Таблото и бензиновата помпа не работят, не мога да запаля?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Таблото и бензиновата помпа не работят, не мога да запаля?

Мнениеот doktora » Сря 22 юни 2011 8:52

Здравейте колеги!
Тази сутрин Пасатко ме изненада неприятно - не можах да запаля. При подаване на контакт, нищо не светва на таблото и бензиновата помпа не се чува да работи, иначе стартера си върти.Нямах време да проверявам каквото и да било, бързах за работа, за съжаление нямам и резервни бушончета/предпазители.
Дали помпата и таблото не са вързани на един предпазител и евентуално кой номер е и колко ампера?Силно се надявам проблема да не е от контактния ключ.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Таблото и бензиновата помпа не работят, не мога да запаля?

Мнениеот escrime » Сря 22 юни 2011 8:57

А колата има ли имобилайзер?

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 юни 2011 9:06

Колега, ей тук направо ме затрудни с въпроса и честно казано въобще не се бях сетил и за този вариант. До колкото си мисля би трябвало да има имобилайзер, защото има някакъв чип вграден в ключа, но по принцип нищо не натискам като бутони на ключа преди запалване. Довечера мога да пробвам с резервния ключ, но много бих искал да съм подготвен и със съответния резервен предпазител.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 22 юни 2011 9:48

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 22 юни 2011 9:49

Не, док.
Колегата предполагам, че пита за имобилайзер в допълнително монтирана аларма.
При мен има, като самата аларма има опцията да си деактивира имобилайзера още при отключване на колата, или да деактивира имобилайзера едва след като си подал контакт и натиснеш наново бутончето за отключване. Избрал съм втория вариант.
В резултат на това, преди да деактивирам имобилайзера се получава същото, което е и при теб - таблото не свети, помпата не работи (и искра, предполагам, няма да има), но стартера си върти ;)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 юни 2011 10:17

Не можах да разбера този предпазител номер 18 колко ампера е, та да го купя. За съжаление съм на работа и нямам достъп до компа в къщи, където имам всякакви материали за колата. Изпитвам съмнения че към предпазителя на помпата е вързано и таблото, поради което след прочетеното до тук почвам да клоня повече към имобилайзера, контактния ключ ще го набедя евентуално по късно.
Радо, благодаря че се включваш и ти. Тъй като аз не натискам нищо допълнително след като съм деактивирал алармата, ако правилно съм те разбрал при мен имобилайзера се деактивира при отключване на вратата? В такъв случай според теб как да оправя проблема, защо алармата не деактивира имобилайзера?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 22 юни 2011 10:46

клеморед :idea:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 юни 2011 11:19

Клеморед съм сменял 2 пъти, като първия беше някаква куча марка и издържа няколко месеца, а втория е сменян миналата година лятото, с читав. По принцип съм брал много ядове с това чудо на техниката и най-вече в крайно положение когато трябва да завърти стартера и винаги това е ставало или в много горещи дни, или след като загрее двигателя. А днес сутринта беше все още хладничко, поради което за сега ще го изключа като причина.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 22 юни 2011 13:04

doktora написа:Не можах да разбера този предпазител номер 18 колко ампера е, та да го купя. ... ?

20А е :да: , не са скъпи.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 юни 2011 16:52

Dpop написа:
doktora написа:Не можах да разбера този предпазител номер 18 колко ампера е, та да го купя. ... ?

20А е :да: , не са скъпи.

Благодаря Колега!
Порових се малко повече в форума и разбрах че е 20 ампера, даже вече съм го купил. Дано да е от него, че иначе не ми се мисли :banghead:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 юни 2011 18:20

Колеги, не е от предпазител номер 18 , пробвах и с резервния ключ, но няма промяна.
Ще се опитам да открия управляващия блок на алармата и дано да успея да намеря от къде се изключва.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 22 юни 2011 18:35

и на мен ми е ставало така като палиш не свети таблото и ни помпа се чува ни стартер. се едноче нямаш акумулатор. отвъртях двете клеми на акумулатора и пак ги сложих и всичко се оправи.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 22 юни 2011 20:54

MITKO_DVD написа:клеморед :idea:

Много вероятно! :idea: Опитай все пак да откачиш едната клема на Акумулатора с цел ресет на алармата!Може да е свързана по някакъв измислен начин!Фаровете(къси) светват ли ти на Контакт сега?

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 22 юни 2011 21:09

Открих къде е проблема - в алармата.
Ето какво е станало:

Изглед от към задната страна на блока на управление на алармата:

Кликвайте на снимките за да ги увеличите!
Изображение

Още една снимка ... извинявам се за качеството
Изображение

Изглед и на самия конектор който влиза в блока на алармата, също е много нагорял:
Изображение

А това е марката на алармата:
Изображение

Отворих управляващия блок, погледнах платката и видях че една от пътечките които отива към този нагорял пин, също е леко нагоряла, а тя отива към едно от двете релета, струва ми се че са за централното управление.
Успях и да запаля, не знам как, но първо откачах клемите на акумулатора, а после махах и слагах един джъмпер който е от другата страна на управляващия блок на алармата. Не знам за какво е - с и без него, колата пали без проблем?! Оставих малко да поработи двигателя ( 2-3 минути ) и с пръсти опипах мястото около изгорелия пин, както и самия конектор - бяха почнали да парят.
Колата ще ми трябва, особено в тези жеги и имам огромна молба към вас колеги - моля кажете как да свържа кабелите, без алармата, за да мога да паля и това да стане без да нанасям щети на инсталацията направена специално за алармата?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 22 юни 2011 21:44

Проследи дали двата съседни проводника(бял/жълт) отиват на контактите на реле!Ако е така,свържи двата проводника на късо!Сега ще потърся и схема на алармата!

П.П Снимай едното дистанционно и алармата от вътре!

Върни се в “Passat”