! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 15 юни 2011 22:37

kossel написа:
Kuncavia написа:
ktamen написа:Винаги съм .....................

Сигурно е тежко, на мен като ми разбиха колата, вече 3-4 месеца след това, ако не я паркирам пред блока, заспивам с притеснение... Представям си ако някой ми се вреже в хола :dummy:

И за да не съм Off, днес си карам по улицата на "мобикома" в Младост 1 и пред мен кара едно русо девойче, Опел Вектра на Метан... Невероятна смрад, .............................

Само едно пояснеие - метанът не мирише !!!

"... Метанът е химично съединение с химична формула CH4 . Това е най-простият алкан и основна съставка на природния газ. Ъгълът между атомите на метанът е 109,5 градуса. Метанът е най-простият наситен въглеводород. Той е безцветен газ, без миризма, с температура на топене -182,5 °C и температура на кипене -161,5 °C ..."

нито метана, нито етана нито пропана нито бутана имат мириз. мириза им се добавя изкусвено за да не се издушават хората, без да го усетят при евентуален теч.
чувал си за канарчетата в мините?!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 16 юни 2011 8:09

Отклоняваме се от темата, но такава 'миризма' добавят само на пропан бутана, на метана не се добавя !!! Карам на метан от 4 години и гарантирам, че не мирише :063:

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 16 юни 2011 14:03

В случката, на която станах свидетел днес и която ще разкажа, идиотите на пътя бяха двама и бяха със зелени жилетки :cop .Та въпросните чичковци бяха спрели някакъв хладилен камион за проверка. Моята кола беше зад патрулната и си товарех едни цветя в багажника,та случайно се позаслушах в разговора. Накратко,куките искаха да пишат акт на шофьора,ама той се дърпаше и изтъкна причината,че се борел за златен талон.След около 15 мин.разправии това което видях ме шокира:шофьорът най-безцеремонно отвори един кашон със сладолед,а чичковците също толкова безцеремонно приеха почерпката.Иска ми се да си мисля,че поне не са минали с по един сладолед и е имало и финикийски знаци,дано,в противен случай много повече ще ги съжалявам.И в двата случая е най-малкото срамно :no-no

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 16 юни 2011 14:08

В Стани богат имаше такъв въпрос, че руснаците го одорирали метана преди да го пратят към Европа. Това одориране се оказа парфюмиране. Значи и на метана добавят миризма. Аз я усетих само веднъж когато ми монтираха уредбата отвориха крана да продухат тръбичката, ама и тогава беше много слаба миризмата, при нормална употреба едва ли може да се усети миризма от колата.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 16 юни 2011 17:03

гарантирам, че не мирише

+1

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 16 юни 2011 17:15

stefarata написа:В случката, на която станах свидетел днес и която ще разкажа, идиотите на пътя бяха двама и бяха със зелени жилетки :cop .Та въпросните чичковци бяха спрели някакъв хладилен камион за проверка. Моята кола беше зад патрулната и си товарех едни цветя в багажника,та случайно се позаслушах в разговора. Накратко,куките искаха да пишат акт на шофьора,ама той се дърпаше и изтъкна причината,че се борел за златен талон.След около 15 мин.разправии това което видях ме шокира:шофьорът най-безцеремонно отвори един кашон със сладолед,а чичковците също толкова безцеремонно приеха почерпката.Иска ми се да си мисля,че поне не са минали с по един сладолед и е имало и финикийски знаци,дано,в противен случай много повече ще ги съжалявам.И в двата случая е най-малкото срамно :no-no

Представям си ако камиона караше кокошки :applause: и полицаите вземат по 1 кокошка ...съвсем ще оправдаят имиджа си - кокошкари :beat_butt2

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 16 юни 2011 21:54

До идиота с син голф 3 с регистрация Е158 нещо си(не съм сигурен за цифрите),надявам се да четеш!Идиоте,ако още веднъж се направиш на интересен по този тъп начин,ще се усетя и аз навреме и ще върна предавка надолу,вярвай ми!Нямам проблем да те изхвърля от пътя,не ми дреме ама хич!Късмет имаш,че се обади приятелката ми и каза,че има момиче! Още повече си късметлия,че си помислих,че ми казва,че кара момиче,та реших да те оставя да се пръждосаш! Просто щях да те попитам какво по дяволите си мислиш(нямаше направо да те бия,ти взе,че се уплаши май)! Супер тъпо е да караш с 40 а после като те изпреварвам с 50 км в час(на 4-а с 1400 оборота) преди стеснен участък И ВЕЧЕ ТРЪГВАМ ДА СЕ ПРИБИРАМ ВДЯСНО,да връщаш предавки и преди стеснението(става въпрос за кръговото на края на 14-и полк) да ми се буташ от дясната страна,колата ми е тамън с едни 40-ина коня + един цилиндър в повече от твоята,дебиле! Следващия път няма да съм изобщо толкова толерантен! :076: И не ме гледай,че не съм с благоевградска регистрация-изобщо ама да не те окуражава това!!!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 17 юни 2011 18:07

Днес просто се изкефих на един голф "петстин коня"... Хубаво голфче 4 помпа дюза в боаза(прохода преди Търговище) си кара със 70, тръгвам да го изпреваря изведнъж на гологлавия му идва желанието да кара... Изпреварих го аз тормозейки печката и следя какво се случва на огледалото... Какво може да се случи газта се отнема и гологлавия сладур изостава стабилно... Защо трябва да настъпвате като ви изпреварваме...

