Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Мнениеот gancho » Съб 26 фев 2011 17:51

Dorian написа:
Supawiza написа:Интересно Dorian на снимката с използвани инструменти не виждам чук :roll: ,с какво го избива?

Ами не съм използвал чук защото първо ще се потбие резбата и дори и да направиш всичко както трябва после ще имаш проблем с подбитата резба.
Удрянето с чук няма да помогне защото е клеясало здраво едното рамо и затова съм писал най-сигурно е захващане на менгеме и въртене с някоя тръба или нещо подходящо напраед назад съчетано със някаква смазка и няма как да не излезе,а и няма да е тотално запекло щом моторчето го е въртяло някак си до последно.
:arrow: п.п.За пластмасата с каналчето,щом не влиза плътно значи има боклуци.Аз след идеалното му почистване с малка отверка и парцалче намазах пластмасата която влиза в каналчето с малко грес и се прибра плътно навсякъде :idea:

Браво, колега,супер подробна ти е темата и оправихме проблама на един пасат Б4.
Но чук и менгеме не сме ползвали-със скоба е елегантна работа :applause: ,дори скобата беше с 3 рамена
http://www.thispay.com/catalog/index.php?act=viewProd&productId=4552

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Пон 04 апр 2011 14:52

На мен чистачката от към шофьорастърже и надрасква стъклото при връщане. Смених два вида чистачки и пак. Това ли трябва да правя или има по-лесна процедура като не е блокирака?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 29 апр 2011 16:21

Гледайте да не размените тези части след като ги изчистите, защото после шофьорската чистачка се удря във вратата ;)

Изображение

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 29 апр 2011 16:32

Luciano написа:Гледайте да не размените тези части след като ги изчистите, защото после шофьорската чистачка се удря във вратата ;)

Изображение

Аз направих точно този номер с размяната.Вярно е, че удря.Засега съм свалил рамото по-ниско, че не ми се повтаря операцията. :да:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 29 апр 2011 16:40

И мен ме мързеше, ама Ст. Загора - София ми чука на главата и сега си ги оправих!

Потребителски аватар
Beatle88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beatle88 » Пон 23 май 2011 21:06

Колеги има един основен проблем на който като разглеждам темата никой не е обърнал внимание.
След разглабянето и почистването трябва да се смени О пръстена / гумичката / защото нейиното изхабяване води проникване на вода и влага и съответно отмива грестта.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 24 май 2011 7:51

Beatle88 написа:Колеги има един основен проблем на който като разглеждам темата никой не е обърнал внимание.
След разглабянето и почистването трябва да се смени О пръстена / гумичката / защото нейиното изхабяване води проникване на вода и влага и съответно отмива грестта.

Така е по-принцип. Аз не съм я сменял и вече ще станат 2 години откакто направих процедурата. Това лято само профилактично ще ги гресирам :beer

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 13 юни 2011 7:56

Колеги, имате ли някакви идеи за тези гумени шапчици, които пазят от вода, че пак стигнахме до ремонтна дейност.
Може ли всяка година да се прави това, писна ми-не продават ли някакви алтернативни които не ръждясват!?!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 юни 2011 9:07

hitman0013 написа:Колеги, имате ли някакви идеи за тези гумени шапчици, които пазят от вода, че пак стигнахме до ремонтна дейност.
Може ли всяка година да се прави това, писна ми-не продават ли някакви алтернативни които не ръждясват!?!

Те новите като цяло не ръждясват. Без моторчето бяха 70-80лв в ауто +. Новите имат някакво графитено покритие, което при нас е паднало и за тва прави мизерии :да:

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 13 юни 2011 9:20

Ами последния път ги смазвах с графитна грес-ефекта е по-краткотраен и от обикновенната.Като гледам колко често клеясват, няма как някоя година и най-внимателния да си счупи стъклото.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 юни 2011 11:03

hitman0013 написа:Ами последния път ги смазвах с графитна грес-ефекта е по-краткотраен и от обикновенната.Като гледам колко често клеясват, няма как някоя година и най-внимателния да си счупи стъклото.

Моите сега правят 2 години с грес от Горубсо Мадан - държат се mhihi Оригиналното покритие няма общо с грес, то е защитно и не клеясва въобще, каквато и смазка да му сложиш. Купи си нов механизъм и си свиркай :да:

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Пон 13 юни 2011 20:31

Днес дойде и моя ред с направена от мен скоба успях да извадя рамената от щлиците,кората неможах да извадя но механизма можах.С помоща на менгеме и много раздижване и мазане малко изваждане смазване набиване и пак избиване постепенно и много трудно но упях :banana .Мисля да изрежа парче от вътрешна авт. гума с размер 5х5см и да направя отвор 10мм със дзамба всредата оста е 12мм и да ги сложа вместо оригиналните гуми и без това загубих едната така можеби ще спра навлизането на вода-бъдещето ще покаже.Темата е много добра благодая на колегите

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 16 юни 2011 14:27

Тая кора на чистачките като се махне един път и край !!! Повече няма слагане в смисъл не може да прилепне никога, така както си е била 1-вия път аз сега на моята имам на 1 2 места където седи леко отворена и вече няма наместване всичко се е напълнило с боклуци. Аз преди пак я бях махнал постарахсе да изчистя всички боклуци от канала на лайсната и неще и неще не знам какво трябва да се направи за да прилепне както си беше сложена оригинално.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 16 юни 2011 14:50

Sashko_Trg написа:Тая кора на чистачките като се махне един път и край !!! Повече няма слагане в смисъл не може да прилепне никога, така както си е била 1-вия път аз сега на моята имам на 1 2 места където седи леко отворена и вече няма наместване всичко се е напълнило с боклуци. Аз преди пак я бях махнал постарахсе да изчистя всички боклуци от канала на лайсната и неще и неще не знам какво трябва да се направи за да прилепне както си беше сложена оригинално.

Така е, гадна е кората. На мен ми се наложи да сменям предното стъкло и момчетата в Кобра викат - да я наместваме ли и така... наместиха ми я. Мисля че трябва някаква смазка да се ползва, може и вд-40 за да щракне навсякъде :да:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 16 юни 2011 18:09

И с WD 40 не става по-скоро с грес ли не знам.

Върни се в “Направи си сам!”