Формула 1, Сезон 2011
Re: Формула 1, Сезон 2011
За разликата Уебър- Фетел само ще дам пример със състезанието в Испания. На тестовете Уебър имаше наи-добрата обиколка и стартира от 1 позиция,но накрая не завърши 1ви. Така че болидите им този сезон са 1:1 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Добра гледна точка... Лудия е прав, че Уебър и Маса няма на какво да стъпят за да поискат повече, както и Рубенс нямаше доводи във Ферари.
Уебър се помъчи миналата година заради силните си представяния... и то с половин уста и после напускаха снимките, в които са като братя с Фетел...
За мен лично е доста грозно да гледаме явни заповеди от бокса или да се бута единия...
Проблемите на Алонсо дойдоха точно защото в Макларън пилотите трябва да се справят един с друг, без козове от пита... Алонсо просто предпочита да е явен лидер и двигателна сила на отбора, да движи той нещата. Не, че е лошо да е индивидуалист, просто предпочитам да гледам равнопоставени съотборници. Всъщност ситуацията наистина е на път да повтори Баричело и Шуми от преди 7-8-10 г...
2009 си беше годината на Браун, както 2011 си е годината на РБ. От 2010 ни остана точно "food for thought", защото няма как да знаем всичко, което се случва. Факт е, че миналата година Уебър беше много, много по-равностоен на Фетел, а този сезон има "Все ми е тая..." изражение.
П.П.: Заключения само от Испания не могат да се изведат... Пък и това са 7 старта. Има какво още да се види... за сега коментираме тенденцията до момента - доминация на Фетел с РБ, напълно заслужено, и слаб Уебър...
Уебър се помъчи миналата година заради силните си представяния... и то с половин уста и после напускаха снимките, в които са като братя с Фетел...
За мен лично е доста грозно да гледаме явни заповеди от бокса или да се бута единия...
Проблемите на Алонсо дойдоха точно защото в Макларън пилотите трябва да се справят един с друг, без козове от пита... Алонсо просто предпочита да е явен лидер и двигателна сила на отбора, да движи той нещата. Не, че е лошо да е индивидуалист, просто предпочитам да гледам равнопоставени съотборници. Всъщност ситуацията наистина е на път да повтори Баричело и Шуми от преди 7-8-10 г...

2009 си беше годината на Браун, както 2011 си е годината на РБ. От 2010 ни остана точно "food for thought", защото няма как да знаем всичко, което се случва. Факт е, че миналата година Уебър беше много, много по-равностоен на Фетел, а този сезон има "Все ми е тая..." изражение.

П.П.: Заключения само от Испания не могат да се изведат... Пък и това са 7 старта. Има какво още да се види... за сега коментираме тенденцията до момента - доминация на Фетел с РБ, напълно заслужено, и слаб Уебър...
Уебър е перфектния отборен карач - носи точки на отбора, без да конкурира пряко лидера (Баричело 2). Всеки отбор си избира стратегията. Дори в МакЛарън конкуренцията е позволена само м/у британски пилоти
Иначе евала на Шумахер в това съзтезание, не съм му бил фен, но направи мн добро съзтезание, даже ме хвана яд, че не се качи на стълбичката.
А какво става с въпросните дифузьори на РедБул, от ФИА ще забраняват ли двигателя да се използва като аеродинамичен елемент след като не спечелиха това състезание

А какво става с въпросните дифузьори на РедБул, от ФИА ще забраняват ли двигателя да се използва като аеродинамичен елемент след като не спечелиха това състезание

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
VWGT написа:Уебър е перфектния отборен карач - носи точки на отбора, без да конкурира пряко лидера (Баричело 2). Всеки отбор си избира стратегията. Дори в МакЛарън конкуренцията е позволена само м/у британски пилотиИначе евала на Шумахер в това съзтезание, не съм му бил фен, но направи мн добро съзтезание, даже ме хвана яд, че не се качи на стълбичката.
Всички използват обдухване на дифузьора вече, не само Ред Бул

ПП: С промените в правилата за еародинамика, ФИА неволно дава яко рамо на изруда по темата Нюй и ред бул

- escrime
Ще бъдат забранени и високите носове.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

(справка - аватара на колегата

VWGT написа:Иначе евала на Шумахер в това съзтезание, не съм му бил фен, но направи
мн добро съзтезание, даже ме хвана яд, че не се качи на стълбичката.
Аз му бях!
Ама ако питаш за мнението ми - пак само си правеше стратегията по шампионски

Чудя се - ако не се бее появила последната СейфтиКар - какво щеше да стане?
Реално, единственото място, където можеше да се изпревари кола с тези сликове беше точно мястото, където изпревариха Шумахер...
... Ако не беше Сейфтито, пистата щеше да е по-мокра. Допълнително я подсушиха и опитващите се да запазят някаква температура в гумите шарещи насам-натам пилоти.
И това даде възможност състезателната 'пътечка' да прерастне с суха писта - съответно да има от къде да го заобиколят, без пак да прелитат над шикана.
С малко повечко късмет за мъжа й, Корина нямаше да я дават как 'благославя' на немски камерите

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Е кво да напрай човека кат мерца не върви. Я да седне в друг болид дет върви да видим дали ще го изпреварят на мокро или само ше му гледат мигащата лампа отзад

- escrime
Сравненията със сядането в друг болид не са особено меродавни... 
В момента ситуацията с Мерца е такава... Шапка му свалям на Шуми за карането и за четвъртата позиция, въпреки че не го тача много...
2008 Фисикела нали седна във Ферарито...? И кво?

