ABF vs KR vs C20XE vs ????? сравнение м/у няколко 16Vмотори

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Re: ABF vs KR vs C20XE vs ????? сравнение м/у няколко 16Vмотори

Мнениеот Buxpo » Нед 26 юни 2011 22:23

paco написа:
brabus написа:2,1 liter ABF whit 203 HP 255,7 nm Torque

Няма частен проект на база АБФ (атмосферен), който дори да се доближава до мотора правен от Lehmann (Golf 3 kit-car 254hp) и това е факт. Мотора е записан в историята като АБФ , но реално в него не е използвано нищо от него.

Малко известен факт е, че Ауди м/у 93’-98’ година разработва атмосферни агрегати 268hp – 311hp. Първия е използван за Audi 80 Quattro STW а последния за Audi A4 BTCC /STW , но никога не са продавани на частни отбори.

Опитвам се да обясня, че няма начин частен отбор или тунинг маниак да налее толкова средства, че да разработи мотор 260hp , за който стана цялата дандания. Тук не се вграждат „стандартни тунинг части” а само спец. разработвани за целта компоненти. Имам информация за повече от 20 състезателни агрегата м/у 86’-99’ и какво е слагано като железа, но почти нищо за това какво е имало в главата...инфото е само за това в блока.

РАСО

Така е колега прав си добре си запознат с тези неща :beer ,може и да бъркам за този сайт дето говора може да няма общо с Киткарите ,но съм сигурен че там се продаваха такива части особено много ми направиха впечатление скоростите, но тъпото в случая е че не си записах името на тунинг фирмата :banghead:

п.с. аз имам инфромация за частите във главата , но повечето промени са по блока така или иначе :)
Ако някой иска да види нещо по подробно
влезнете във http://www.vwmotorsport.com/index.asp
там има достатъчно информация love.vw

VW-power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-power » Нед 26 юни 2011 23:25

pe6kata написа:да беше споделил какво си сътворил...

Няма никакво значение колега, най-просто можеш да си представиш най непотенциалния двигател за който се сещаш и да му се набият 3000 лева и случайно да му се увеличи мощността неочаквано много :) Просто пример аз това което съм сътворил не съм го направил за да го коментираш или сравняваш ами за да си се возя и да си се кефя :) Успех

G60

Мнениеот G60 » Нед 26 юни 2011 23:45

Аз лично не виждам смисъл от това да се налеят 3000лв в 1,4 60к.с. за да стане с 300 зора 160к.с. като за 400лв си купуваш едно Г60 и го слагаш в колата като резултатът е същия :idea:

VW-power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-power » Нед 26 юни 2011 23:57

G60 написа:Аз лично не виждам смисъл от това да се налеят 3000лв в 1,4 60к.с. за да стане с 300 зора 160к.с. като за 400лв си купуваш едно Г60 и го слагаш в колата като резултатът е същия :idea:

По смещно от това исказване не съм чувал... Единствено като съвет мога да го приема. Мойта практика и премеждия ме е срещала не с едно Г60 и немога да кажа че съм учарован като цяло от тази мотор. Второ как пък реши, че е станало с 300 зора при положение че налягане 0.8 бара е много несериозно. Имам по 5 старта с различни Г60-тки и нито една не е била отпред... аз така го разбирам, немога да взимам мнения от германия че мотора е хубав защото няма някой от там да дойде да ми покаже как да го направя да върви като при тях. КР-а за мен е къде къде по уважителен мотор но не се връзва с концепцията. Има един тон по хубави мотори от Г60 та да го предпочета пред тях, но както казах в предиштния ми пост имал съм, дал съм и съм доволен да не би някой от форума да кара мойта кола, че да ми дава съвети или да ми казва закакво има смисъл да си давам парите... Все едно да ти кажа че за мен от купето на корадо няма смисъл защото е тежко и тромаво... тва са несериозно постове и няма смисъл да ги коментираме. :)

