Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот ahhi » Пон 13 юни 2011 13:50

За разликата Уебър- Фетел само ще дам пример със състезанието в Испания. На тестовете Уебър имаше наи-добрата обиколка и стартира от 1 позиция,но накрая не завърши 1ви. Така че болидите им този сезон са 1:1 :)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 13 юни 2011 13:56

Добра гледна точка... Лудия е прав, че Уебър и Маса няма на какво да стъпят за да поискат повече, както и Рубенс нямаше доводи във Ферари.
Уебър се помъчи миналата година заради силните си представяния... и то с половин уста и после напускаха снимките, в които са като братя с Фетел...

За мен лично е доста грозно да гледаме явни заповеди от бокса или да се бута единия...

Проблемите на Алонсо дойдоха точно защото в Макларън пилотите трябва да се справят един с друг, без козове от пита... Алонсо просто предпочита да е явен лидер и двигателна сила на отбора, да движи той нещата. Не, че е лошо да е индивидуалист, просто предпочитам да гледам равнопоставени съотборници. Всъщност ситуацията наистина е на път да повтори Баричело и Шуми от преди 7-8-10 г... ;)

2009 си беше годината на Браун, както 2011 си е годината на РБ. От 2010 ни остана точно "food for thought", защото няма как да знаем всичко, което се случва. Факт е, че миналата година Уебър беше много, много по-равностоен на Фетел, а този сезон има "Все ми е тая..." изражение. ;)

П.П.: Заключения само от Испания не могат да се изведат... Пък и това са 7 старта. Има какво още да се види... за сега коментираме тенденцията до момента - доминация на Фетел с РБ, напълно заслужено, и слаб Уебър...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 13 юни 2011 14:04

Уебър е перфектния отборен карач - носи точки на отбора, без да конкурира пряко лидера (Баричело 2). Всеки отбор си избира стратегията. Дори в МакЛарън конкуренцията е позволена само м/у британски пилоти :) Иначе евала на Шумахер в това съзтезание, не съм му бил фен, но направи мн добро съзтезание, даже ме хвана яд, че не се качи на стълбичката.

А какво става с въпросните дифузьори на РедБул, от ФИА ще забраняват ли двигателя да се използва като аеродинамичен елемент след като не спечелиха това състезание :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 юни 2011 14:13

VWGT написа:Уебър е перфектния отборен карач - носи точки на отбора, без да конкурира пряко лидера (Баричело 2). Всеки отбор си избира стратегията. Дори в МакЛарън конкуренцията е позволена само м/у британски пилоти :) Иначе евала на Шумахер в това съзтезание, не съм му бил фен, но направи мн добро съзтезание, даже ме хвана яд, че не се качи на стълбичката.

А какво става с въпросните дифузьори на РедБул, от ФИА ще забраняват ли двигателя да се използва като аеродинамичен елемент след като не спечелиха това състезание :)

Всички използват обдухване на дифузьора вече, не само Ред Бул :да: За този сезон се отказаха да го забранят защото пилотите се оплакаха че ще се изпопребият ако няма какво да им натиска дупетата, но от 2012 по всичко личи че ще е забранен :да:

ПП: С промените в правилата за еародинамика, ФИА неволно дава яко рамо на изруда по темата Нюй и ред бул :P

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 13 юни 2011 14:23

Ще бъдат забранени и високите носове.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 13 юни 2011 15:04

spam Т'ва по повод да не си бъркат в носовете ли? mhihi mhihi mhihi
(справка - аватара на колегата mhihi )

VWGT написа:Иначе евала на Шумахер в това съзтезание, не съм му бил фен, но направи
мн добро съзтезание, даже ме хвана яд, че не се качи на стълбичката.

Аз му бях!
Ама ако питаш за мнението ми - пак само си правеше стратегията по шампионски :No
Чудя се - ако не се бее появила последната СейфтиКар - какво щеше да стане?
Реално, единственото място, където можеше да се изпревари кола с тези сликове беше точно мястото, където изпревариха Шумахер...
... Ако не беше Сейфтито, пистата щеше да е по-мокра. Допълнително я подсушиха и опитващите се да запазят някаква температура в гумите шарещи насам-натам пилоти.
И това даде възможност състезателната 'пътечка' да прерастне с суха писта - съответно да има от къде да го заобиколят, без пак да прелитат над шикана.
С малко повечко късмет за мъжа й, Корина нямаше да я дават как 'благославя' на немски камерите :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 13 юни 2011 15:44