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 17 юни 2011 20:24

защото са олигофрени , много ама сигурно безброй пъти ми се е случвало да не кажа постоянно :|

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 17 юни 2011 23:38

Бай Семо написа:защото са олигофрени , много ама сигурно безброй пъти ми се е случвало да не кажа постоянно :|

Другия вариант е, че са слаби шофьори на завоите и дойде ли права-газ до дупка
аман от неделни шофьори scare

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 18 юни 2011 0:33

hooligans написа:
Бай Семо написа:защото са олигофрени , много ама сигурно безброй пъти ми се е случвало да не кажа постоянно :|

Другия вариант е, че са слаби шофьори на завоите и дойде ли права-газ до дупка
аман от неделни шофьори scare

Ами и аз така си помислих, защото там е права отсечка и очаквах след прохода да ме изпревари, ама така и не се появи... което ме навява на ми сълта че просто е искал да покаже че върви ли... да ми направи сечено ли... не ми се коментира...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 18 юни 2011 5:46

Май някъде в тази тема четох за двама "състезатели" спрени от катаджия във Варна. Обяснението на този с голфа беше, че давал газ защото не искал сина му да види как го изпреварва лада.
Аз си спомням колко се радвахме със сестра ми когато татко изпревареше някой и колко неприятно ни беше когато нас ни изпреварваха, жалко е че доста хора са успели да вземат книжки, а още разсъждават по детски.
Веднъж на връщане от Самоков настигнах едно фиатче с италиански номер, много вървеше тая машинка и на правите изоставах, ама в завоите жабара почти спираше и ме бавеше и мен. Доста ме измъчи докато карах след него, накрая все пак реших да пробвам да го изпреваря, въпреки, че фиатчето вървеше доста повече от голфа. Още като дадох мигач и фиатчето наби спирачки и почти спря - едно от най-лесните изпреварвания. А бях чувал, че италианците са най-нетолерантните шофьори. Евала му правя на този жабар.
Какво пречи всички да са като него, толкова ли е важно точно ти да си по-по-най?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 18 юни 2011 8:26

Просто е излишно да го пиша,ама понеже си писал за жабара с фиата,реших и аз да споделя нещо.Карал съм в Гърция,Англия,Ирландия,Аляска(американската част).И навсякъде бяха супер толерантни хората.. За Аляска пък просто е уникално,ама то всичко там е така...Карах едни служебен камион форд и понеже беше много натоварен карах с около 20 мили някъде,демек 30 км...На супер прав път,без коли насреща,зад мен се наредиха 7-8 нови пикапа и какви ли още не коли,НИКОЙ,ама никой не ме е изпреварвал,никога! Работата ми се състоеше да прекарвам какво ли не по този път все с подобни камиони и подобна скорост по 30-40 пъти на ден! Един път не са ме изпреварили,нищо,че е било позволено и е имало място и не е било опасно! Един път не е било! Само веднъж понеже бях напълнил много водоноската и като спирах понеже беше без прегради цистерната и плиснах малко вода върху един чисто нов форд F-150,(смърдяща вода от преработка),като си викам,тоя сега ще направи егати и скандала...Момчето продължи да кара зад мен,като стигнах там където трябваше и спрях,дойде,поздрави ме,пита ме как съм,има ли работа и после най-учтиво ме помоли да му кажа какво има във водата и дали изобщо е вода,за да знае как да си измие колата,след като му казах,че е вода ми подаде ръка,извини се за това че ме е забавил и ми пожела лек ден! Тук може и да те набият за нещо подобно,нищо,че нямаш вина! Споменах ли,че в тази част абсолютно всеки разминаващ се автомобил се поздравява с другия? Нищо че са абсолютно непознати! Дясната ръка на волана,лявата на таблото или през прозореца,при разминаване повдигаш дланта! Абсолютно всеки се поздравява с всеки,който не поздрави се счита за грубиян,по думите на американеца с който работех тогава,ама той ми каза,че щом някой не поздравява просто явно не е местен и не знае,че така се прави!Абе от 100 коли една ако не те поздрави ще ти стане чудно,честно казано! КУЛТУРА! Нещо да стане на пътя и да закъсаш??? Просто вдигаш ръка и първата кола спира,ако не може да ти помогне,то поне ще ти дадат телефон да звъннеш,ако не носиш твоя,или пък ще им поръчаш от твое име да ти викнат пътна помощ! Искаш да се возиш на автостоп??? Вдигаш ръка-първата кола спира-закон! Стъпваш на пешеходната пътека-колите спират на 15 метра разстояние от нея(тоест от теб)!!! Какво има да говорим??? Всичкото това споделям за Аляска...Та кога ли ще ги стигнем,абсолютно никога!!!Споделям само за това какво ми се е случвало на пътя,защото ако почна да пиша какви куриози съм имал там и колко са приятни,честни и културни,просто ама няма как да повярвате!!! Няма смисъл да го пиша-просто ще ви стане още по-тъпо!!!Толкова зле са нещата тук,че няма накъде! И в Англия и Ирландия също са супер културни и то не само на пътя! Че дори и от гърците можем да се поучим! Ама истината е,че масата от хората тук не стават за нищо,затова е така!!!