G60

Мнениеот G60 » Пон 27 юни 2011 0:06

Дадох ти пример с Г60 защото точно този мотор в момента се намира на смешни пари(точно за 400лв се продаваше един преди месец) :idea:
И определено нито една от тия Г60-ки с които си се замервал не вярвам да е била в добро здраве.
И защо си мислиш ,че КР е по жив от Г60 или АБФ :roll:
Аз пък лично до сега не съм виждал КР да върви като хората,това за КР май беше от градския фолклор,много върви но никои не го е виждал :lol:
А освен всичко твоя мотор е изнасилен до последно за да изкара тия коне,нямаш никакъв потенциал в него докато един АБФ за 600лв или Г60 може със останалите 2500лв да се засили доста по прилично.
П.П. И колко тежко и тромаво е купето на корадо-то според теб :lol:
П.П.2 Всъщност колата си е твоя,ако искаш вземи един 1000сс мотор и го турбинирай мен все ми е тая,но можеше да отговориш на въпроса на Пешката а не да се правиш на ощипан и да разправяш как никои не бил правил такъв проект.
Незнам дали колата ти е оная сивата ибиза но ако не е значи не си единствения с 1,4Т

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 27 юни 2011 0:43

И по тази логика отиваме на 1.8Т от морга за 1000лв и скоростна кутия за 400лв... в крайна сметка дори може да ти остане някой лев да му сложиш и чип.. това, ако бюджета е 3000лв.
Не мисля, че трябва да се дъвче ;) Той си го казва много правилно! Има си кола, кара си я и дори и се радва ;)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 27 юни 2011 7:58

До колегата невиждал вървящо г60, заповядай да те припляскам с на жена ми колата. Ще ти дам и да се снимаш а г60 в добро здраве

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 27 юни 2011 10:30

sin orel C20XE написа:Та кажи ми сега ти един хлопелист дет си е сложил КР или АБФ или 1.8 т......НЕМА Пацо и нема и да има! :applause:
Ако има други въпроси дайте на ЛС, че темата е ясна!

E то това е безумие само по себе си. Защо да слагаш здрав мотор в нещо, което скоро ще остане с висящ на жилата на ръчната заден мост. :lol: :Mr Green Fun Пак ви питам, ама никой не ми отговаря, къде са астрите? 4х4, турбо, атмосферки, сток, къде са? Аз не ги виждам. Къде са Вектрите 2000, къде са Калибрите ЛЕТ, къде са?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 27 юни 2011 10:35

Kozunak написа:
sin orel C20XE написа:Та кажи ми сега ти един хлопелист дет си е сложил КР или АБФ или 1.8 т......НЕМА Пацо и нема и да има! :applause:
Ако има други въпроси дайте на ЛС, че темата е ясна!

E то това е безумие само по себе си. Защо да слагаш здрав мотор в нещо, което скоро ще остане с висящ на жилата на ръчната заден мост. :lol: :Mr Green Fun Пак ви питам, ама никой не ми отговаря, къде са астрите? 4х4, турбо, атмосферки, сток, къде са? Аз не ги виждам.

не се бъзикай с момчетата, ясно е че астрите са измиращ вид за разлика от голфовете.
да не говорим, че и ти си заклет опелджия :)

vidolov
Автомобил: golf2 vr6T 4Motion
Двигател:

Мнениеот vidolov » Пон 27 юни 2011 16:08

прочетох доста глупости до момента.....голям фен съм на АБФ и сам имал 3 ,който варвяха доста здрава с модификации......по запознатите във форума с атмосферния тунинг им е пределно ясно,че ако на старта застанат АБФ и с20хе с еднакви модификаций-опела щее отпред...тук неговорим за ламарини или ражди а говорим за самите мотори като потенцял

VW-power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-power » Пон 27 юни 2011 16:22

G60 написа:Дадох ти пример с Г60 защото точно този мотор в момента се намира на смешни пари(точно за 400лв се продаваше един преди месец) :idea:
И определено нито една от тия Г60-ки с които си се замервал не вярвам да е била в добро здраве.
Аз пък лично до сега не съм виждал КР да върви като хората,това за КР май беше от градския фолклор,много върви но никои не го е виждал :lol:
А освен всичко твоя мотор е изнасилен до последно за да изкара тия коне,нямаш никакъв потенциал в него докато един АБФ за 600лв или Г60 може със останалите 2500лв да се засили доста по прилично.
П.П.2 Всъщност колата си е твоя,ако искаш вземи един 1000сс мотор и го турбинирай мен все ми е тая,но можеше да отговориш на въпроса на Пешката а не да се правиш на ощипан и да разправяш как никои не бил правил такъв проект.
Незнам дали колата ти е оная сивата ибиза но ако не е значи не си единствения с 1,4Т

