проблем с двигател на голф 4
- Martogolf2
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с двигател на голф 4
проблемат е следният колеги светва ми компютара и ми изписва сервиз пробвах и смених маслото кото старото беше 10в40 сложих 15в40 и пак продължаваше да ми светва сервиз след известно време чух някокво пчукване утидах при майстор и той ми каза че са ми заминали основните и биелните лагери сменихги и тях Замерихме маслената помпа дали качва масло и установих че е затлачена отпушихмея спря да ми светва лампата след това смених и датчика за масло и минах две хиляди километра и отново ми светна лампата и намоменти чувам пак леко чукане но не винаги забравих да кажа че след като почистих помпата замерих налягането и то беше около 1.8 при загрял двигател а мотора е 1.6 бензин чист какъв може да е проблема благодаря ви предварително
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: проблем с двигател на голф 4
Има 3 вида 1.6 двигателя на Голф 4!? Коя година е колата? Диагностика не сте ли правили за да видите от къде и каква точно е грешката?
- Martogolf2
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:Има 3 вида 1.6 двигателя на Голф 4!? Коя година е колата? Диагностика не сте ли правили за да видите от къде и каква точно е грешката?
2000г закачал съм го няколко пъти не ми дава грешки никакви 1.6SR мотор
- Haralampi
Martogolf2 написа:Haralampi написа:Има 3 вида 1.6 двигателя на Голф 4!? Коя година е колата? Диагностика не сте ли правили за да видите от къде и каква точно е грешката?
Това е абсолютно невъзможно! Няма как да свети лампата за проблем в двигателя, а да няма нито една записана грешка
- Martogolf2
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:Martogolf2 написа:Haralampi написа:Има 3 вида 1.6 двигателя на Голф 4!? Коя година е колата? Диагностика не сте ли правили за да видите от къде и каква точно е грешката?
Това е абсолютно невъзможно! Няма как да свети лампата за проблем в двигателя, а да няма нито една записана грешка
да ама няма поне не ми показва
- Haralampi
Martogolf2 написа:Haralampi написа:Martogolf2 написа:Haralampi написа:Има 3 вида 1.6 двигателя на Голф 4!? Коя година е колата? Диагностика не сте ли правили за да видите от къде и каква точно е грешката?
да ама няма поне не ми показва
Поразгледай пак всички модули поотделно. Няма начин.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, иди при компетентен майстор за компютърна диагностика. Така само гадаем...
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
"светва ми компютара и ми изписва сервиз" -това не е грешка а напомняне за сервизна инспекция(смяна на масло или някакъв профилактичен преглед)или нещо аз се бъркам? Това налягане в какъв режим го мери на оборот или с подадена газ? В какво състояние беше вала,разпределителния проверихте ли? Много буклуци/нагари ли имаше в картера, помпата да не е пак затлачена?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Аз разбрах, че на колегата му свети сервизната лампичка. А ако ти се изписва сервизният интервал, има десетки теми как се ресетва.
- Martogolf2
- Автомобил:
- Двигател:
помпата е заминала затова ми свети сега си търся помпа благодаря колеги ако някои знае каде има или е чул чесе продава да каже благодаряicefire написа:Аз разбрах, че на колегата му свети сервизната лампичка. А ако ти се изписва сервизният интервал, има десетки теми как се ресетва.
обяснете ,моля как свети и коя лампа на "заминаваща помпа"!моля ви!
- Haralampi
rudoni написа:обяснете ,моля как свети и коя лампа на "заминаваща помпа"!моля ви!
В зависимост от таблото - или изписва "Motorstörung! Werkstatt" (или на англ. съответно нещо със Service!) или ако нямаш дисплей - жълтата лампичка с двигателче светва.
Това е общата сигнализация за сериозен проблем в двигателя. (е... по някаква перверзна причина и за изгорели крушки на стоповете
)- Haralampi
Martogolf2 написа:помпата е заминала затова ми свети сега си търся помпа благодаря колеги ако някои знае каде има или е чул чесе продава да каже благодаря
Предполагам говориш за маслената. Нова е между 350 и 400лв
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Rudoni, предполагам на колегата му свети контролата за налягане на маслото. Преди да се метна на помпа обаче, ако бях на негово място, бих проверил изравняващия клапан. Какво ме навежда на тази мисъл ... ами, че цедката на помпата е била затлачена. Ако е блокирал в някакво полуотворено състояние, посмъртно няма да може да вдигне налягане.
колега ,аз за това и питам - коя лампа свети?тук гадаем!аз поне не разбрах,извинете ме !ако е маслоподаващата ,правилно ,да погледне редуцил клапана ,ама според мен е качеството на маслото!менте! мислят ,че като сложат по гъсто (както е на етикета) ще запушат "дупките "по мотора. май става обратното!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”