?: :?: . не знам. според мен е стартер. ама изчакай още мнения. може да е нещо по-малко... или по-сериозно

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 09 юни 2011 21:34

скапваш стартера така! Няма вариант да "до запалиш". Или си запалил или не си. Така ти стърже стартера на умрело и го преебваш. Нямаш никакъв проблем с колата. Просто като палиш, недей върти ключа толкова. Това се чува винаги. И аз на времето като бях млад шофер, го правех тоя номер.

Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobo05 » Чет 09 юни 2011 22:33

не ме разбирате явно- паля колата на бензиностанция слизах и гледах нещо в багажника качвам се и забравих че съм запалил преди да сляза и завартях без да искам. Несъм толкова тъп че да "дозапалвам" :screwy

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 09 юни 2011 22:41

това е нормален звук, всеки автомобил го прави. Виж на някой твой приятел. Няма от какво да се притеняваш.

смисъл, не е хубаво да се прави.

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 09 юни 2011 23:47

dobo05 написа:не ме разбирате явно- паля колата на бензиностанция слизах и гледах нещо в багажника качвам се и забравих че съм запалил преди да сляза и завартях без да искам. Несъм толкова тъп че да "дозапалвам" :screwy

Иба тая тиха кола
как ще забравиш, че не е запалена и ще въртиш пак, след като си запалил :shock mhihi
проблема е в теб, не в колата :beer

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пет 10 юни 2011 13:02

dobo05 написа:не ме разбирате явно- паля колата на бензиностанция слизах и гледах нещо в багажника качвам се и забравих че съм запалил преди да сляза и завартях без да искам. Несъм толкова тъп че да "дозапалвам" :screwy

Не ти е в ред патронника на ключа за палене.Не можеш да въртиш повторно без да си върнал ключа. :да:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 10 юни 2011 13:29

4i4o-dido написа:

Не ти е в ред патронника на ключа за палене.Не можеш да въртиш повторно без да си върнал ключа. :да:

:да: :applause: Точно това отличава Поло от Жигули. И аз мисля че темата е от типа "Задай питане за невъзможна ситуация"

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 10 юни 2011 14:33

той не е завъртял наново, просто е преместил ключа още малко... посока на заплаване...

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пет 10 юни 2011 14:49

Bobi_S13 написа:той не е завъртял наново, просто е преместил ключа още малко... посока на заплаване...

:banghead: Абе Bobi_S13, ако всичко е ОК неможе да завърти стартера,колкото и да го е преместил-има блокировка :screwy :screwy

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 10 юни 2011 15:55

4i4o-dido написа:
Bobi_S13 написа:той не е завъртял наново, просто е преместил ключа още малко... посока на заплаване...

:banghead: Абе Bobi_S13, ако всичко е ОК неможе да завърти стартера,колкото и да го е преместил-има блокировка :screwy :screwy

Абсолютно съм съгласен! След запалване, колкото и да въртиш ключа, ако всичко е наред, няма начин да активираш стартера наново!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 10 юни 2011 15:57

на всяка една кола на която съм се качвал през живота си, го е правило тоя номер и се е чувало тоя звук. А колите които съм карал не са малко.

Според вас и аз имам проблем в колата от 3години? Да не говоря за колата на бащата която сигурно има проблем от 10год.

п.п. не претендирам, че съм прав. Просто изказвам моето наблюдение над нещата. Да не разберете думите ми погрешно, като заяждане. Няма такова нещо.

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пет 10 юни 2011 16:03

Може да се окаже бендикса на стартера, втулки за смяна....
:drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 10 юни 2011 16:06

Bobi_S13 написа:на всяка една кола на която съм се качвал през живота си, го е правило тоя номер и се е чувало тоя звук. А колите които съм карал не са малко.

Според вас и аз имам проблем в колата от 3години? Да не говоря за колата на бащата която сигурно има проблем от 10год.

п.п. не претендирам, че съм прав. Просто изказвам моето наблюдение над нещата. Да не разберете думите ми погрешно, като заяждане. Няма такова нещо.

Преди да ми сменят клемореда (който беше оригиналният) на джетата ми се е случвало и аз като колегата да задържа ключа повече време и да прихърка стартерът. Но след смяната му този проблем изчезна и за да завъртя отново, ако първия път за палене е бил неуспешен е нужно да върна ключа и да го завъртя пак (което при стария го нямаше също). Нямам идея ключарят какъв клеморед ми е сложил преди година и нещо, но сега е далеч по-добре от преди.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”