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 18 юни 2011 9:50

lionheart като чета поста ти си представям някаква приказна страна с добри и усмихнати хорица,рай за шофьорите и мечтано място за живеене. Тука трябва да се радва човек, ако днес не са го пребили по светофарите mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 20 юни 2011 9:19

lion_heart002 написа:Просто е излишно да го пиша,ама понеже си писал за жабара с фиата,реших и аз да споделя нещо.Карал съм в Гърция,Англия,Ирландия,Аляска(американската част).И навсякъде бяха супер толерантни хората.. За Аляска пък просто е уникално,ама то всичко там е така...Карах едни служебен камион форд и понеже беше много натоварен карах с около 20 мили някъде,демек 30 км...На супер прав път,без коли насреща,зад мен се наредиха 7-8 нови пикапа и какви ли още не коли,НИКОЙ,ама никой не ме е изпреварвал,никога! Работата ми се състоеше да прекарвам какво ли не по този път все с подобни камиони и подобна скорост по 30-40 пъти на ден! Един път не са ме изпреварили,нищо,че е било позволено и е имало място и не е било опасно! Един път не е било! Само веднъж понеже бях напълнил много водоноската и като спирах понеже беше без прегради цистерната и плиснах малко вода върху един чисто нов форд F-150,(смърдяща вода от преработка),като си викам,тоя сега ще направи егати и скандала...Момчето продължи да кара зад мен,като стигнах там където трябваше и спрях,дойде,поздрави ме,пита ме как съм,има ли работа и после най-учтиво ме помоли да му кажа какво има във водата и дали изобщо е вода,за да знае как да си измие колата,след като му казах,че е вода ми подаде ръка,извини се за това че ме е забавил и ми пожела лек ден! Тук може и да те набият за нещо подобно,нищо,че нямаш вина! Споменах ли,че в тази част абсолютно всеки разминаващ се автомобил се поздравява с другия? Нищо че са абсолютно непознати! Дясната ръка на волана,лявата на таблото или през прозореца,при разминаване повдигаш дланта! Абсолютно всеки се поздравява с всеки,който не поздрави се счита за грубиян,по думите на американеца с който работех тогава,ама той ми каза,че щом някой не поздравява просто явно не е местен и не знае,че така се прави!Абе от 100 коли една ако не те поздрави ще ти стане чудно,честно казано! КУЛТУРА! Нещо да стане на пътя и да закъсаш??? Просто вдигаш ръка и първата кола спира,ако не може да ти помогне,то поне ще ти дадат телефон да звъннеш,ако не носиш твоя,или пък ще им поръчаш от твое име да ти викнат пътна помощ! Искаш да се возиш на автостоп??? Вдигаш ръка-първата кола спира-закон! Стъпваш на пешеходната пътека-колите спират на 15 метра разстояние от нея(тоест от теб)!!! Какво има да говорим??? Всичкото това споделям за Аляска...Та кога ли ще ги стигнем,абсолютно никога!!!Споделям само за това какво ми се е случвало на пътя,защото ако почна да пиша какви куриози съм имал там и колко са приятни,честни и културни,просто ама няма как да повярвате!!! Няма смисъл да го пиша-просто ще ви стане още по-тъпо!!!Толкова зле са нещата тук,че няма накъде! И в Англия и Ирландия също са супер културни и то не само на пътя! Че дори и от гърците можем да се поучим! Ама истината е,че масата от хората тук не стават за нищо,затова е така!!!

Така е колега, там хората определено си бяха коренно ралични...Всичко, което казваш е така, дори "хлапетата" с Импрези или Лансърите пред паркингите на Сиърс и подобни или по пътя си бяха културни шофьори, без значение колко коне са под капака. :да: Тук ще се изтрепем иначе, ама до манталитет си е :horror:

И да добавя, след Дебнево отидохме с приятелката до Чифлика на басейн, в Троян едно от тези Аутлендър или нещо подобно, сиво на цвят, номер СМ 8616 или нещо такова - на обратен завой му поднесе а беше с по-висока скорост от допустимата в града, добре, че аз бях с 30 защото не познавам пътя и търся табели, та като му поднесе мина странично на 15-20 сантима от колата ми, добре че завътрях геврека бая надясно и онзи идиот едвам се размина и с Шкодата зад мен. Направо ми пречерня пред очите, спрях - то ме заболя главата... Трябва си невероятно внимание от нас и късмет за да стигнеш където и да е и да се забавляваш и това да бъде приятно, а за секунди може да се обърне толкова зле ситуацията... :bishop

Върни се в “Пътеводител”