Тежьк волан помощ!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Тежьк волан помощ!

Мнениеот klimata » Вто 22 авг 2006 10:19

Наскоро ми се случи да се кача на едно голфе,сьщото като моето/3ка gti-2e'93/ и волана му беше доста по лек.Какво трябва да направя,ако сменя маслото на хидравликата,ще има ли промяна или нова помпа,което малко ме плаши.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Вто 22 авг 2006 10:41

То зависи и от гумите какви са. Ако си сложил като на трактор нормално да е по-тежък.

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Re: Тежьк волан помощ!

Мнениеот snoopgod » Вто 22 авг 2006 12:29

klimata написа:Наскоро ми се случи да се кача на едно голфе,сьщото като моето/3ка gti-2e'93/ и волана му беше доста по лек.Какво трябва да направя,ако сменя маслото на хидравликата,ще има ли промяна или нова помпа,което малко ме плаши.
и аз имам същия проблем колега и вчера си сменях маслото на скоростите и видях от какво е-тече хидравлична течност от хидравличната помпа по точно от семеринг!/и аз съм с 2е/ :roll:

Потребителски аватар
klimata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Вто 22 авг 2006 12:31

чети по подробно въпроса

Потребителски аватар
klimata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Вто 22 авг 2006 12:34

и кво мислиш да правиш щото пък на мен ми сълзи от маркуча под казанчето

Потребителски аватар
klimata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Вто 22 авг 2006 12:37

snoopgod написа:
klimata написа:Наскоро ми се случи да се кача на едно голфе,сьщото като моето/3ка gti-2e'93/ и волана му беше доста по лек.Какво трябва да направя,ако сменя маслото на хидравликата,ще има ли промяна или нова помпа,което малко ме плаши.
и аз имам същия проблем колега и вчера си сменях маслото на скоростите и видях от какво е-тече хидравлична течност от хидравличната помпа по точно от семеринг!/и аз съм с 2е/ :roll:
а чува ли се помпата при теб когато въртиш на място

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Вто 22 авг 2006 14:03

klimata написа:
snoopgod написа:
а чува ли се помпата при теб когато въртиш на място
да..и най-вече като дадеш пълен десен или ляв и дадеш гас има 1но виене. 8)

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 22 авг 2006 14:12

Това със звука от помпата май го имат всички фолксвагени ... поне от този период. Като се навива до край волана хидравликата се товари и издава този характерен звук. Мисля че шума не е проблем ако е в нормални граници естествено .... да не вие на умряло.

Потребителски аватар
silver bird
Автомобил: Golf - Rover
Двигател: 1.8 ABC - 400tdi

Мнениеот silver bird » Съб 03 мар 2007 12:36

май на всяка кола волана се върти с различно усилие,аз смених хидравлична рейка и сега и моя стана тежичак.А със старата рейка просто беше много лек имайки предвит,че съм с по големички гуми.И незнам дали всяка помпа си е нагласена да си работи с нейната рейка и като се слойи друга да се променя вече хужното усилие за вартене на волана,че и таи де и твоята може да е сменяна преди да вземеш колата!

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Съб 03 мар 2007 13:02

mishu написа:То зависи и от гумите какви са. Ако си сложил като на трактор нормално да е по-тежък.

Верно зависи много от гумите, аз нямам хидравлика и когато смених гумите с чисто нови направо се родих а преди това бях доста заякнал в ръцете от волана.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 03 мар 2007 14:32

Според мен е от гумите. Противно на логиката, колкото са по-износени гумите, толкова е по-тежък волана, и обратно. До това заключение съм стигнал от личен опит.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 03 мар 2007 14:52

Аз само ще добавя,че заради разликата от само 10мм в ширината между зимни/летни гуми имам чувството,че волана е 2 пъти по-тежък.
Типичния лек VW звук от хидравликата "зззззззззззът...зззът :D :D :D " го има и при мен,като с летните е по-силен (195/50/15).

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 03 мар 2007 21:55

Pavcho2 написа:
mishu написа:То зависи и от гумите какви са. Ако си сложил като на трактор нормално да е по-тежък.

Верно зависи много от гумите, аз нямам хидравлика и когато смених гумите с чисто нови направо се родих а преди това бях доста заякнал в ръцете от волана.

И при мен кат съм със зимните гуми си върти много по-лесно отколкото с летните,а са един размер :?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 03 мар 2007 22:18

Климат, като за начало мини на стенд за преден мост, може да имаш неправилна сходимост на гумите

Dimitrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dimitrix » Съб 03 мар 2007 23:11

bomber написа:
Pavcho2 написа:

И при мен кат съм със зимните гуми си върти много по-лесно отколкото с летните,а са един размер :?

това е защото зимните ти гуми имат доста по малко сцепление от летните и са по меки

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”