Щом имаш Двойка на газ, значи е излишно да ти обясняваме, че ако сложиш газова ще минаваш за едни и същи пари два пъти повече, отколкото на бензин. Хубаво е да монтираш инжекцион и мисля, че ще влезеш в границите на една хилка. И двата двигателя са с пластмасовите колектори.
Моята е с обикновена газова, но така си дойде от там и повече от три години откакто я карам проблеми нямам. Дори изпарителя не знам какъв е, а му идва време за профилактика. В началото мислех да я сменям и аз с инжекция, но после се отказах.
Разликата меду двата двигателя е, че за разлика от 101 коня, 105 е с два разпределитлни вала, 16 клапана, бобина за всеки цилиндър, две сонди и електронна газ. Повечето 101 са със Siemens, а 105 с Magneti Marelli. Има само един с Bosch, но той си е вече FSI. И двата мотора нямат нищо общо с тройковите. Просто са ново поколение двигатели. Ти си направи преценка кой от двата те устройва по-добре.
Слабост и за двата модела е диференциала в скоростната кутия, така че ако си се насочил към някой от тях препоръчително е още като го вземеш да подмениш нитовете му с ремонтния комплект болтове. Това ще ти срува около 250-300 кинта общо.
Иначе тук по форума може да прочетеш доста неща, кои верни, кои не, но все пак можеш да добиеш обща представа.
Успех.
Питане относно мотор 1,6 на Г4 105 и 101 кс
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Питане относно мотор 1,6 на Г4 105 и 101 кс
pedalchobaba написа:Щом имаш Двойка на газ, значи е излишно да ти обясняваме, че ако сложиш газова ще минаваш за едни и същи пари два пъти повече, отколкото на бензин. Хубаво е да монтираш инжекцион и мисля, че ще влезеш в границите на една хилка. И двата двигателя са с пластмасовите колектори.
Моята е с обикновена газова, но така си дойде от там и повече от три години откакто я карам проблеми нямам. Дори изпарителя не знам какъв е, а му идва време за профилактика. В началото мислех да я сменям и аз с инжекция, но после се отказах.
Разликата меду двата двигателя е, че за разлика от 101 коня, 105 е с два разпределитлни вала, 16 клапана, бобина за всеки цилиндър, две сонди и електронна газ. Повечето 101 са със Siemens, а 105 с Magneti Marelli. Има само един с Bosch, но той си е вече FSI. И двата мотора нямат нищо общо с тройковите. Просто са ново поколение двигатели. Ти си направи преценка кой от двата те устройва по-добре.
Слабост и за двата модела е диференциала в скоростната кутия, така че ако си се насочил към някой от тях препоръчително е още като го вземеш да подмениш нитовете му с ремонтния комплект болтове. Това ще ти срува около 250-300 кинта общо.
Иначе тук по форума може да прочетеш доста неща, кои верни, кои не, но все пак можеш да добиеш обща представа.
Успех.

-
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Щом имаш Двойка на газ, значи е излишно да ти обясняваме, че ако сложиш газова ще минаваш за едни и същи пари два пъти повече, отколкото на бензин. Хубаво е да монтираш инжекцион и мисля, че ще влезеш в границите на една хилка. И двата двигателя са с пластмасовите колектори.
Успех.
Може и смешно да прозвучи но на 2 съм чупил 5 скоросни кутии,точно деференциала.С това имам опит

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
По отношение на проблемите със скоростната ти препоръчвам да прочетеш тази тема:
viewtopic.php?f=5&t=161502&start=60
Съдържа доста полезна информация:
viewtopic.php?f=5&t=161502&start=60
Съдържа доста полезна информация:
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
+ За 16В то и FSI ако намериш де...
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
IAVOR1984 написа:Може и смешно да прозвучи но на 2 съм чупил 5 скоросни кутии,точно деференциала.С това имам опит
Тогава смяната на нитовете ще ти излезе 150 кинта. Толкова струват болтовете.
Но пък после можеш да теглиш и каравана.

А що се отнася за скоростите ... тази тема ще ти е по-полезна:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=60689
- Haralampi
pedalchobaba написа:IAVOR1984 написа:Може и смешно да прозвучи но на 2 съм чупил 5 скоросни кутии,точно деференциала.С това имам опит
Да. Хубаво е да направиш това с болтовете или да търсиш кола произедена след средата на 2001-ва (Повечето 1.6 16V са именно такива, тъй като този двигател се пуска едва от МГ (МоделГодина) 2001). Там това и др. подобрения са направени от завода. Виж най-добре посочените тук теми за да си наясно предварително

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Haralampi написа:pedalchobaba написа:IAVOR1984 написа:Може и смешно да прозвучи но на 2 съм чупил 5 скоросни кутии,точно деференциала.С това имам опит
Да. Хубаво е да направиш това с болтовете или да търсиш кола произедена след средата на 2001-ва (Повечето 1.6 16V са именно такива, тъй като този двигател се пуска едва от МГ (МоделГодина) 2001). Там това и др. подобрения са направени от завода. Виж най-добре посочените тук теми за да си наясно предварително
Абе май няма едно мнение че са ъпгрейднати кутиите... даже имаше в чужди форуми ЕРТ кутии със скъсани нитове и сякаш са си същите като на ДУУ. Може и да има подобрения де, незнам, пак е хубаво да се метнат болтове даже и 2002 да е

- Haralampi
hooligan_sk написа:
Абе май няма едно мнение че са ъпгрейднати кутиите... даже имаше в чужди форуми ЕРТ кутии със скъсани нитове и сякаш са си същите като на ДУУ. Може и да има подобрения де, незнам, пак е хубаво да се метнат болтове даже и 2002 да е
Моето не го ли броиш

Така би трябвало да е и с DUU, но нямам такава за да се уверя сам

Всичко е описано по немските страници, вкл. базирано на инфо от VW.

Всеки си решава. Аз не съм чел нито едно мнение в този форум за проблем със скоростна кутия на 1.6 след заветната дата през 2001. А и да има или да се появи - всяка скоростна се разваля... нищо не е вечно. Купи си италианка на 500 000 и после се оплаквай че всичко е дефектоно от завода

- Haralampi
P.s. Един недостатък на 1.6 16V - попадаш в следващата категория за данъчно облагане и съответно данъка е по-виоск.
1.6 8V е точно на ръба в по-ниската категория.
1.6 8V е точно на ръба в по-ниската категория.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
абе ако е 1.6 16в ,как да го кажа купуваш ли с 2 сонди търси си 2.0 115кс 8в, ще лапа повече газ но и вървежа ще е по-приличен.
Ако не може да си намериш голф с тоя двигател, търси си бора.
Мисля че беше с метални колектори.
- Haralampi
hitman0013 написа:абе ако е 1.6 16в ,как да го кажа купуваш ли с 2 сонди търси си 2.0 115кс 8в, ще лапа повече газ но и вървежа ще е по-приличен.
На мен мис е върти, че и 1.6 16V е с метални, но не съм сигурен.
Всеки случай компресията на 1.6 16V е доста по-висока от тази на 8V.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Нямам си на идея, знам че моите са пластмасови, а на АФТ при голф 3 май са метални.Сваляйте корите да видим! 

- Haralampi
Снимки от друг форум
Може да са полезни с нещо на автора

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Аз съм с 1.6 16V и колекторите са метални.Препоръчвам го на колегата,имам и ГИ Фобос-4 вече съм си избил тези 1200 лв.До сега съм нямал проблеми с ГИ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”