Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот BeckoTDI » Съб 18 юни 2011 12:46

Преди 4 години мой близък приятел искаше за минимални пари, максимални характеристики, взе си MSI и наскоро коментирахме марката, че се оказала сполучлива, защото не му е създавал никакви проблеми през годините.

Преди 2 години си взех MSI 623, "геймърския клас", защото исках такъв с добри характеристики и здрава видео карта.
За щастие не ми се е налагало да използвам гаранцията, не грее, не шуми, всичко му работи, wi-fi, bluetooth всичко което го е пишело на кутията си го имаше. А какво значение има марката, тя просто е обвивката на компонентите.

Както и при автомобилите така и при техниката, важното е да вземеш висок клас :да: С тия асуси и hp-та от най-евтиния клас, няма как да получите висококачествени компоненти и от там идват проблемите с тях и батериите, които едва издържат периода на гаранцията.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 18 юни 2011 13:17

BeckoTDI написа:А какво значение има марката, тя просто е обвивката на компонентите.

Именно конструкцията е критично важна, защото такива неща не бива да се случват:

Изображение

Изображение

Както споменах - колкото и качествени компоненти да има вътре - като се посуче дъното заради ниското качество пластмаса, която се пука след макс 6 месеца и неадекватна конструкция - просто един хубав ден спира да работи, както се случи при мен.

Да кажеш, че обвивката няма значение за стац. компютър.... си близо до истината (ако охлаждането е както трябва). Но за нещо дето го влачиш със себе си, отваряш, затваряш, държиш на колене, друсаш във влак, самолет, кола..... някак никак не мога да се съглася. :)

Затова приключих с евтините "обвивки". Мерси съм за икономията.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 19 юни 2011 7:21

имам acer aspire 5551g и не съм доволен особено , батерията му се прецака на 2рия месец,отделно почна да забива при първоначално пускане го чакам да минат 5мин след като заредил всичко , сумати пари дадох егати боклука

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 20 юни 2011 19:19

Lenovo Thinkpad X201S, в пъти по-добър от стария Sony Vaio SR220JB.

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Пон 20 юни 2011 19:30

В момента съм с Lenovo ideapad s12 имам го от 1година и проблем не е правил освен едно преинсталиране защото съм си тъпичък. Батерията държи около 4часа, не е най бързия но като за мене става.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 20 юни 2011 20:26

WasteLand_TD написа:Lenovo Thinkpad X201S, в пъти по-добър от стария Sony Vaio SR220JB.

Това сравнение ми е интересно :roll: Би ли уточнил?
И само моля те не казвай "много по-бърз е" :D

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 20 юни 2011 21:12

От над 2г имам Acer Extensa 5630G. Ето едно ревю за него- http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=2789
Когато го взех беше с най-мощното видео на Ати към момента. Работи безотказно тези над 2г и никога не е чистен. Ъпгрейдвал съм му паметта с 2Х2Г работеща в дуал ченъл, процесора е сменен с P7350, харда е сменен със 500Г на WD, четящото е Блу Рей. Батерията и до ден днешен държи над 2ч и малко при браузване, при игра пада под час.
Доволен съм, бих си взел пак Асер

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 22 юни 2011 23:40

Haralampi написа:
WasteLand_TD написа:Lenovo Thinkpad X201S, в пъти по-добър от стария Sony Vaio SR220JB.

Клавиатурата на Thinkpad-a според мен е еталон.ThinkLight е също много удобно нещо което ползвам.
Софтуера на IBM който идва с notebooka е много добър , визирам основно System Update.
На Сонито е един калпав....калпав, слагат се едни простотии.
Серията SR има дефект с паданато на батерията за няколко дни ако notebooka не е на зарядно.Лан порта - 100Mbit...без коментар(все пак не му бяха малко парите).
Не ми харесваше Mac style клавиатурата с тези разделечени копчета(на някой има харесва).
Имаше хубав дисплей , с ярки наситени цветове(беше LED подсветка ), но мисля че се дължеше на glossy покритието.
Харесвам класическия дизайн и изработка на Тинкпад.Жалко че IBM продадоха този бизнес на Lenovo....

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 23 юни 2011 12:05

WasteLand_TD написа:
Haralampi написа:

Клавиатурата на Thinkpad-a според мен е еталон.ThinkLight е също много удобно нещо което ползвам.
Софтуера на IBM който идва с notebooka е много добър , визирам основно System Update.
На Сонито е един калпав....калпав, слагат се едни простотии.
Серията SR има дефект с паданато на батерията за няколко дни ако notebooka не е на зарядно.Лан порта - 100Mbit...без коментар(все пак не му бяха малко парите).
Не ми харесваше Mac style клавиатурата с тези разделечени копчета(на някой има харесва).
Имаше хубав дисплей , с ярки наситени цветове(беше LED подсветка ), но мисля че се дължеше на glossy покритието.
Харесвам класическия дизайн и изработка на Тинкпад.Жалко че IBM продадоха този бизнес на Lenovo....

Хм.

