Плочка за газ ABF
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Re: Плочка за газ ABF
Ми намерил съм ГИ на изгодна цена 2ра употреба де, ако колегата се окаже сериозен и ми го продаде ще му сложа ГИ да ми е мирна главата
а с обикновената имате ли проблем с гърмежи...
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
да чукна на дърво вече 3 години нямам проблем.никакви гърмежи а и разхода ми е много приличен
.и все пак ГИ-то е по-добре.слагай и сподели резултата 
.и все пак ГИ-то е по-добре.слагай и сподели резултата 
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
И аз съм на път ... да я правя тази операция.Но съм пред дилема дали обикновенна, за която ми липсва само изпарителя и плочката, или ГИ. До колкото четох на абф с гърмежите няма проблем. Мисля колко ще е разликята във разхода между ГИ и обикновенна газова

- Escap3
2-3 литра, но с ГИ определено колата ще върви повече
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
_NqKoI_ написа:И аз съм на път ... да я правя тази операция.Но съм пред дилема дали обикновенна, за която ми липсва само изпарителя и плочката, или ГИ. До колкото четох на абф с гърмежите няма проблем. Мисля колко ще е разликята във разхода между ГИ и обикновенна газова![]()
По-скоро колко ще е разликата в нервите, които ще строшиш след като сложиш едната или другата. На обикновената сместа няма как да се нагоди, както при ГИ. Според мен една ГИ втора употреба (тук съм виждал оферти по 300 лева) е МНОГО по-добър избор за тоя мотор, отколкото дори и най-добрата АГУ за 500 лева. Отвори раздел за АГУ и ще видиш за какво иде реч, преобладават теми за висок разход, клатене на обороти на ПХ, прекъсване, препукване и т.н. аномалии на коли с АГУ.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:_NqKoI_ написа:И аз съм на път ... да я правя тази операция.Но съм пред дилема дали обикновенна, за която ми липсва само изпарителя и плочката, или ГИ. До колкото четох на абф с гърмежите няма проблем. Мисля колко ще е разликята във разхода между ГИ и обикновенна газова![]()
По-скоро колко ще е разликата в нервите, които ще строшиш след като сложиш едната или другата. На обикновената сместа няма как да се нагоди, както при ГИ. Според мен една ГИ втора употреба (тук съм виждал оферти по 300 лева) е МНОГО по-добър избор за тоя мотор, отколкото дори и най-добрата АГУ за 500 лева. Отвори раздел за АГУ и ще видиш за какво иде реч, преобладават теми за висок разход, клатене на обороти на ПХ, прекъсване, препукване и т.н. аномалии на коли с АГУ.
Колега съгласен съм, че неможе да се нагоди сместа както при ГИ, но все пак се наглася!Всичко зависи от това кой ти е настойвал газовата.Аз като взех АБФ-а имаше сложена обикновенна газ, перфектно настроена затова не съм я и пипал до сега.Нито мени обороти, нито гърми, нито глъхне или нещо подобно.Ако я е слагал някой пишман майстор който се учи на колите на клиентите си много ясно, че ще има ядове с обикновенно АГУ.Разхода ми в града без настъпване е 11-13.Извънградско пада на 7-8, разбира се карам със 120-130 макс.Аз съм съгласен, че ГИ-то е много по-добро, но ако имаш обикновенна газова под ръка колата може да се кара и с нея без никакъв проблем
- Escap3
Сложих си ГИ и си джиткам, разхода ми е като на бензин, а колата върви малко по слабо, но пък когато си искам си цъкам на бенз и няма какво да ми ограничава притока на въздух! 

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Escap3 написа:Сложих си ГИ и си джиткам, разхода ми е като на бензин, а колата върви малко по слабо, но пък когато си искам си цъкам на бенз и няма какво да ми ограничава притока на въздух!
Честито колега
Със здраве да си я караш и да няма ядове - _NqKoI_
Да надигна темата... предлагат ми ГИ ловато втора ръка от един форд някав 115 коня оригинално колата така дошла от италия. Колата ще се бракува и бих казал че направо си ми е подарък.Дали ще храни моя двигател при положение че на ловато са до 120кв
- Escap3
А твоята кола е 110KW ?
- _NqKoI_
Бях до колегата. Гледах я и странна работа първо изпарителя е ланди ренцо при преминаване на 2000 оборота си минава на газ и второ не е с рейка на инжекцията ами е със плочка преди смукателния колектор... луда работа и май май не е ГИ
- Escap3
Еми щом е с плочка а не с рейка нормално да не е ГИ!
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
колеги има ли някой с 2е при който плочката за гас е сложена на дросела 
извинявам се че ползвам темата на колегата мерси
извинявам се че ползвам темата на колегата мерси
-
kris_dif
- Автомобил:
- Двигател:
при мен беше същото пусни и малко повече газ от испарителя и слложо испарителя по близо до плочката и сложи плочката напрао на колектора ти с къв двигател беше моя беше 2.0е 115 коня вървеше до км 5000 и умираше напраих тия промени и разликата беше от земята до небето и понеже на газ намам прекъсвач колата праи некъде км 8500 оборота некъде и връви мн повече отколкото на бензин
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
_NqKoI_ написа:Бях до колегата. Гледах я и странна работа първо изпарителя е ланди ренцо при преминаване на 2000 оборота си минава на газ и второ не е с рейка на инжекцията ами е със плочка преди смукателния колектор... луда работа и май май не е ГИ
Не е задължително и 4 те дщзи да са на 1 рейка. Погледни в гаража ми Ланди Ренцото как е - изпарител,тройник -2 маркуча към малка рейка с 2 дюзои
Върни се в “Автогазови уредби”