Тресе при спиране

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
maiki
Автомобил:
Двигател:

Тресе при спиране

Мнениеот maiki » Вто 07 юни 2011 7:58

Добар ден колеги ,имам следния проблем голф 4 1,9 тди като започна да спирам на сфетофара усештам как започва да тресе като чили работи на 3 цилиндара за 4,5 сек и пак се оправя ,смених маховик но пак сложих 2 употреба и пак така тресе ,извинявам се колата е 1,9 тди 110 кн 98 г ако някои знае нешто по въпроса нека да пише ште му бада благодарен лек ден колеги .

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Тресе при спиране

Мнениеот aradovanov » Сря 08 юни 2011 12:44

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 10 юни 2011 7:40

maiki написа:Добар ден колеги ,имам следния проблем голф 4 1,9 тди като започна да спирам на сфетофара усештам как започва да тресе като чили работи на 3 цилиндара за 4,5 сек и пак се оправя ,смених маховик но пак сложих 2 употреба и пак така тресе ,извинявам се колата е 1,9 тди 110 кн 98 г ако някои знае нешто по въпроса нека да пише ште му бада благодарен лек ден колеги .

Проблема го имат може би 90% от моторите като твоя , включително и моя. Това претрисане е много мистерьозно ,защото до сега никой не е казал на какво точно се дължи в десетките теми писани по въпроса, но е факт че се появява след определен пробег на мотора и най-вероятно се дължи на някакво механично износване в помпата .

Та начините да го премахнеш са два , по лесния е да прекодираш на автоматични скорости , а по добрия вариянт е чип от колегата brezel , препоръчвам !!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 10 юни 2011 15:58

Ще взема да обобщя във всички теми. Вчера ми беше сложена модифицирана карта за ръчни скорости в която бяха изкопирани горивни стойности от "автомата". По този начин получих идеално работещ Н75 и турбина и в същото време е коригиран топлия старт и претрисането. На aвтомат НЕ ТРЯБВА да се кара, не толкова защото колата е леко по-лагава, а защото цикъла на Н75 е на 52% вместо на 24-25%, геометрията не връща до край на празен ход, от там неможе да се почиства оптимално и се почва екшъна със задръстено турбо, забиване, чистене и всякаквите екстри.

Това надолу изобщо незнам дали е така, Иво и Боян със сигурност знаят, но не коментират проблема, предполагам защото са един "естествен" монопол по отстраняването му mhihi :

Относно причината. Хората които ми спретнаха "чипа" вчера(много от вас ги познават) ми казаха твърдо - маховик. На кратко обяснението което получих е че помпата със стойностите на гориво които са в "ръчната" карта, неможе да компенсира вибрациите от хлабавия маховик - той се проявява при спиране, при каране на свободна по инерция и общо взето при всякакви сътресения по време на ППХ. По този начин се оправя маховик - софтуерно. Пак казвам, не се ангажирам дали е вярно, само споделям информацията която научавам.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 11 юни 2011 20:31

Ще си позволя да не се съглася с това по две причини.
Първо ,защо при мен ,а и не само при мен, на автомат мотора е много по пъргав от колкото на ръчни и Второ казваш причината била маховик , а защото тогава след смяната му със Нов претрисането остава , както са споделяли други колеги тук!!!??

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 11 юни 2011 21:08

achodemo написа:Ще си позволя да не се съглася с това по две причини.
Първо ,защо при мен ,а и не само при мен, на автомат мотора е много по пъргав от колкото на ръчни и Второ казваш причината била маховик , а защото тогава след смяната му със Нов претрисането остава , както са споделяли други колеги тук!!!??

Незнам, за маховика въобще не гарантирам че е това. При теб има нещо пипано по компютъра за да върви повече на автомат. Моя комп онзи ден беше отворен за първи път откакто е направен и мога да кажа че с напълно стоковия софт разликата във вървенето между автомат и ръчка почти няма :да:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 11 юни 2011 21:25

нищо не ми е пипано освен ,че съм с чип от брезел

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 11 юни 2011 21:26

achodemo написа:нищо не ми е пипано освен ,че съм с чип от брезел

амииии :roll:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 11 юни 2011 21:30

амииии , и аз не знам ,но е факт . :D

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 12 юни 2011 9:12

Наистина, след смяна на маховик с чисто нов, тресенето изчезна, но не за дълго (месец)!
А и не съм единствения, Dorian и той мисля се оплака, че тресенето не изчезна след смяна на маховик!
След слагането на чипа обаче, нямам проблем с тресенето :deal

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 12 юни 2011 9:51

Luciano написа:Наистина, след смяна на маховик с чисто нов, тресенето изчезна, но не за дълго (месец)!
А и не съм единствения, Dorian и той мисля се оплака, че тресенето не изчезна след смяна на маховик!
След слагането на чипа обаче, нямам проблем с тресенето :deal

Можеби ако се сложи оригинален маховик и се рециклира стартера ще се оправи завинаги? Стартера може да прецаква маховика?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 12 юни 2011 10:32

Това "може би", може да струва на някой доста пари и проблема да си остане ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 12 юни 2011 11:07

Luciano написа:Това "може би", може да струва на някой доста пари и проблема да си остане ;)

Естествено, затова я слагам думата "можеби", да не я приеме някой за 100% чиста монета :да: Пък и е част от диалог, поствам го като въпрос за да помислим в тая насока. Иска ми се защото моята кола я взех с наядени зъби на маховика - от стартера. Стартера междувременно ми е бил рециклиран(провериха ми го в Герман), но маховика си е останал нащърбен. Като резултат има тресене, което съм си го решил софтуерно и така вече 40 000км без ексцесии от към маховика - бачка си перфектно само с дребна корекция в софта... та така, кажете какво мислите за сценария стартер - маховик

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 12 юни 2011 15:56

На мен ми се струва абсурдно че стартера може да разбие маховика :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 12 юни 2011 16:00

KirilGeorgiev написа:На мен ми се струва абсурдно че стартера може да разбие маховика :roll:

Защо не? Контактуват. Знам със сигурност че може да нарани зъбците. Дали го разбива незнам, но щом оставя външни следи, защо да не е възможно? Пък и не става въпрос толкова за разбиване. Моя е видимо наранен отвън, но съеденителя отделя перфектно по средата, на скоростния лост няма никакви вибрации... но на ръчни скорости кодирана тресе при спиране.. :?:

Върни се в “Дизелови агрегати”