Проблем с включване на 1 ва скорост на Венто -1.8 АБС
Проблем с включване на 1 ва скорост на Венто -1.8 АБС
Здравейте, колеги от скоро наследих VW Венто с двигател 1.8-АБС, но големия пробле с прословутото трудно превключване на 1 ва скорост направо ме побърква. Въпросът ми е може ли някой да ми каже от къде мога да си купя ремонтен комплект за лоста за скоростите защото в момента той играе наляво-надясно и най - вероятно проблема е от износените втулки на лоста на скоростите. Ако някой колега е сменявал такива втулки и е решил проблема ще му бъда благодарен ако ми каже от къде да си закупя пемонтния комплект за да си реша проблема и да мога да продължа да се неслаждавам на придобивката си. Педварително благодаря! 
Re: Проблем с включване на 1 ва скорост на Венто -1.8 АБС
аз наскоро реших проблема на 1.4 . проблема беше трудно превключване на 1,2. има един тампон наподобяващ топче , но за 1.8 незнам дали е така . просто сложих на мястото един маркуч изрязан по мярката на топчето и сега скоростите си влизат като на нова кола. добрече реших проблема на време иначе е възможно да ми се прецака механизма тотално. може някой ден да го сменя маркуча с оригинално топче, но трябва да проверя в магазините за авто части. та и при теб може да са гумените елементи да са разпокъсани.
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Хъркат ли докато превключваш или просто влизат трудно?! на мен ми влизат на моменти по трудно на моменти по лесно и проблема маи е в маслото,зимата се превключваха адски трудно сега като се по затопли си влизат по така но ще сменям маслото.Пробвай и ти с маслото дано проблема ти се оправи
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
виж отпред лостовата система къде точно ти е луфта! кажи на някой да ти сменя предавките напред и назад, после само наляво и дясно и ще видиш дали ти е от втулките или както сподели колегата по горе едно като топче.
martin_072 написа:Хъркат ли докато превключваш или просто влизат трудно?! на мен ми влизат на моменти по трудно на моменти по лесно и проблема маи е в маслото,зимата се превключваха адски трудно сега като се по затопли си влизат по така но ще сменям маслото.Пробвай и ти с маслото дано проблема ти се оправи
ако хъркат скоростите проблема е или механизма на педала (жило, помпа) или скоростната кутия се разваля , но едно е сигурно не е от лостовата система. а ако съединителя буксува е феродов диск с ,или без притискателен. ако скоростите не могат да се превключват така ,че все едно няма съединител определено е (жило, помпа) и тогава хъркат тъй като механизма за превключване не действа. тогава могат да се превключват на точно определени обороти без съединител.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Миналата седмица смених всичко,без топката отпред(от нея е проблема с първата) и ми излезе 40 лв.Тампони,ябълката на скоростния лост,втулката с оранжевия тампон до лоста,дългата и късата платмасови щангички.Преди лоста ми играеше кат и******н **й,но сега е като на някоя кола излязла от шоурума
Взех ги от ауто плюс
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”