godfadar написа:...
Въпросът не е толкова прост.... Приложението и приоритетите са от изключително голямо значение. Имам служебен Т410i и за моите персонални нужди (ако трябваше да купувам личен лаптоп) намирам Сонито класи над Т410 - много по-лек, много по компактен като размери, по-добър дисплей (гланцовия дисплей до неотдавна беше екстра, за която се плащаше допълнително! Доплащах за гланцов на предния си лаптоп!), много по-добра клавиатура (и не със смешно диодче над екрана, което да я осветява!), а за външен вид да не говорим - Леново Т няма лош дизайн - те просто нямат никакъв дизайн! Дизайна на Сони е поколения напред. и т.н. и т.н.
Леново Т са индустриална серия и като такава - имат пълното ми уважение.
За личен компютър обаче 3кг машина + всички други недостатъци - не мерси.
Относно здравина - Леново са известни с това по отношение на бизнес сериите си. Но бизнес серията на Сони (Y, S, Z) не са никак за подценяване дори и по този критерий!
Z е от Фибер-карбон - тежи
кило и половина вкл оптичен драйв и бат. при размер 13" - ненадминат!
S e от магнезиева сплав - също изключително здрав, но и с дизайн подходящ за луксозната марка и модел. Тегло
под 2кг (вкл. батерия и оптичен драйв!)
Просто примери

И двата модела за мен са класа и половина над Макбуук във всяко едно отношение, вкл. и поради екстри като WWAN, HDD shock protection за моделите без SSD и т.н.
Леново Т обаче наистина има по-друго предназначение и в зависимост от приложението, сравнение е неуместно...