Както вече разбрахте от заглавието AFN - ми си ”замина” . Колата е на много киломитри , сутрин трудно пали , гори масло и пуши . Автомобила ми е SEAT TDI 110 коня , AFN , 98 година . Един приятел си удари голфа TDI , 90 коня , 1z , 94 година .
Та този приятел ми дава без никакви пари мотора . Само да го извадя от коша и да ги разменя със на Сеата . Гледах стойки и захващане е едно . Интеркулера си влиза . Само незнам инсталацията , как е ? Трябва ли да заменям датчици и ху*овинки . Гледам и кабелите и те са еднакви . 1Z - си има всичко :ск. кутия , нафтова помпа , турбо . Абсолютно нищо не е откачано от него .
1 . Ще пасне ли цялата инсталация , и само компа ли трябва да сменя ? Дебитомерите еднакви ли са ? ( дебитомера ми е чисто нов )
2 . Полуоските , ще си паснат ли ? (Сложил съм нови карета )
3 . Сеата е с ABS , а Голфа не ? Тук какво се прави ?
4 . Сеата има климатик , ел стакла и огледала , , а голфа няма нищо .
Знам , че мощноста е с 20 коня по-малко , но аз и без друго не давам много газ ( на мене двигател с мощност 50 коня пак ще ми върши работа ). Сеатчето е мното стегнато , почти всичко ме е чисто ново , няма никаква ръжда по него . Затова искам да му сменя мотора .
Мола ви пишете ми , само ако сте сигурни в това което говорите !!!!!!
”Би трябвало да стане” или ”може и да е същия” , ми звучат леко смешно . Пратих запитване до колегата „Brezel” , който ми даде някакви насоки ( за което сам му много благодарен ).
Благодарности на всички ! ! ! !

TDI . AFN - а ми си отиде .
-
- Автомобил:
- Двигател:
TDI . AFN - а ми си отиде .
Последна промяна от gr_kanev на Чет 16 юни 2011 21:59, променено общо 2 пъти.
Причина: Не разбрах какво "AFN" и "1Z" имат общо с "Автогазови уредби" - внимавайте къде пускате темите си !
Причина: Не разбрах какво "AFN" и "1Z" имат общо с "Автогазови уредби" - внимавайте къде пускате темите си !
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: TDI . AFN - а ми си отиде .
сменяш само мотора и нищо друго.с твоята кутия,с твоята турбина,помпа,дюзи,инсталация ,компютър...така ще си останеш 110коня .
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Че ти по-добре взи да си купиш сеата и си го направи от колкото да прехвърляш от едното в другото и ще ти излезе много по-скъпо и мега голяма заигравка.
- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
Да обаче ако турбото на AFN-а си е заминало няма смисъл да го слага, защото нали е написал, че му харчи масло, а това е една от най-вероятните причини. 

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Добре де , на майстор ходил ли си , може тези проблеми да не са сериозни , при всички положения ако сменяш двигател ще има много разправии !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Той и компресия си няма . Аз от кога го карам само на вятар . Само му доливах масло , но сега започна и да не пали .
Дюзи , турбота и кутии със сигурност няма да сменя . Това дали колата е 110 или 50 коня , мене не ме вълнува . Този двигател от Голфа няма да го плащам . С човека се знаем от деца .
1з ще работи ли с комп от АФН . В смисъл такъв да не вадя компа . Все пак гледам по мързеливо да стане . И дюзи и турбо и нищо няма да сменям . Направо си го насаждам 1з в сеада . Така мисля да направя . Затова разпитвам , че да няма някоя скрита разлика . Аз коне не търся . Мене това не ме вълнува .
Благодаря ти за бързия отговор .
Дюзи , турбота и кутии със сигурност няма да сменя . Това дали колата е 110 или 50 коня , мене не ме вълнува . Този двигател от Голфа няма да го плащам . С човека се знаем от деца .
ifidik написа:сменяш само мотора и нищо друго.с твоята кутия,с твоята турбина,помпа,дюзи,инсталация ,компютър...така ще си останеш 110коня .
1з ще работи ли с комп от АФН . В смисъл такъв да не вадя компа . Все пак гледам по мързеливо да стане . И дюзи и турбо и нищо няма да сменям . Направо си го насаждам 1з в сеада . Така мисля да направя . Затова разпитвам , че да няма някоя скрита разлика . Аз коне не търся . Мене това не ме вълнува .
Благодаря ти за бързия отговор .
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма как да управляваш с твоя компютър 13.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Вероятно със смяната на компа ще трябва да се сменят и други неща , като имобито например
.

-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Ако остави старата помпа, турбо и т.н. и смени само желязото, защо да не го управлява компютъра.
Но не знам дали може да се монтира помпата от АФН.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
mshbul написа:Ако остави старата помпа, турбо и т.н. и смени само желязото, защо да не го управлява компютъра.
Колеги, няма какво да умувате, или насажда целия 1З или използвате блока на 1З и прехвърля дюзи, турбо с колектора и компа с клапаните (Н75 и другия).Това е цялата философия

-
- Автомобил:
- Двигател:
mshbul написа:Ако остави старата помпа, турбо и т.н. и смени само желязото, защо да не го управлява компютъра.
аз съм виждал 1з , с помпа от АФн и си работи перфектно .
До тук събраната информация :
1 сменяме компа
2 Клапаните се сменят
3 имобилаизера се орязва
Ако се сещате за нещо друго , ще съм ви благодарен да споделите !!!!
- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Аз , съм с помпа от АФН на 1З и няма проблеми . Просто като информация ако решиш нещо да я сменяш .
-
- Автомобил:
- Двигател:
никой ли не знае нища за дебитомера ? Същия ли е ?
Помогнете бе колеги !!!!! Аз ако знаех всичко , еда ли щях да питам .
Помогнете бе колеги !!!!! Аз ако знаех всичко , еда ли щях да питам .
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еднакви са дебитомерите на АФН и 13.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш да кажеш, че Б4 или А6 с 1Z имат същия дебитомер като АФН?
Върни се в “Дизелови агрегати”