Потърсих в доста теми но не можах да намеря отговор на това.
Колата е Golf 2-ка двигателя е 1.6 кода на мотора е EZ, скоростната кутия е с 5 скорости и мисля, че вида и е 020.
Вчера я гледах на канал но не можах да видя къде е пробката за проверяване на маслото в скоростите.
А също така какво масло трябва да се налее на тази скоростна?
Как да проверя маслото в скоростите.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Как да проверя маслото в скоростите.
За проверката би трябвало да има пробка някъде в по-горната част на скоростите, но не знам точно къде. Относно маслото 75В90 го дават пълна синтетика. 5-степенната кутия събира принципно около 2л. масло.
Намира се зад предна лява гума.До определена година(86 по спомен) се налива 0.5л.
над нивото на пробката.
над нивото на пробката.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Златни сте. Явно наистина не съм потърсил както трябва. А какви са признаците когато маслото в скоростната кутия е намаляло?
Възможно ли е да си е изгубило характеристиките за 6 години и около 40 000км ?
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако нямаш течове от никъде не е нормално да ти е намаляло маслото
ALiGaToR написа::bowdownЗлатни сте. Явно наистина не съм потърсил както трябва.
![]()
А какви са признаците когато маслото в скоростната кутия е намаляло?
Възможно ли е да си е изгубило характеристиките за 6 години и около 40 000км ?
Ако вкл. добре и няма шум,не го мисли.На много 20г.автомобили не е сменяно никога
но си вървят без проблем.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вземаш 2 литра хубаво масло и през жилото за километража или датчика за задната наливаш всичко до последната капка
както е написал колегата старите кутий са с ниска пробка - при тях се обезсмисля това развиване на 1000 дупки и за това направо отгоре наливай
както е написал колегата старите кутий са с ниска пробка - при тях се обезсмисля това развиване на 1000 дупки и за това направо отгоре наливай
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А какво би станало ако примерно в момента си е всичкото масло на мястото, защото виждам че няма контролна пробка, а само такива за оттичане и наливане, и взема че налея 1 литър. Тогава когато в скоростите има вместо 2 литра както си е предписано ами 3 литра, какво би станало?
Задължително ли трябва да се източи маслото и да се налее ново?
Шумове има и затова питам дали не са от липса на масло. А маслото е сменяно преди 6 години някъде като сменяха съединителя. Спомням си че ми казаха, че са наляли 1.8 литра
Задължително ли трябва да се източи маслото и да се налее ново?
Шумове има и затова питам дали не са от липса на масло. А маслото е сменяно преди 6 години някъде като сменяха съединителя. Спомням си че ми казаха, че са наляли 1.8 литра
Последна промяна от ALiGaToR на Чет 16 юни 2011 12:43, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Ако налееш повече ще стане като при двигателя - ще избие от най-слабото място. Ако искаш да си спокоен направи следното. Източи всичкото масло до последната капка и после налей 2 литра и това е. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако е повече маслото ще започне да избива от тук там
като са ти сменяли съединителя е трябвало да ти налеят 2 литра
маслото от еуратек е 20лв литъра с номер 052512А2 за всички шкоди,аудита и ВАГ оригинално
не можаха обаче да ми кажат дали е пълна синтетика маслото - ако да то цената си заслужава и ще го сменя скоро
като са ти сменяли съединителя е трябвало да ти налеят 2 литра
маслото от еуратек е 20лв литъра с номер 052512А2 за всички шкоди,аудита и ВАГ оригинално
не можаха обаче да ми кажат дали е пълна синтетика маслото - ако да то цената си заслужава и ще го сменя скоро
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Пробката е мерилото за нивото на маслото.По принцип го дават 2 литра, но няма как да се източи всичкото и от 2 литра остават около 200мл 
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Купих преди малко масло 80W90. Пише че е спецификация API GL5. Та сега ще го налея през жилото за километража пък ще пиша какво е станало.
......................................
Обаче ударих на камък. Развих болта който държи планката на скоростна кутия и от там нататък нищо. Жилото не може и не може да излезе.
Някой може ли да сподели как мога да го изкарам това жило от там. Пробвах със сила, но не стана. Дали няма някакъв чалъм на изваждане или да пробвам с повече сила?
......................................
Обаче ударих на камък. Развих болта който държи планката на скоростна кутия и от там нататък нищо. Жилото не може и не може да излезе.
Някой може ли да сподели как мога да го изкарам това жило от там. Пробвах със сила, но не стана. Дали няма някакъв чалъм на изваждане или да пробвам с повече сила?
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Грешно масло.Трябва да е 75в90 пълна синтетика.Това ще ти създава проблеми.Не мъчи жилото щом не иска да излезе,за да не остане платмасовото колело в кутията.Свали датчика за светлините за заден ход и от там наливай.Обаче намери някоя по тясна фуния че дупката е по-малка.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
И как ще разбереш колко да сипеш
И аз карам вече 2 години с такова масло и нямам проблеми 
Последна промяна от golfmk1 на Чет 16 юни 2011 21:32, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”