Проблемът е следния:При студена кола с колата става нещо като придърпване при положение ,че колата е пълна до горе.Кара се на газ главно.Казаха ,че са свещи и кабели.Смених кабелите , но пак се забелязва това нещо.При ниските обороти от 1000 до 2000 при настъпване на педала до долу колата придърпва.Ако някой е имал подобен проблем или има идея дали е от самото газово или нещо друго да споделя.
Мерси колеги
Проблем с предърпване на голф 3 1.6 моно
Re: Проблем с предърпване на голф 3 1.6 моно
Колеги никой ли не се е сблъсквал с такъв проблем ?!? Дали е възможно от свещите , палец , капачка или да търся проблема в газовото?
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
tedo90 написа:Колеги никой ли не се е сблъсквал с такъв проблем ?!? Дали е възможно от свещите , палец , капачка или да търся проблема в газовото?
Имам голф 3 ,1,6 моно АЕА.Нямам газова обаче.Наскоро имах проблем с придърпване(прекъсване)!Реши се проблема след смяна на свещите, капачка с палец, както и един дефектен кабел за свещ! Свещите така или иначе си ми бяха за смяна (43000 км, 4г.),но при смяна на капачката един от кабелите направо се отчупи края дето влиза в капачката!

Свещи купувай само от официалния представител за VW. За моя мотор те са NJK Bur6et
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Отивай на диагностика да ти проверят ламбда сондата 
Знам го това , като дадеш на по-голяма предавка , колата нещо се чуди дали да тръгне , това не е прекъсване
Прекъсване е когато оборотите падат или постоянно играят , когато колата е на свободна. 

Знам го това , като дадеш на по-голяма предавка , колата нещо се чуди дали да тръгне , това не е прекъсване

На свободна колата няма никакъв проблем.Значи трябва да се направи диагностика евентуално.Мерси много
-
- Автомобил:
- Двигател:
според мен газовата не е регулирана добре и при настъпване на педала до долу колата се дави.
Ами колега като цяло и аз това мисля , защото газовото ми е Ловато с 4 светещи точки.Първо при зареждане до горе 4-тата точка изобщо не светва (преди светеше).Второ като заредя и след 30 40 км остава само 1 точица , като не може за 40 км да изхабя 25 литра газ.При една такава евентуална ситуация с газовото как да процедирам ? Към какъв човек трябва да се обърна и долу горе колко би струвал ремонта.
Мерси
Мерси
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако го прави само като е студена и като загрее се оправя не би трябвало да го считаш за проблем. като е студена колата и изпзрителя е студен и не може да превръща газта от течно в газообразно състояние и колата се дави щото и идва повече газ. ако не съм прав някой да ме поправи. ако все пак искаш да отстраниш това придърпване: хващаш охлюва на дросела и даваш рязко газ, ако глъхне коригираш от кранчето което е на маркучите за газта влизащи в моното, и пак подаваш газ докато глъхненето изчезне. корекцията трябва да е минимална около 1/4 оборот дали ще развиваш или завиваш нз, тя ще си покаже.
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Ако не си решил проблема колега при мен е така имам Г3 1.6ми АБУ - придърпваше като е студена все едно няма гориво (кара се само на бензин) след като ми смениха свещите и кабелите с нови всичко се оправи както каза във 2-рото мнение мисля че беше колегата един кабел беше излязъл от буксичката си и той беше виновника
... Смени свещи и кабели и тогава ако не се оправи търси нещо друго..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”