Странно чукане на предницата след смяна на пружини!
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Странно чукане на предницата след смяна на пружини!
Колеги преди няколко месеца смених пружините на сеата че беше много нисък и зимата бях като снегорин и много закачаше и след смяната на пружините с малко по високо(3-4)см започна да ми тропа предна дясно колело при десен завои или при по голяма дупка чукането е много странна се едно е кора или нещо закача много странно и се получи веднага щом смених пружините някои ако има предположение какво може да е?! приемам всякакви предположения!!!
Re: Странно чукане на предницата след смяна на пружини!
Огледай шарнира махни шенкела и го разклати и виш маншона другият варянт заден тампон на носача подритни гумата на пред на зад ако мърда осезаемо вдигаш на крик и оглеждаш внимателно.Може да е съвпадение че аз доста пъти съм го ял така правя нещо и след малко проблем в същата час на колата е ебаси кефа.Другото е спомни си кои болтове си свалял и ги провери.
- martin_072
- Контакти:
Казаха ми че може да е от пружината да не е наместена както трябва и да чука при завои,вчера ги свалях и са центровани както трябва някви други предположения?!
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Шарнир,накрайник на кормило,ламарината предпазваща диска,пласмаса под бронята,някой незатегнат болт.Тампон на носач не е щом го прави и на завой.Мисля че нещо от тези в чевено 
- martin_072
- Контакти:
Мерси колега,взимам крика свалям гумата и ще прегледам всичко и аз имам чувство че е тропането идва от кората под калника.Ще прегледам и ще пиша какво в станало..
-
toni16v
- Автомобил:
- Двигател:
има една шаиба която стои между чашката и тампона на амортесиора,трябва да е между тях,ако си я сложил на стеблото,под чашката която даржи пружината,от тва е 
- martin_072
- Контакти:
Колеги от крих какво причинява тропането.. тропала е под калниковата кора свалих я сложих гумата и отидох да я пробвам тропането го нямаше,тук няколко дена карам без нея но ще я слагам че много кал хвърля по акумулатора и други работи..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”