Странни са нашите закони

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странни са нашите закони

Мнениеот teneketo » Чет 06 яну 2005 10:41

Реших да споделя с вас проишествието което ми се случи вчера , и как останах най- прецакан от всичко .
Та вчера пътувам за към работата ми и си шофирам Голчето спокойно а пред мен се влачат два камиона . Първоначално помислих , че се теглят . Минаваме през едно кръстовище и всички свиваме на дясно при което вече излизайки от кръстовището и почвайки да се движим по пътя аз решавам да ги изпреваря защото пъплеха едвам ,едвам. Бях на втора и се изнасям почвам да изпреварвам пътя хубав , чест и вече съм се изравнил почти с кабината на камиона пред мен когато този пед....раст, тръгна и той да изпреварва камиона пред него . При което виждайки , че ще ме размаже извих волана , натиснах спирачките обаче в крайна сметка се джаснах в бордюра . Резултата беше , смазана джанта , преебана гума и после забелязах , че и волана се е изчепил на една страна . Разсвирих се и оня спря , викам му к'во правиш бре ти гледаш ли в огледалата . Тоя ми вика гледам . Викам са ше ми платиш а оня се ослушва и вика аз си тръгвам . Ей побеснях и щях да го пребия , но му гепих само ключовете и викам никъде нема да ходиш . Та се стигна до КАТ, и точно тук останах поразен . Писаха ми акт за несъобразена скорост , а на онзи дебил нищо . И що ???? Щото от закона била отпаднала точката за спасителна маневра . Щели да го ши........ат само ако сме се били ударили .
Та хем си преебах колата , хем и акт ми написаха .
Ми ще си купя камион ще си връткам завои , ще изхвърлям хора от пътя и ако никой не се удари в мен аз ще съм невинен !!!!!!! :x
P.S. На никой да не му се случва , но при подобно положение ,а и ако нямате застраховка както съм аз май е по-добре да си отидеш и да си ближеш раните или да си го изкараш на виновния според теб .

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Чет 06 яну 2005 10:47

Булгаристан,страната на неограничените абсурди.

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Чет 06 яну 2005 10:48

Много съжалявам за това което ти се е случило. Но такова е положението в нашата страна. Скапани закони, само ни взимат парите а условията са ужасни. Това е трябва да се примирим.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 яну 2005 11:30

имаше ли свидетел с теб в колата....щото имаш реални шансове....за обжалване, не че това ще ти върне парите за ремонт

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 06 яну 2005 12:26

Бях с баща ми и съм го писал като свидетел . Ще чакам да ми излезе акта и тогава ще видя дали да го обжалвам защото ако е 20 -30 лв. (в което силно се съмнявам) направо ще го платя и ще си запазя нервите .
Но от тук нататък ще си имам едно на ум по отношение на нашето законодателство.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 яну 2005 12:27

кажи ми по кой член те олепиха в акта и ще ти кажа каква е глобата

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 06 яну 2005 12:30

Член 20 -ти ,ал2, приложение3 отЗДП

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 06 яну 2005 12:40

Искрени съчувствия колега :( По пътищата е пълно с идиоти, и секунда спокойствие няма, трябва да се пазиш постоянно да не те отнесе някой или да не ти се навре някъде и да го отнесеш . . . да не говорим, че и шибаните пешеходци изобщо не се пазят и като ги отнесеш после цял живот в затвора :( същото ваши и за педерастите дето си карат колите и говорят по телефончетата си дето не струват колкото няколко човешки живота, ама не как ще дадат няколко лева за хендс фри, те са гъзари ще си стискат телефончето в ръчичка и ще говорят пък колата си върви сама в повечето случаи . . . та повечето от тия с телефоните не могат да карат даже и с две ръце и хендс фри, та както остава с една и с внимание отвлечено на някъде за някоя глупост, която не може да изчака . . . много малко шофьори като говорят по телефоните си отбиват в страни и спират, а тия с хендс фри изобщо не съм ги виждал, май няма такива! :x Като видя на пътя някой дето има супер неадекватно шофиране, то е или жена или някой некадърник с телефонче в ръчичката или пък някой чичка дето е карал цял живот жигула на село и сега синът му/дъщеря му са му купили западна кола и т.н.
Няма оправия, поне си носи някоя тръба в бъгажника или бухалка и белезници поне да има за какво да ти пишат акт :twisted: По законите на държавата може и да не е бил в нарушение, но по моралните и етичните е бил, така че следва да си понесе наказанието a boi de
Хайде със здраве и очите на четири!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 яну 2005 12:47

чл. 20, ал. 2, предл. 3 казва че водача е длъжен да намали или да спре във всички случаи, когато възникне опасност за движението , а санкцията требе да е до 20 кинта щото не е настъпило ПТП

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 06 яну 2005 13:29

А това задължение не се ли отнася и за оня капут с камиона ? Още повече че след неговата маневра възниква опасността за ПТП ? А обжалването май трябва да е в 3-дневен срок

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 яну 2005 15:49

7 дни от датата на получаване на нак. постановление чрез началника на КАТ до Софийски районен съд

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 06 яну 2005 17:10

Благодаря ви момчета за съветите и поясненията !!!
В крайна сметка нали аз съм добре , а и не пребих някого та сега да го лежа . Нервен съм само на системата защото съм сигурен , че съм прав . И аз съм професионален шофьор ( е вярно не съм карал камион от одавна ) а и това ми е първия акт за "нарушение" от около 10 г( може би благодарение на чист късмет ).
Но както и да е просто реших да споделя и ( дано на никой да не се случва ) ако на някой от вас се случи да знаете , че системата е такава , че ще изкарат вас виновен и ще ви преебат, та да си имате едно на ум .
Щото нали знаете поговорката " Умния се учи от грешките на другите , а глупавия от собствените си ". ТА още веднъж на никой да не се случва , но ако стане бъдете умни .

Потребителски аватар
folci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот folci » Чет 06 яну 2005 18:10

На мен ми се случи подобно нещо, малко преди нова година.
Карам в лявата лента на магистрала Тракия с 120. Наближавам 2 малки камиона, които се движат в средната лента. Вече съм на 20тина метра и единия тръгва да изпреварва без мигач, без да погледне идва ли някой. Скороста му беше към 70. Представяте си к'ви спирачки съм набивал. В крайна сметка за некви си 10 сантиметра щях да се удяра. В този случай сигурно аз щях да съм виновен (нали съм отзад).

Няма ше ли правило, че този в лявата лента е с предимство..., но сигурно трябва да те ударят странично за да минеш по тоя параграф! :evil:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”