lion_heart002 написа:Просто е излишно да го пиша,ама понеже си писал за жабара с фиата,реших и аз да споделя нещо.Карал съм в Гърция,Англия,Ирландия,Аляска(американската част).И навсякъде бяха супер толерантни хората.. За Аляска пък просто е уникално,ама то всичко там е така...Карах едни служебен камион форд и понеже беше много натоварен карах с около 20 мили някъде,демек 30 км...На супер прав път,без коли насреща,зад мен се наредиха 7-8 нови пикапа и какви ли още не коли,НИКОЙ,ама никой не ме е изпреварвал,никога! Работата ми се състоеше да прекарвам какво ли не по този път все с подобни камиони и подобна скорост по 30-40 пъти на ден! Един път не са ме изпреварили,нищо,че е било позволено и е имало място и не е било опасно! Един път не е било! Само веднъж понеже бях напълнил много водоноската и като спирах понеже беше без прегради цистерната и плиснах малко вода върху един чисто нов форд F-150,(смърдяща вода от преработка),като си викам,тоя сега ще направи егати и скандала...Момчето продължи да кара зад мен,като стигнах там където трябваше и спрях,дойде,поздрави ме,пита ме как съм,има ли работа и после най-учтиво ме помоли да му кажа какво има във водата и дали изобщо е вода,за да знае как да си измие колата,след като му казах,че е вода ми подаде ръка,извини се за това че ме е забавил и ми пожела лек ден! Тук може и да те набият за нещо подобно,нищо,че нямаш вина! Споменах ли,че в тази част абсолютно всеки разминаващ се автомобил се поздравява с другия? Нищо че са абсолютно непознати! Дясната ръка на волана,лявата на таблото или през прозореца,при разминаване повдигаш дланта! Абсолютно всеки се поздравява с всеки,който не поздрави се счита за грубиян,по думите на американеца с който работех тогава,ама той ми каза,че щом някой не поздравява просто явно не е местен и не знае,че така се прави!Абе от 100 коли една ако не те поздрави ще ти стане чудно,честно казано! КУЛТУРА! Нещо да стане на пътя и да закъсаш??? Просто вдигаш ръка и първата кола спира,ако не може да ти помогне,то поне ще ти дадат телефон да звъннеш,ако не носиш твоя,или пък ще им поръчаш от твое име да ти викнат пътна помощ! Искаш да се возиш на автостоп??? Вдигаш ръка-първата кола спира-закон! Стъпваш на пешеходната пътека-колите спират на 15 метра разстояние от нея(тоест от теб)!!! Какво има да говорим??? Всичкото това споделям за Аляска...Та кога ли ще ги стигнем,абсолютно никога!!!Споделям само за това какво ми се е случвало на пътя,защото ако почна да пиша какви куриози съм имал там и колко са приятни,честни и културни,просто ама няма как да повярвате!!! Няма смисъл да го пиша-просто ще ви стане още по-тъпо!!!Толкова зле са нещата тук,че няма накъде! И в Англия и Ирландия също са супер културни и то не само на пътя! Че дори и от гърците можем да се поучим! Ама истината е,че масата от хората тук не стават за нищо,затова е така!!!
Така е колега, там хората определено си бяха коренно ралични...Всичко, което казваш е така, дори "хлапетата" с Импрези или Лансърите пред паркингите на Сиърс и подобни или по пътя си бяха културни шофьори, без значение колко коне са под капака.

Тук ще се изтрепем иначе, ама до манталитет си е

И да добавя, след Дебнево отидохме с приятелката до Чифлика на басейн, в Троян едно от тези Аутлендър или нещо подобно, сиво на цвят, номер СМ 8616 или нещо такова - на обратен завой му поднесе а беше с по-висока скорост от допустимата в града, добре, че аз бях с 30 защото не познавам пътя и търся табели, та като му поднесе мина странично на 15-20 сантима от колата ми, добре че завътрях геврека бая надясно и онзи идиот едвам се размина и с Шкодата зад мен. Направо ми пречерня пред очите, спрях - то ме заболя главата... Трябва си невероятно внимание от нас и късмет за да стигнеш където и да е и да се забавляваш и това да бъде приятно, а за секунди може да се обърне толкова зле ситуацията...