Плочка за газ ABF

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Re: Плочка за газ ABF

Мнениеот Escap3 » Сря 25 май 2011 18:43

Ми намерил съм ГИ на изгодна цена 2ра употреба де, ако колегата се окаже сериозен и ми го продаде ще му сложа ГИ да ми е мирна главата :) а с обикновената имате ли проблем с гърмежи...

Потребителски аватар
if4oo
Автомобил: GOLF 4 VR6T
Двигател: AUE

Мнениеот if4oo » Сря 25 май 2011 18:50

да чукна на дърво вече 3 години нямам проблем.никакви гърмежи а и разхода ми е много приличен :drunk .и все пак ГИ-то е по-добре.слагай и сподели резултата :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 19 юни 2011 18:20

И аз съм на път ... да я правя тази операция.Но съм пред дилема дали обикновенна, за която ми липсва само изпарителя и плочката, или ГИ. До колкото четох на абф с гърмежите няма проблем. Мисля колко ще е разликята във разхода между ГИ и обикновенна газова :beer :beer

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Пон 20 юни 2011 21:29

2-3 литра, но с ГИ определено колата ще върви повече

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 20 юни 2011 21:33

_NqKoI_ написа:И аз съм на път ... да я правя тази операция.Но съм пред дилема дали обикновенна, за която ми липсва само изпарителя и плочката, или ГИ. До колкото четох на абф с гърмежите няма проблем. Мисля колко ще е разликята във разхода между ГИ и обикновенна газова :beer :beer

По-скоро колко ще е разликата в нервите, които ще строшиш след като сложиш едната или другата. На обикновената сместа няма как да се нагоди, както при ГИ. Според мен една ГИ втора употреба (тук съм виждал оферти по 300 лева) е МНОГО по-добър избор за тоя мотор, отколкото дори и най-добрата АГУ за 500 лева. Отвори раздел за АГУ и ще видиш за какво иде реч, преобладават теми за висок разход, клатене на обороти на ПХ, прекъсване, препукване и т.н. аномалии на коли с АГУ.

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 20 юни 2011 21:50

stefan4o написа:
_NqKoI_ написа:И аз съм на път ... да я правя тази операция.Но съм пред дилема дали обикновенна, за която ми липсва само изпарителя и плочката, или ГИ. До колкото четох на абф с гърмежите няма проблем. Мисля колко ще е разликята във разхода между ГИ и обикновенна газова :beer :beer

По-скоро колко ще е разликата в нервите, които ще строшиш след като сложиш едната или другата. На обикновената сместа няма как да се нагоди, както при ГИ. Според мен една ГИ втора употреба (тук съм виждал оферти по 300 лева) е МНОГО по-добър избор за тоя мотор, отколкото дори и най-добрата АГУ за 500 лева. Отвори раздел за АГУ и ще видиш за какво иде реч, преобладават теми за висок разход, клатене на обороти на ПХ, прекъсване, препукване и т.н. аномалии на коли с АГУ.

Колега съгласен съм, че неможе да се нагоди сместа както при ГИ, но все пак се наглася!Всичко зависи от това кой ти е настойвал газовата.Аз като взех АБФ-а имаше сложена обикновенна газ, перфектно настроена затова не съм я и пипал до сега.Нито мени обороти, нито гърми, нито глъхне или нещо подобно.Ако я е слагал някой пишман майстор който се учи на колите на клиентите си много ясно, че ще има ядове с обикновенно АГУ.Разхода ми в града без настъпване е 11-13.Извънградско пада на 7-8, разбира се карам със 120-130 макс.Аз съм съгласен, че ГИ-то е много по-добро, но ако имаш обикновенна газова под ръка колата може да се кара и с нея без никакъв проблем :)

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Съб 09 юли 2011 19:37

Сложих си ГИ и си джиткам, разхода ми е като на бензин, а колата върви малко по слабо, но пък когато си искам си цъкам на бенз и няма какво да ми ограничава притока на въздух! :да:

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Нед 10 юли 2011 18:36

Escap3 написа:Сложих си ГИ и си джиткам, разхода ми е като на бензин, а колата върви малко по слабо, но пък когато си искам си цъкам на бенз и няма какво да ми ограничава притока на въздух! :да:

Честито колега :applause: Със здраве да си я караш и да няма ядове ;) Направил си правилния избор за ГИ-то :)

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 07 сеп 2011 16:22

Да надигна темата... предлагат ми ГИ ловато втора ръка от един форд някав 115 коня оригинално колата така дошла от италия. Колата ще се бракува и бих казал че направо си ми е подарък.Дали ще храни моя двигател при положение че на ловато са до 120кв

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Сря 07 сеп 2011 17:23

А твоята кола е 110KW ?

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 07 сеп 2011 18:47

Бях до колегата. Гледах я и странна работа първо изпарителя е ланди ренцо при преминаване на 2000 оборота си минава на газ и второ не е с рейка на инжекцията ами е със плочка преди смукателния колектор... луда работа и май май не е ГИ

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Сря 07 сеп 2011 19:01

Еми щом е с плочка а не с рейка нормално да не е ГИ!

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Чет 08 сеп 2011 18:09

колеги има ли някой с 2е при който плочката за гас е сложена на дросела :|
извинявам се че ползвам темата на колегата мерси :?

kris_dif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kris_dif » Вто 22 ное 2011 0:18

при мен беше същото пусни и малко повече газ от испарителя и слложо испарителя по близо до плочката и сложи плочката напрао на колектора ти с къв двигател беше моя беше 2.0е 115 коня вървеше до км 5000 и умираше напраих тия промени и разликата беше от земята до небето и понеже на газ намам прекъсвач колата праи некъде км 8500 оборота некъде и връви мн повече отколкото на бензин

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 ное 2011 13:06

_NqKoI_ написа:Бях до колегата. Гледах я и странна работа първо изпарителя е ланди ренцо при преминаване на 2000 оборота си минава на газ и второ не е с рейка на инжекцията ами е със плочка преди смукателния колектор... луда работа и май май не е ГИ

Не е задължително и 4 те дщзи да са на 1 рейка. Погледни в гаража ми Ланди Ренцото как е - изпарител,тройник -2 маркуча към малка рейка с 2 дюзои

Върни се в “Автогазови уредби”