Е кво да напрай човека кат мерца не върви. Я да седне в друг болид дет върви да видим дали ще го изпреварят на мокро или само ше му гледат мигащата лампа отзад mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 13 юни 2011 15:52

Сравненията със сядането в друг болид не са особено меродавни... ;)
В момента ситуацията с Мерца е такава... Шапка му свалям на Шуми за карането и за четвъртата позиция, въпреки че не го тача много... mhihi

2008 Фисикела нали седна във Ферарито...? И кво? mhihi

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 13 юни 2011 16:00

znainainai написа:Я да седне в друг болид дет върви да видим дали ще го изпреварят на мокро или само ше му гледат ...

Петко, за мокрото съм съгласен - няма друг, който да владее по-добре колата на мокра писта от него! :да:
Ама за сядането и за невървящия Мерц... бих поспорил ;)
На сухо да не би на съотборника му да дават друг болид?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 13 юни 2011 17:15

Единствения който имаше топки да кара в дъжда и караше, успя да избегне два състезателни инцидента, но другите два доведоха до отпадането му в седмата обиколка :beer
Иначе гледам коментирате епизодични победи на някой си някога с по - слаб автомобил. Всичките са на дъжд и в следствие на карамболите при смяната на гумите победителя е неочакван. На Шумахер мерца вчера се вееше из завоите като сцепен вестник из трънье и честно казано успя да го докара цял до финала заради колата за сигурност. Така и така е станало въпрос се сещам за дългоочакваната от Бътън първа победа май десетина години я чака. Победа на дъжд с прекратено състезание, когато той е лидер преди да влезне да си смени гумите. Първата Фетелова победа на Манца също беше на дъжд с изпърдялото тогава Торо росо. За една победа на БариЧ/К/ело на Спа се сещам пак дъждовна и так далеее.....
В крайна сматка в момента Ред була в Ръцете на Фетел върви и е доста пред останалия керван и тия 10 точки дето му отнеха до сега Хамилтън и Бътън са нещо невероятно :applause:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 13 юни 2011 19:58

К.Одаджийски написа:Единствения който имаше топки да кара в дъжда и караше, успя да избегне два състезателни инцидента, но другите два доведоха до отпадането му в седмата обиколка :beer

много се дразня когато фен на спорта гледа един единствен състезател.... нищо лично Ода - напротив, но този коментар не ми звучи адекватно !

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 13 юни 2011 21:52

Нееее, в дъжда на никой освен на Хамилтън не му се караше. Като взе да изсъхва всички почнаха да натискат. Евала за карането на Дженсън след последния сейфти кар, не бива да забравяме че по едно време той излезе от бокса на 21-во място :bowdown Шуми се бранеше доколкото му позволяваше мерцедеса, заради който съм сигурен че не се качи на подиума, но пък накара Уебър с доста по - бързия си автомобил да мине веднъж два пъти напряко през шикана.
Признавам си че съм малко пристрастен mhihi , но гледам представянето на всички пилоти :beer

П.С аНтанас от еф уан рейсинг президент mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 юни 2011 10:48

аФтомобила си е от голямо значение, да не кажа 80%+
а някой знае ли: кой с какви настройки (за какво време) на колата е карал, щото това също има значение (ама те при спирането на съзтезанието май имаха право да променят и това или ?)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 юни 2011 11:14

VWGT написа:аФтомобила си е от голямо значение, да не кажа 80%+
а някой знае ли: кой с какви настройки (за какво време) на колата е карал, щото това също има значение (ама те при спирането на съзтезанието май имаха право да променят и това или ?)

какво конкретно визираш под " настройки " ?! то това да не е right mouse button -> settings -> wet/dry ....
за Макларън се говореше, че са по-подготвени за дъждовна неделя, затова и слабото представяне на квалификациите...

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 14 юни 2011 11:18

изкефен съм на формулата тази седмица. целия уикенд беше идеален. първо драматичен Льо Ман, след това драматична формула, при това не в 3 следобед :)

стисках палци на Шумахер, но страшно много си пролича разликата в класите на автомобилите. Радвам се, че на Фетел му подрязаха крилцата, нищо против момчето, ама е хубаво да те понамачкат понякога.

надявам се да има повече такива състезания.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”