Тежьк волан помощ!
- klimata
- Автомобил: Polo
- Двигател:
- Контакти:
Тежьк волан помощ!
Наскоро ми се случи да се кача на едно голфе,сьщото като моето/3ка gti-2e'93/ и волана му беше доста по лек.Какво трябва да направя,ако сменя маслото на хидравликата,ще има ли промяна или нова помпа,което малко ме плаши.
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тежьк волан помощ!
и аз имам същия проблем колега и вчера си сменях маслото на скоростите и видях от какво е-тече хидравлична течност от хидравличната помпа по точно от семеринг!/и аз съм с 2е/klimata написа:Наскоро ми се случи да се кача на едно голфе,сьщото като моето/3ка gti-2e'93/ и волана му беше доста по лек.Какво трябва да направя,ако сменя маслото на хидравликата,ще има ли промяна или нова помпа,което малко ме плаши.

- klimata
- Автомобил: Polo
- Двигател:
- Контакти:
а чува ли се помпата при теб когато въртиш на мястоsnoopgod написа:и аз имам същия проблем колега и вчера си сменях маслото на скоростите и видях от какво е-тече хидравлична течност от хидравличната помпа по точно от семеринг!/и аз съм с 2е/klimata написа:Наскоро ми се случи да се кача на едно голфе,сьщото като моето/3ка gti-2e'93/ и волана му беше доста по лек.Какво трябва да направя,ако сменя маслото на хидравликата,ще има ли промяна или нова помпа,което малко ме плаши.
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
да..и най-вече като дадеш пълен десен или ляв и дадеш гас има 1но виене.klimata написа:а чува ли се помпата при теб когато въртиш на мястоsnoopgod написа:и аз имам същия проблем колега и вчера си сменях маслото на скоростите и видях от какво е-тече хидравлична течност от хидравличната помпа по точно от семеринг!/и аз съм с 2е/klimata написа:Наскоро ми се случи да се кача на едно голфе,сьщото като моето/3ка gti-2e'93/ и волана му беше доста по лек.Какво трябва да направя,ако сменя маслото на хидравликата,ще има ли промяна или нова помпа,което малко ме плаши.

- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
май на всяка кола волана се върти с различно усилие,аз смених хидравлична рейка и сега и моя стана тежичак.А със старата рейка просто беше много лек имайки предвит,че съм с по големички гуми.И незнам дали всяка помпа си е нагласена да си работи с нейната рейка и като се слойи друга да се променя вече хужното усилие за вартене на волана,че и таи де и твоята може да е сменяна преди да вземеш колата!
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Pavcho2 написа:mishu написа:То зависи и от гумите какви са. Ако си сложил като на трактор нормално да е по-тежък.
Верно зависи много от гумите, аз нямам хидравлика и когато смених гумите с чисто нови направо се родих а преди това бях доста заякнал в ръцете от волана.
И при мен кат съм със зимните гуми си върти много по-лесно отколкото с летните,а са един размер

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bomber написа:Pavcho2 написа:mishu написа:То зависи и от гумите какви са. Ако си сложил като на трактор нормално да е по-тежък.
Верно зависи много от гумите, аз нямам хидравлика и когато смених гумите с чисто нови направо се родих а преди това бях доста заякнал в ръцете от волана.
И при мен кат съм със зимните гуми си върти много по-лесно отколкото с летните,а са един размер
това е защото зимните ти гуми имат доста по малко сцепление от летните и са по меки
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”