Тресе при спиране
Тресе при спиране
Добар ден колеги ,имам следния проблем голф 4 1,9 тди като започна да спирам на сфетофара усештам как започва да тресе като чили работи на 3 цилиндара за 4,5 сек и пак се оправя ,смених маховик но пак сложих 2 употреба и пак така тресе ,извинявам се колата е 1,9 тди 110 кн 98 г ако някои знае нешто по въпроса нека да пише ште му бада благодарен лек ден колеги .
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Тресе при спиране
maiki написа:Добар ден колеги ,имам следния проблем голф 4 1,9 тди като започна да спирам на сфетофара усештам как започва да тресе като чили работи на 3 цилиндара за 4,5 сек и пак се оправя ,смених маховик но пак сложих 2 употреба и пак така тресе ,извинявам се колата е 1,9 тди 110 кн 98 г ако някои знае нешто по въпроса нека да пише ште му бада благодарен лек ден колеги .
Проблема го имат може би 90% от моторите като твоя , включително и моя. Това претрисане е много мистерьозно ,защото до сега никой не е казал на какво точно се дължи в десетките теми писани по въпроса, но е факт че се появява след определен пробег на мотора и най-вероятно се дължи на някакво механично износване в помпата .
Та начините да го премахнеш са два , по лесния е да прекодираш на автоматични скорости , а по добрия вариянт е чип от колегата brezel , препоръчвам !!!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ще взема да обобщя във всички теми. Вчера ми беше сложена модифицирана карта за ръчни скорости в която бяха изкопирани горивни стойности от "автомата". По този начин получих идеално работещ Н75 и турбина и в същото време е коригиран топлия старт и претрисането. На aвтомат НЕ ТРЯБВА да се кара, не толкова защото колата е леко по-лагава, а защото цикъла на Н75 е на 52% вместо на 24-25%, геометрията не връща до край на празен ход, от там неможе да се почиства оптимално и се почва екшъна със задръстено турбо, забиване, чистене и всякаквите екстри.
Това надолу изобщо незнам дали е така, Иво и Боян със сигурност знаят, но не коментират проблема, предполагам защото са един "естествен" монопол по отстраняването му
:
Относно причината. Хората които ми спретнаха "чипа" вчера(много от вас ги познават) ми казаха твърдо - маховик. На кратко обяснението което получих е че помпата със стойностите на гориво които са в "ръчната" карта, неможе да компенсира вибрациите от хлабавия маховик - той се проявява при спиране, при каране на свободна по инерция и общо взето при всякакви сътресения по време на ППХ. По този начин се оправя маховик - софтуерно. Пак казвам, не се ангажирам дали е вярно, само споделям информацията която научавам.
Това надолу изобщо незнам дали е така, Иво и Боян със сигурност знаят, но не коментират проблема, предполагам защото са един "естествен" монопол по отстраняването му

Относно причината. Хората които ми спретнаха "чипа" вчера(много от вас ги познават) ми казаха твърдо - маховик. На кратко обяснението което получих е че помпата със стойностите на гориво които са в "ръчната" карта, неможе да компенсира вибрациите от хлабавия маховик - той се проявява при спиране, при каране на свободна по инерция и общо взето при всякакви сътресения по време на ППХ. По този начин се оправя маховик - софтуерно. Пак казвам, не се ангажирам дали е вярно, само споделям информацията която научавам.
- achodemo
Ще си позволя да не се съглася с това по две причини.
Първо ,защо при мен ,а и не само при мен, на автомат мотора е много по пъргав от колкото на ръчни и Второ казваш причината била маховик , а защото тогава след смяната му със Нов претрисането остава , както са споделяли други колеги тук!!!??
Първо ,защо при мен ,а и не само при мен, на автомат мотора е много по пъргав от колкото на ръчни и Второ казваш причината била маховик , а защото тогава след смяната му със Нов претрисането остава , както са споделяли други колеги тук!!!??
- hooligan_sk
- Модератор
achodemo написа:Ще си позволя да не се съглася с това по две причини.
Незнам, за маховика въобще не гарантирам че е това. При теб има нещо пипано по компютъра за да върви повече на автомат. Моя комп онзи ден беше отворен за първи път откакто е направен и мога да кажа че с напълно стоковия софт разликата във вървенето между автомат и ръчка почти няма

- achodemo
нищо не ми е пипано освен ,че съм с чип от брезел
- hooligan_sk
- Модератор
achodemo написа:нищо не ми е пипано освен ,че съм с чип от брезел
амииии

- achodemo
амииии , и аз не знам ,но е факт . 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Наистина, след смяна на маховик с чисто нов, тресенето изчезна, но не за дълго (месец)!
А и не съм единствения, Dorian и той мисля се оплака, че тресенето не изчезна след смяна на маховик!
След слагането на чипа обаче, нямам проблем с тресенето
А и не съм единствения, Dorian и той мисля се оплака, че тресенето не изчезна след смяна на маховик!

- hooligan_sk
- Модератор
Luciano написа:Наистина, след смяна на маховик с чисто нов, тресенето изчезна, но не за дълго (месец)!
Можеби ако се сложи оригинален маховик и се рециклира стартера ще се оправи завинаги? Стартера може да прецаква маховика?
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Това "може би", може да струва на някой доста пари и проблема да си остане 

- hooligan_sk
- Модератор
Luciano написа:Това "може би", може да струва на някой доста пари и проблема да си остане
Естествено, затова я слагам думата "можеби", да не я приеме някой за 100% чиста монета

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми се струва абсурдно че стартера може да разбие маховика 

- hooligan_sk
- Модератор
KirilGeorgiev написа:На мен ми се струва абсурдно че стартера може да разбие маховика
Защо не? Контактуват. Знам със сигурност че може да нарани зъбците. Дали го разбива незнам, но щом оставя външни следи, защо да не е възможно? Пък и не става въпрос толкова за разбиване. Моя е видимо наранен отвън, но съеденителя отделя перфектно по средата, на скоростния лост няма никакви вибрации... но на ръчни скорости кодирана тресе при спиране..

Върни се в “Дизелови агрегати”