като изключим предпочитанието ти за дизайн на клавиатурата и лаптопа, всичко останало е абсолютно нерелевантно за сравнение! Ако е имал дефект - имал е и гаранционен срок, също както леновото.
100 Мбит порт - разбира се - сравняваш лаптопи от различни поколения :idea: Първият ми лаптоп нямаше дори WLAN а не бе никак по-евтин от лаптопите в днешно време. SR e модел отпреди 3-4 години!
SR са известни с висококачествения си дискплей.
Софтуер? :shock Наистина ли? Можеше да си качиш ккавото ди душа сака на Сонито :))) Кой купува лаптоп заради фабрично качените му програмки :D
Но иначе имаш право, че Сони качват много излишен и глупав софтуер от завода. Разбира се отнема еднократно 20 мин и го няма. Не мисля, че това е фактор заслужаващ внимание.

И това ли прави Леновото "в пъти по-добър" ? Програмката за ъпдейт :shock

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 23 юни 2011 15:22

Сега сравнение между отделните модели е друга бира.

Като цяло Тинк Падовете са класа над Сонитата,сега не говори за модели,и едната и другата марка имат и силни\скъпи модели - W,X,T серията при Леново и съответно и слаби\бюджетни модели - Edge,SL серията отново при Леново,но Тинк Пад серията като цяло е най-доброто,издръжливи батерии,четец за пръстови отпечатъци,изключително здрави корпуси и панти - магнезиев Roll Cage вътрешен протектор,непозволяващ огъването на корпусите при захват само от едната им страна,гумен протектор около твърдия диск,предпазващ компонента от вибрации и удари от изпускане,кръглия TrackPoint в центъра на клавиатурата,който има за цел да предостави алтернатива на тъчпада като заместител на мишката,водоустойчиви клавиатури “Spill Resistant” конструкция – при случайно поливане с вода,течността преминава през специални отвори,извеждащи я от долната част на корпуса без да създава очакваните проблеми,карбонови нишки към пластмасата в 15-инчовите модели и матови дисплей и тн. eusa

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Чет 23 юни 2011 15:29

WasteLand_TD написа:
Haralampi написа:

Лан порта - 100Mbit...без коментар(все пак не му бяха малко парите).

И къде го ползваш "1000Mbit" лан, че нещо не мога да се сетя..... в България почти всички мрежи са 10/100 ;)

.... А да не говорим, че с неекраниран UTP кабел и 10 не можеш да стигнеш mhihi

http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cables/tech_lan.htm

:beer

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 23 юни 2011 15:34

Вече всичко локално е гигабит, офиси у дома и така, ползвам всеки ден исках да кажа, порта не е само за интернет.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 23 юни 2011 16:47

Бях си купил Gateway лятото на 2007 и още цъка. Спомням си че тогава НР абсолютно същия беше с 200$ отгоре. С оригинален Линдолс е и много стабилно държи. Служебния ми лаптоп е Дел и е мнооого бавен, ама там е софтуерен проблема, като го пуснеш стартира над 70 процеса, и моя като го купих беше така, ама ги намалих на 16 и е пушка :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 23 юни 2011 23:07

godfadar написа:...

Въпросът не е толкова прост.... Приложението и приоритетите са от изключително голямо значение. Имам служебен Т410i и за моите персонални нужди (ако трябваше да купувам личен лаптоп) намирам Сонито класи над Т410 - много по-лек, много по компактен като размери, по-добър дисплей (гланцовия дисплей до неотдавна беше екстра, за която се плащаше допълнително! Доплащах за гланцов на предния си лаптоп!), много по-добра клавиатура (и не със смешно диодче над екрана, което да я осветява!), а за външен вид да не говорим - Леново Т няма лош дизайн - те просто нямат никакъв дизайн! Дизайна на Сони е поколения напред. и т.н. и т.н.

Леново Т са индустриална серия и като такава - имат пълното ми уважение.
За личен компютър обаче 3кг машина + всички други недостатъци - не мерси.

Относно здравина - Леново са известни с това по отношение на бизнес сериите си. Но бизнес серията на Сони (Y, S, Z) не са никак за подценяване дори и по този критерий!
Z е от Фибер-карбон - тежи кило и половина вкл оптичен драйв и бат. при размер 13" - ненадминат!
S e от магнезиева сплав - също изключително здрав, но и с дизайн подходящ за луксозната марка и модел. Тегло под 2кг (вкл. батерия и оптичен драйв!)

Просто примери :) И двата модела за мен са класа и половина над Макбуук във всяко едно отношение, вкл. и поради екстри като WWAN, HDD shock protection за моделите без SSD и т.н.

Леново Т обаче наистина има по-друго предназначение и в зависимост от приложението, сравнение е неуместно...

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 23 юни 2011 23:39

HP G62-140EQ ще стане почти година откакто го купих. Като цяло съм доволен работи много добре и ми върши перфектна работа. Само преди 2 месеца ходи на сервиз за смяна на хард диск, че стария се отказа и за 3 дни го смениха, но сега имам проблем с уайърлесс-а и тези дни пак трябва да го нося. За това време батерията не е мръднала, а въобще не се сваля и не се съобразявам по никакъв начин с нея. :Д

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”