въпрос за климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

въпрос за климатик

Мнениеот nasttii » Нед 19 юни 2011 23:54

здр искам да попитам като пусна климатика и го оставя да работи би трябвало да прокапе вода под колата а няма.Може ли да ми кажете къде точно излиза тази вода.Да добавя ,че климатика е зареждан и духа студено.Колата е Пасат б5 110кс тди

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Re: въпрос за климатик

Мнениеот Espero » Пон 20 юни 2011 0:02

Недей да чакаш да прокапе веднага.... mhihi .Поне 30 мин треа да бачка и тогава може да прокапе.Или както се случи при мен,беше се задръстила тръбичката която отвежда конденза под колата.Като погледнеш отдолу над тръбите на аспуха има една изолационна ламарина и зад нея е тръбичката.Това горе долу се намира до легенчето на пасажерското място. :beer

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 20 юни 2011 0:04

Това незнам дали е нормално да капе вода при пуснат климатик . Днес забелязах на една тройка , че при пуснат климатик ме уцели по ръцете с ледчета ( буквално ) . Ръката ми беше срещу духалките и изведнъж усетих студен удар , след което водата ми се стопи по ръката . На същата кола , след няколко часа забелязахме , че под нея капе вода ?! - колата беше изгасена , но вода леко си капече . :dontknow:

Потребителски аватар
Espero

Мнениеот Espero » Пон 20 юни 2011 0:09

При добре работещ климатик трябва да има конденз и този конденз трябва някъде да отиде.За това климатиците независимо дали на кола или домашен,тече вода(конденз).И съответно като го спреш трябва време да се отече водата.За това не спира веднага. :beer

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 20 юни 2011 0:18

Espero написа:При добре работещ климатик трябва да има конденз и този конденз трябва някъде да отиде.За това климатиците независимо дали на кола или домашен,тече вода(конденз).И съответно като го спреш трябва време да се отече водата.За това не спира веднага. :beer

Чесно казано , въобще не се бях сетил , че тази вода може да е от климатика ! Благодаря за информацията . Въпроса на колегата и отговора от твоя страна ми помогнаха :) :beer

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пон 20 юни 2011 0:26

значи ще го оставя да поработи и ако не поротече ще видя тръбичката дето казвате друго няма така да смятам или не

Потребителски аватар
Espero

Мнениеот Espero » Пон 20 юни 2011 9:06

Ако ти работи климатика нормално трябва да има конденз.
При моя Пассат разбрах че е запушена тръбичката когато ми напълни с вода мокета в краката на пасажерското място..... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 20 юни 2011 22:26

при В5 и 5.5 специално много често се случва да не тече нищо,въпреки,че всичко си е ок.Причината е,че конденза минава много близо до предпазните ламарини на изпускателната система,които са понапечени и съответно се изпарява преди да направи локва на земята :)
:beer

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Мнениеот Mega » Пон 27 юни 2011 20:06

... Капенето на вода е нормално, капенето на много вода не е, говори за недостаъчно фреон в системата и прекалено обледеняване на топлообменика. От там и повечето вода под колата! Има случаи при по-дълъг път лятото както климатика охлажда видимо супер, след няколко часа да спре. Това е, защото по целият топлообменик е станал в лед и не може да пропуска въздушния поток. След спиране (за 20-30 минути) под колата се образува голяма локва. Ако след това се тръгне климатика пак работи супер. Това е сигнал за малко фреон в ситемата. Когато стане много малко, тогава вече започва да духа по-слабо хладно!

Върни се в “Passat”