В момента ситуацията с Мерца е такава... Шапка му свалям на Шуми за карането и за четвъртата позиция, въпреки че не го тача много...

2008 Фисикела нали седна във Ферарито...? И кво?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
znainainai написа:Я да седне в друг болид дет върви да видим дали ще го изпреварят на мокро или само ше му гледат ...
Петко, за мокрото съм съгласен - няма друг, който да владее по-добре колата на мокра писта от него!

Ама за сядането и за невървящия Мерц... бих поспорил

На сухо да не би на съотборника му да дават друг болид?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Единствения който имаше топки да кара в дъжда и караше, успя да избегне два състезателни инцидента, но другите два доведоха до отпадането му в седмата обиколка
Иначе гледам коментирате епизодични победи на някой си някога с по - слаб автомобил. Всичките са на дъжд и в следствие на карамболите при смяната на гумите победителя е неочакван. На Шумахер мерца вчера се вееше из завоите като сцепен вестник из трънье и честно казано успя да го докара цял до финала заради колата за сигурност. Така и така е станало въпрос се сещам за дългоочакваната от Бътън първа победа май десетина години я чака. Победа на дъжд с прекратено състезание, когато той е лидер преди да влезне да си смени гумите. Първата Фетелова победа на Манца също беше на дъжд с изпърдялото тогава Торо росо. За една победа на БариЧ/К/ело на Спа се сещам пак дъждовна и так далеее.....
В крайна сматка в момента Ред була в Ръцете на Фетел върви и е доста пред останалия керван и тия 10 точки дето му отнеха до сега Хамилтън и Бътън са нещо невероятно

Иначе гледам коментирате епизодични победи на някой си някога с по - слаб автомобил. Всичките са на дъжд и в следствие на карамболите при смяната на гумите победителя е неочакван. На Шумахер мерца вчера се вееше из завоите като сцепен вестник из трънье и честно казано успя да го докара цял до финала заради колата за сигурност. Така и така е станало въпрос се сещам за дългоочакваната от Бътън първа победа май десетина години я чака. Победа на дъжд с прекратено състезание, когато той е лидер преди да влезне да си смени гумите. Първата Фетелова победа на Манца също беше на дъжд с изпърдялото тогава Торо росо. За една победа на БариЧ/К/ело на Спа се сещам пак дъждовна и так далеее.....
В крайна сматка в момента Ред була в Ръцете на Фетел върви и е доста пред останалия керван и тия 10 точки дето му отнеха до сега Хамилтън и Бътън са нещо невероятно

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Единствения който имаше топки да кара в дъжда и караше, успя да избегне два състезателни инцидента, но другите два доведоха до отпадането му в седмата обиколка![]()
много се дразня когато фен на спорта гледа един единствен състезател.... нищо лично Ода - напротив, но този коментар не ми звучи адекватно !
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Нееее, в дъжда на никой освен на Хамилтън не му се караше. Като взе да изсъхва всички почнаха да натискат. Евала за карането на Дженсън след последния сейфти кар, не бива да забравяме че по едно време той излезе от бокса на 21-во място
Шуми се бранеше доколкото му позволяваше мерцедеса, заради който съм сигурен че не се качи на подиума, но пък накара Уебър с доста по - бързия си автомобил да мине веднъж два пъти напряко през шикана.
Признавам си че съм малко пристрастен
, но гледам представянето на всички пилоти
П.С аНтанас от еф уан рейсинг президент

Признавам си че съм малко пристрастен

П.С аНтанас от еф уан рейсинг президент

аФтомобила си е от голямо значение, да не кажа 80%+
а някой знае ли: кой с какви настройки (за какво време) на колата е карал, щото това също има значение (ама те при спирането на съзтезанието май имаха право да променят и това или ?)
а някой знае ли: кой с какви настройки (за какво време) на колата е карал, щото това също има значение (ама те при спирането на съзтезанието май имаха право да променят и това или ?)
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:аФтомобила си е от голямо значение, да не кажа 80%+
какво конкретно визираш под " настройки " ?! то това да не е right mouse button -> settings -> wet/dry ....
за Макларън се говореше, че са по-подготвени за дъждовна неделя, затова и слабото представяне на квалификациите...
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
изкефен съм на формулата тази седмица. целия уикенд беше идеален. първо драматичен Льо Ман, след това драматична формула, при това не в 3 следобед 
стисках палци на Шумахер, но страшно много си пролича разликата в класите на автомобилите. Радвам се, че на Фетел му подрязаха крилцата, нищо против момчето, ама е хубаво да те понамачкат понякога.
надявам се да има повече такива състезания.

стисках палци на Шумахер, но страшно много си пролича разликата в класите на автомобилите. Радвам се, че на Фетел му подрязаха крилцата, нищо против момчето, ама е хубаво да те понамачкат понякога.
надявам се да има повече такива състезания.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”