попиляна помпа - решено вече

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

попиляна помпа - решено вече

Мнениеот passat_rs » Пон 08 фев 2010 9:55

Здраво колеги :( днес си попилях и 2-та нафтова помпа това за 30к та въпроса ми е как да разбера следващата помпа дали е здрава колицата ме изостави в най лошото време death сега работи като трактор давам гъз до 3000 оборота и като си махна крака от педала остава пак на 3000 :screwy на първата ми помпа бе се прецакало легулатора на ниските обороти (не работеше на място)пасат 1.9 ааз благодаря предварително

Последна промяна от passat_rs на Пон 13 юни 2011 19:45, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: попиляна помпа

Мнениеот milmar » Пон 08 фев 2010 11:20

Гледа ли да не е някой външен дефект - я жило , я нещо друго :( ?

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Пон 08 фев 2010 11:36

ако бе жилото нямаше да работи като камаз и нямаше да пуши

Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Пон 08 фев 2010 18:42

Карай на стенд братле при някй свестен дизелджия,незнам защо работи като трактор и пуши но това дето кат дадеш газ и си остава на 3000 об/мин се регулира.У :beer спех

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Вто 09 фев 2010 14:48

днес запалих колата и :shock работи нормално изтрака само докато запали и после нищо работи си нормално от какво може да е :?

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Пет 10 юни 2011 18:20

Така малко да си ъпна темата и да ви разкажа къв го ядох през последната година :banghead:
Септември 2010 си купих ГНП от колега от форума който ме убеждаваше че помпата работи перфекно взех я за 200 лв. монтираха ми я и :o пали трудно кат е топла и има вътък само между 2500 и 3000 оборота. Както и да е не успях да си взема парите пак си сложих мойта помпа която трака страшно много и тресе цялата кола. Вътре нещо стърже и пълни клапана за гасене със струшки не гасне, не гасне и хоп не пали. Развивам клапана и с магнитче чистя вътре 5-10 дена ок няма проблеми. Та сега посабрах малко парички и си купих друга помпа пак с гаранция че работи този път пак от морга (това е вече 3-тата дет къпъвам) днес ми я монтираха. Отидох около 18 часа да си я прибера и пича още докато ме видя и каза: и таз не става :( Рекох че се базика и смело врътнах ключа запали на четварт оборот и много меко работи изведнъж качих адреналина ма пича пак казва : и таз нестава :!: викам му е нали работи и пича я дай газ, давам аз газ и :shock не се форсира повече от 1300 оборота :banghead: незнам вече какво да правя налях повече от 1000 лв за ГНП-та и нито едната не става вече ме е страх да пускам обяви за покупка или да купувам от обявите на съфорумници. Наявно пак няма да ми върнат парите вече размазах 2 помпи с чука е сега имам още 2 боклука дайте съвет какво да правя :cry:

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пет 10 юни 2011 19:09

Както каза колегата по горе смени майстора с някой който разбира от помпи, дюзи и центровка.Взимаш тия помпи носиш ги на човек които работи със стенд за гнп и там като ги замери барем от 3-те ще направи една а може и двете да са си здрави :Mr Green Fun .Стружките от първата помпа има ли вероятност да са тръгнали към дюзите?

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 10 юни 2011 19:10

passat_rs написа:..... не се форсира повече от 1300 оборота :banghead: незнам вече какво да правя налях повече от 1000 лв за ГНП-та и нито едната не става вече ме е страх да пускам обяви за покупка или да купувам от обявите на съфорумници. Наявно пак няма да ми върнат парите вече размазах 2 помпи с чука е сега имам още 2 боклука дайте съвет какво да правя :cry:

Аз мисля , че трябва да започнеш със смяна на майстора и да отидеш при такъв , който не просто "разбира от ремонт на коли" , а такъв , който се занимава с дизелови автомобили и разбира от ГНП-та . Не вярвам толкова от 3 броя ГНП да не могат да се съберат читави части за една :( .

ПП : Е-е , колегата ме изпревари :да: , мислили сме и сме писали еднакво :D .

