Съвет за пералня!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за пералня!?

Мнениеот Ljubon » Пон 20 юни 2011 11:01

genov1 написа:AEG до колкото знам са най-добрите

Тук си в лека заблуда, колега. То и някои от нас си мислят, че VW са най-добрите коли, ама не е така. mhihi

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 20 юни 2011 12:02

Може, знам че АЕГ и Електролукс се произвеждат в Германия или Полша но пак по техен лиценз и като купувах тази на няколко места хората ми казаха че АЕГ са най-добрите но не твърдя че 100% е така

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 20 юни 2011 12:09

Много са добри мойта сама иска да простира а е за вграждане и би трябвало да не помръдва От сервиза ми обясниха че плочките ми били много гладки и затова се движела :screwy Та да знаете АЕG да не си купувате

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 20 юни 2011 14:40

KirilGeorgiev написа:Много са добри мойта сама иска да простира а е за вграждане и би трябвало да не помръдва От сервиза ми обясниха че плочките ми били много гладки и затова се движела :screwy Та да знаете АЕG да не си купувате

Това е супер глупаво оправдание според мен...какяо означава "гладки плочки" - пълни глупости - защо не напишеш оплакване - до вносителя или направо до централата на АЕГ - ако искаш, мога да помогна с превод на писмото на немски или английски - по твой избор. :beer
Това е фирма с дългогодишни традиции и изграден сериозен имидж - едва ли ще оставят нещата така - някакви мързеливи сервизджии да оправдават некомпетентността си с "гладки плочки". :beat_butt2 :screwy

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 20 юни 2011 14:49

Аз живея на 3 етаж а сервиза е на партера и са идвали към 7-8 пъти да я гледат и да и подлагат гума на крачетата :screwy Знам че е фирма с традиции но след като при всяко пране трябва да я връщам на мястото и няма как да си купя нещо на тази фирма Мерси все пак за предложението :beer

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 20 юни 2011 17:57

По принцип всички перални трябва да са с гумени крачета което прави невъзможно самоволното мърдане.Другото което е че пералня от да речем висок клас трябва да има заложено във софтуера и хардуера съответните датчици за балансиране на барабана което прави невъзможно каквото и да било клатене или мърдане.Не искам да прозвучи като реклама но на нашата пералня гледката за в момента е такава и нито при пране нито при центрофуга няма и милиметър клатене и падане на нещо.
Снимки0050.jpg

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shveda_ » Пон 20 юни 2011 18:10

connor cane написа:
KirilGeorgiev написа:Много са добри мойта сама иска да простира а е за вграждане и би трябвало да не помръдва От сервиза ми обясниха че плочките ми били много гладки и затова се движела :screwy Та да знаете АЕG да не си купувате

Това е супер глупаво оправдание според мен...какяо означава "гладки плочки" - пълни глупости - защо не напишеш оплакване - до вносителя или направо до централата на АЕГ - ако искаш, мога да помогна с превод на писмото на немски или английски - по твой избор. :beer
Това е фирма с дългогодишни традиции и изграден сериозен имидж - едва ли ще оставят нещата така - някакви мързеливи сервизджии да оправдават некомпетентността си с "гладки плочки". :beat_butt2 :screwy

Изобщо не е глупаво оправдание.Има и такива случай при които когато уредат е на гладка настилка тя започва да се движи.От голямо значение е нивелацията(когато се хване пералнята по диагонал в двата ъгъла не трябва да има никакво клатушкане).Другото нещо което е самите дрехи които се перат,ако има такива които са по-обемисти те стават на топка и застават в единия краи и от там се получава по голям дисбаланс и по големи вибрации при което е възможно пералната да помрадне,но не и да се разхожда в стаята.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 20 юни 2011 18:17

Не знам какво трябва и какво не трябва но знам че АЕG е дърво страшно и ако искате да си нямате проблеми го пропуснете като покупка :idea: Мойта си излиза по 25-30см напред при всяко пране а страницата на шкафа беше разбита още при първото пране :talk:

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пон 20 юни 2011 18:28

Ако си женен ...трябва да попиташ съпругата- какво иска от една пералня....това е номер 1 изискване...от опит пиша....съпругата каза че иска-отложен старт , минимум 1000 оборота , и евентуално - сушилня.....Следващото - говорил съм с какви ли не ..мастери...казват - от новите модели взимаш каквото ти хареса - всички са еднодневки (пак казвам - с изискванията които искаш от една пералня)...и напред с кинтите :да: ..и е много важно....мастера които ти поправя уредите в къщи да е подготвен с резервни части за това дето купуваш....пример...отивам да купувам хладилник в София (тук още нямаше голями магазини)...обаждам се на моя майстор дето поправя бялата техника в къщи и питам...тази марка става ли ..а тази ..и т.н....разбира се според изискванията на....сещаш се!!!!!!!!!ако искаш вярвай 4 часа съм се въртял на 4-5 реда в Горубляне мисля беше(техномаркет)..то не момичетата с лизингите,то не момчетата там ...та накрая управителя дойде и казва...момче 4 часа те гледаме на мониторите...какво търсиш?.....мнението от мен....имаш изисквания от пералнята....намираш я с всичко което търсиш и ... :да:

Последна промяна от turrisi на Пон 20 юни 2011 18:37, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 20 юни 2011 18:33

Колега повечето за вграждане явно са така. Аз сега размонтирах една кухня такава. Там пералнята беше Rosieres и също доста се движеше преди. А е с 20 30 килограма по тежка от сегашната ми обикновена Electrolux. Която не мърдаше дори при разбито и вибриращо дюшеме. Сега тая Rosieres я качих без да и правя шкаф на голо дюшеме и пак мърда леко. Но не колкото като беше вградена. :x :cry: Освен на тия жени като са толкова капризни да им дадем по една такава 80 кила пералня да я качат 3-4 етажа по стълбите, за да видим дали ще им се пере после а? mhihi Моите стари перли 04 им се чудех 2 седмици докато ги сваля на части. Иначе 20 години са тук. Това не си е упражнение за всеки ден. Камоли да тръгна да питам на кой с каква пералня му се пере. :drunk

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 20 юни 2011 19:49

fox_vt написа:Не искам да прозвучи като реклама но на нашата пералня гледката за в момента е такава и нито при пране нито при центрофуга няма и милиметър клатене и падане на нещо.

Като гледам снимката, чиста реклама е това, направо си за платения раздел. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 18 фев 2012 9:49

Ariston на ~ 5г., използвана с прах Savex предимно по 1 пране дневно, казана също е почти издълбан отпред отпред от усукванията на барабана. scare
Прикачени файлове
ariston.jpg

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 18 фев 2012 10:07

off topic: Лире, и ние къщи храним, ако не се чупеха щяхме от глад да измрем mhihi

P.S. Обади се, като харесаш новата да оправим цена!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 18 фев 2012 10:16

Sunny написа:off topic: Лире, и ние къщи храним, ако не се чупеха щяхме от глад да измрем mhihi

P.S. Обади се, като харесаш новата да оправим цена!

Обаждам се :kissy: , все ми е едно вече каква, само да е с повече гаранция и евтина, нито килограми , нито обороти, таймери дисплеи ме вълнуват, марки страна производител - хептен.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 18 фев 2012 10:57

L&R написа:Ariston на ~ 5г., използвана с прах

На 2 от 5 аристона им се спукаха барабаните на третото пране :) От тези с 10% отстъпка, няма да казвам от коя търговска верига mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”