N-то късане на едно и също място на водно съединение.3 ст. !
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
N-то късане на едно и също място на водно съединение.3 ст. !
MK3 2E. Вече за 4-ти път в рамките на няколко дни ми се къса и пръска на едно и също място маркуч на водното съединение. Сменял съм ги с всякакви като дебелина и здравина, и все същото. Като се застане пред колата това е маркуча, който излиза отдясно от самия блок на мотора. При мен той отива към изпарителя. Вече 4-ти път се сцепва точно там. Преди 10 000 км е сменена водна помпа , термостати , шлайф глава и т-н . Така, че това май отпада. Перките си включват когато трябва и колата не вдига температура над нормалното. След като го спука първия път купих нова капачка на казанчето, но явно не е от нея (или е менте ) . 4-тото пукане стана много странно. 4-5 минути след като бях изгасил колата направо си гръмна и дори се задейства алармата. Идея ?
Последна промяна от Stoi на Сря 13 юли 2011 23:18, променено общо 1 път.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: N-то късане на едно и също място на водно съединение.
Търси причина за повишено налягане в системата. Явно клапанът на новата капачка на казанчето не работи и не може да освободи свръхналягането.
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
Ljubon написа:Търси причина за повишено налягане в системата. Явно клапанът на новата капачка на казанчето не работи и не може да освободи свръхналягането.
Интересно е, че има и по-слаби места в системата където да избие , но къса единствено в тази част.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ти новите маркучи от едно и също място ли ги взимаш? Ако е така, може да са дефектни.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:Търси причина за повишено налягане в системата. Явно клапанът на новата капачка на казанчето не работи и не може да освободи свръхналягането.
Да,определено става въпрос за много високо налягане в системата!
възможно е някъде да има запушване и водата(антифриза) да не прави пълен кръг.Можеш да откачиш маркучето,което идва от радиатора към разширителния съд,за да видиш дали има поток там.Преди време,когато сменях антифриз,ми се случи подобен проблем...щуцера на радиатора дето се свързва маркучето към разш.съд,се беше запушил с глеч.Аз бързо открих проблема и нямаше последствия,но е хубаво и ти да провериш този вариант.
Има и друг момент,надуване...ако е така,тогава ще имаш повечко работа
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
emiltd написа:....
Има и друг момент,надуване...ако е така,тогава ще имаш повечко работа
99% залагам на това .
Не се заблуждавайте с тези капачки , не зная кой ви е казал , че те регулират налягането в системата , но определено не е така
ПП На колко изправни автомобили сте виждали , докато си работи двигателя и клапана на капачката да изпуска
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
Сега установих нещо странно. Изпарителя ми е супер студен. Входния маркуч, който влиза в него (този който се пука) е топъл , но изходния от изпарителя е студен. Т.е вода през изпарителя не циркулира ! Изпарителя е за ГИ. Махнах маркучите и като надуя с уста въздух минава през изпарителя....хм. Тези чудесии да нямат някакъв клапан вътре който регулира температурата и той да прави тези мизерии ?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Капачката е "бушона" на системата и клапанът и трябва да предотврати свръхналягането.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Stoi написа:Сега установих нещо странно. Изпарителя ми е супер студен. Входния маркуч, който влиза в него (този който се пука) е топъл , но изходния от изпарителя е студен. Т.е вода през изпарителя не циркулира ! Изпарителя е за ГИ. Махнах маркучите и като надуя с уста въздух минава през изпарителя....хм. Тези чудесии да нямат някакъв клапан вътре който регулира температурата и той да прави тези мизерии ?
При мен се получи същата греда, когато сменяхме мембраните на изпарителя. Верният отговор е - необезвъздушена добре система. И да почерпиш после

Бях изпаднал в нещо средно между паника и луда ярост, когато установих, че при загряла на 90 градуса кола изпарителят е леден, покарах я малко да се обезвъздуши и всичко си дойде на мястото. При мен също входният маркуч беше горещ, а изходният и изпарителят бяха чисто студени все едно, че има тапа вътре в него

Последна промяна от stefan4o на Пон 27 юни 2011 12:04, променено общо 3 пъти.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Няма клапан, нямаш нормална циркулация. Може и изпарителя да вкарва газ в охлаждането.
Какъв е изпарителя?
Какъв е изпарителя?
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:Няма клапан, нямаш нормална циркулация. Може и изпарителя да вкарва газ в охлаждането.
Какъв е изпарителя?
Това май ще е причината. Системата е Фобос на една година вече ... изпарителя май е италиански.
Относно обезвъздушаването съм сигурен, че не е това.
Направих бай пас и днес ще карам без изпарител и на бензин.... да видим
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Дай модел или снимка на изпарителя!
Че имат едни Платинки...
Че имат едни Платинки...
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:Дай модел или снимка на изпарителя!
Че имат едни Платинки...
http://snimki.be//?image=7777
http://snimki.be//?image=7776
http://snimki.be//?image=7775
натискаш на "Виж качената снимка"
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Stoi написа:Сега установих нещо странно. Изпарителя ми е супер студен. Входния маркуч, който влиза в него (този който се пука) е топъл , но изходния от изпарителя е студен. Т.е вода през изпарителя не циркулира ! Изпарителя е за ГИ. Махнах маркучите и като надуя с уста въздух минава през изпарителя....хм. Тези чудесии да нямат някакъв клапан вътре който регулира температурата и той да прави тези мизерии ?
При мен се получи същата греда, когато сменяхме мембраните на изпарителя. Верният отговор е - необезвъздушена добре система. И да почерпиш после
Бях изпаднал в нещо средно между паника и луда ярост, когато установих, че при загряла на 90 градуса кола изпарителят е леден, покарах я малко да се обезвъздуши и всичко си дойде на мястото. При мен също входният маркуч беше горещ, а изходният и изпарителят бяха чисто студени все едно, че има тапа вътре в него![]()
ФВ се самообезвъздушава,тва да не ти е пежо(примерно).А и човека казва,че този проблем му се случва от няколко дни,което означава,че колата е карана достатъчно,за да успее да изкара въздуха,което пък означава че не е от там явно проблема.Значи наистина антифриза не се върти и от високата температура,течността трябва да избие на някъде.Нещо изпарителя прави мизерии...нямам достатъчно опит с изпарители,та е хубаво,някой който е в час да даде съвет.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
emiltd написа:ФВ се самообезвъздушава,тва да не ти е пежо(примерно).А и човека казва,че този проблем му се случва от няколко дни,което означава,че колата е карана достатъчно,за да успее да изкара въздуха,което пък означава че не е от там явно проблема.Значи наистина антифриза не се върти и от високата температура,течността трябва да избие на някъде.Нещо изпарителя прави мизерии...нямам достатъчно опит с изпарители,та е хубаво,някой който е в час да даде съвет.
Самообезвъздушава се оригиналната система, когато има изпарител зависи как е поставен, как е вързан и на каква височина е - може да прави въздушна възглавница
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”