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 10 юни 2011 19:29

Май да спреш да купуваш от форума. Тук доста хора продават боклуци, които не им вършат работа. И не само в този форум.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 юни 2011 19:32

гледам си с разградски номера-палиш си колата и отиваш в Сливо поле при Пламен.човека ще ти направи която искаш от старите помпи и да си караш колата със здраве

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 10 юни 2011 20:08

Приемете го като шега,но аз дизел да не трака и да не пуши не съм виждал :D :drinking:
Шегувам се де,малко за настроение.Ясно че колегата има проблем,но ми стана смешно като прочетох изтрака,изпуши и тн :)
Просто се шегувам никой да не се засяга :)
Успех с разрешаването на проблема!! :bowdown

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Пет 10 юни 2011 20:30

Ами 2 от помпите са пращани в Русе май Ценко се казваше момчето, и отговора му беше че не подлежат на ремонт (почти всичко е клеясало и надрано). от него научих че механично ГНП акосе остави на сухо повече от 2 месеца умира

п.п. майстора е един от 2-та най добри дизелджии в рз

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 10 юни 2011 21:53

passat_rs написа:Ами 2 от помпите са пращани в Русе май Ценко се казваше момчето, и отговора му беше че не подлежат на ремонт (почти всичко е клеясало и надрано). от него научих че механично ГНП акосе остави на сухо повече от 2 месеца умира

Цанко е татьо му , на Иво :) . Вероятно е така , щом той е казал . И вярно е , че помпата трябва да се съхранява пълна , ако не с нафта - с нещо друго смазващо , което да предпазва частите от влага ...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 10 юни 2011 22:02

passat_rs написа:Ами 2 от помпите са пращани в Русе май Ценко се казваше момчето, и отговора му беше че не подлежат на ремонт (почти всичко е клеясало и надрано). от него научих че механично ГНП акосе остави на сухо повече от 2 месеца умира

Цанко "помпата" лежи на стари лаври. Тия малоумници в неговия "сервиз" щяха да ми попилеят мотора. 2 зъба разминаване на ангренажа колянов спрямо разпределителен вал все едно пасат не са виждали. Закарах им колата за ремонт на ГНП отивам да я взема бие на желязо яко и ми разпъваха локуми че е хидравличен повдигач. От там в магазина 8 нови повдигача INA отварям да ги сменям ама викам да я завътря на белези предварително и :horror: 2 зъба беше резултата. Имам поне 3-ма свидетели които могат да потвърдят думите ми. Та за тия "майстори" мога само думи свързани със близки роднини от женски пол по права линия да приказвам :evil:
А за разхода на гориво да не говорим гори за страх като стигне 3000 оборота баси и резонанса и умира ръмжи пък не върви.
Пуснах повече нафта и сега поне върви и знам защо гори.
Много хора го плюят тоя вече. За Сливо Поле чувам само положително отзиви и ще ги навестя или другият вариант е да си търся помпа отвън която не е "ремонтирана" от такива "майстори" като Цанко Лазаров.
И като почна двутактово масло слагай присадка слагай е НАФТА ДА СЛАГАМ ЛИ?

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Съб 11 юни 2011 14:46

passat_rs написа:Така малко да си ъпна темата и да ви разкажа къв го ядох през последната година :banghead:
Септември 2010 си купих ГНП от колега от форума който ме убеждаваше че помпата работи перфекно взех я за 200 лв. монтираха ми я и :o пали трудно кат е топла и има вътък само между 2500 и 3000 оборота. Както и да е не успях да си взема парите пак си сложих мойта помпа която трака страшно много и тресе цялата кола. Вътре нещо стърже и пълни клапана за гасене със струшки не гасне, не гасне и хоп не пали. Развивам клапана и с магнитче чистя вътре 5-10 дена ок няма проблеми. Та сега посабрах малко парички и си купих друга помпа пак с гаранция че работи този път пак от морга (това е вече 3-тата дет къпъвам) днес ми я монтираха. Отидох около 18 часа да си я прибера и пича още докато ме видя и каза: и таз не става :( Рекох че се базика и смело врътнах ключа запали на четварт оборот и много меко работи изведнъж качих адреналина ма пича пак казва : и таз нестава :!: викам му е нали работи и пича я дай газ, давам аз газ и :shock не се форсира повече от 1300 оборота :banghead: незнам вече какво да правя налях повече от 1000 лв за ГНП-та и нито едната не става вече ме е страх да пускам обяви за покупка или да купувам от обявите на съфорумници. Наявно пак няма да ми върнат парите вече размазах 2 помпи с чука е сега имам още 2 боклука дайте съвет какво да правя :cry:

Колега не си рамазвай помпите с чука,защото от всяка помпа има по нещо здраво което може да се използва.
Както казаха колегите от 3-те помпи гаранция ще се зглоби една , после стенд и си готов от кум ГНП. Оттук нататък ако пак имаш проблеми няма да е от помпата

Успех :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”