въпрос за климатик
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за климатик
здр искам да попитам като пусна климатика и го оставя да работи би трябвало да прокапе вода под колата а няма.Може ли да ми кажете къде точно излиза тази вода.Да добавя ,че климатика е зареждан и духа студено.Колата е Пасат б5 110кс тди
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Re: въпрос за климатик
Недей да чакаш да прокапе веднага....
.Поне 30 мин треа да бачка и тогава може да прокапе.Или както се случи при мен,беше се задръстила тръбичката която отвежда конденза под колата.Като погледнеш отдолу над тръбите на аспуха има една изолационна ламарина и зад нея е тръбичката.Това горе долу се намира до легенчето на пасажерското място. 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Това незнам дали е нормално да капе вода при пуснат климатик . Днес забелязах на една тройка , че при пуснат климатик ме уцели по ръцете с ледчета ( буквално ) . Ръката ми беше срещу духалките и изведнъж усетих студен удар , след което водата ми се стопи по ръката . На същата кола , след няколко часа забелязахме , че под нея капе вода ?! - колата беше изгасена , но вода леко си капече . 

- Espero
При добре работещ климатик трябва да има конденз и този конденз трябва някъде да отиде.За това климатиците независимо дали на кола или домашен,тече вода(конденз).И съответно като го спреш трябва време да се отече водата.За това не спира веднага. 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Espero написа:При добре работещ климатик трябва да има конденз и този конденз трябва някъде да отиде.За това климатиците независимо дали на кола или домашен,тече вода(конденз).И съответно като го спреш трябва време да се отече водата.За това не спира веднага.
Чесно казано , въобще не се бях сетил , че тази вода може да е от климатика ! Благодаря за информацията . Въпроса на колегата и отговора от твоя страна ми помогнаха

- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
значи ще го оставя да поработи и ако не поротече ще видя тръбичката дето казвате друго няма така да смятам или не
- Espero
Ако ти работи климатика нормално трябва да има конденз.
При моя Пассат разбрах че е запушена тръбичката когато ми напълни с вода мокета в краката на пасажерското място.....
При моя Пассат разбрах че е запушена тръбичката когато ми напълни с вода мокета в краката на пасажерското място.....

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
при В5 и 5.5 специално много често се случва да не тече нищо,въпреки,че всичко си е ок.Причината е,че конденза минава много близо до предпазните ламарини на изпускателната система,които са понапечени и съответно се изпарява преди да направи локва на земята 

- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
... Капенето на вода е нормално, капенето на много вода не е, говори за недостаъчно фреон в системата и прекалено обледеняване на топлообменика. От там и повечето вода под колата! Има случаи при по-дълъг път лятото както климатика охлажда видимо супер, след няколко часа да спре. Това е, защото по целият топлообменик е станал в лед и не може да пропуска въздушния поток. След спиране (за 20-30 минути) под колата се образува голяма локва. Ако след това се тръгне климатика пак работи супер. Това е сигнал за малко фреон в ситемата. Когато стане много малко, тогава вече започва да духа по-слабо хладно!