Какво значение има пак казвам какво съм сътворил аз нали аз си го карам ??? Нали аз съм налял парите в него... То ако става въпрос един 8мак ще има повече потенциал от всичките изброени мотори, но не е това идеята. Идеята е да те кефи какво си направил или постигнал. Това че за вас не е потенциален мотора не е грам от значение за мен, пак казвам като не четете че не съм се пусквал с вървящо незначи че няма такова. Пак казвам не съм срещал "АЗ" !!! Ибизата е с друг мотор а не с моя. Тука във форума имаше турбинирани 1000цц мотори, проблем ли е за теб??? Правиш си колата и като кажеш че си доволен и нямаш проблеми само можем да ти стиснем ръката. Аз съм доволен защото колата както каза от 60 коня мъртвец новите 100 и дойдоха като наркотик и съм прекалено доволен в сравнение с преди във всяко едно отношение. Това за корадото го дадох като пример за нелепите и смешни въпроси които питаш. Пак казвам ако имаш желание всяка една кола може да стане бърза по един или друг начин !!! Стига да те радва и да вярваш в успеха :) Ако имаше пари всеки един от нас на дали изобщо щеше да го има тоя форум ама това е друга тема... Да ме разбирате както искате !!!

Потребителски аватар
Buxpo

Мнениеот Buxpo » Пон 27 юни 2011 16:27

vidolov написа:прочетох доста глупости до момента.....голям фен съм на АБФ и сам имал 3 ,който варвяха доста здрава с модификации......по запознатите във форума с атмосферния тунинг им е пределно ясно,че ако на старта застанат АБФ и с20хе с еднакви модификаций-опела щее отпред...тук неговорим за ламарини или ражди а говорим за самите мотори като потенцял

Като потенциал във стоков вид ХЕ-то има малък превес , но при модификикации най вече с турбо вече нещата не стоят така love.vw

G60

Мнениеот G60 » Пон 27 юни 2011 16:47

VW-power написа:
G60 написа:Дадох ти пример с Г60 защото точно този мотор в момента се намира на смешни пари(точно за 400лв се продаваше един преди месец) :idea:

Какво значение има пак казвам какво съм сътворил аз нали аз си го карам ??? Нали аз съм налял парите в него... То ако става въпрос един 8мак ще има повече потенциал от всичките изброени мотори, но не е това идеята. Идеята е да те кефи какво си направил или постигнал. Това че за вас не е потенциален мотора не е грам от значение за мен, пак казвам като не четете че не съм се пусквал с вървящо незначи че няма такова. Пак казвам не съм срещал "АЗ" !!! Ибизата е с друг мотор а не с моя. Тука във форума имаше турбинирани 1000цц мотори, проблем ли е за теб??? Правиш си колата и като кажеш че си доволен и нямаш проблеми само можем да ти стиснем ръката. Аз съм доволен защото колата както каза от 60 коня мъртвец новите 100 и дойдоха като наркотик и съм прекалено доволен в сравнение с преди във всяко едно отношение. Това за корадото го дадох като пример за нелепите и смешни въпроси които питаш. Пак казвам ако имаш желание всяка една кола може да стане бърза по един или друг начин !!! Стига да те радва и да вярваш в успеха :) Ако имаше пари всеки един от нас на дали изобщо щеше да го има тоя форум ама това е друга тема... Да ме разбирате както искате !!!
\Аз пък не си спомням да съм ти задавал въпроси,още по малко нелепи и смешни :idea:

vidolov
Автомобил: golf2 vr6T 4Motion
Двигател:

Мнениеот vidolov » Пон 27 юни 2011 17:05

Buxpo написа:
vidolov написа:прочетох доста глупости до момента.....голям фен съм на АБФ и сам имал 3 ,който варвяха доста здрава с модификации......по запознатите във форума с атмосферния тунинг им е пределно ясно,че ако на старта застанат АБФ и с20хе с еднакви модификаций-опела щее отпред...тук неговорим за ламарини или ражди а говорим за самите мотори като потенцял

Като потенциал във стоков вид ХЕ-то има малък превес , но при модификикации най вече с турбо вече нещата не стоят така love.vw

мисля ,че подчертах атмосферен тунинг а не турбо :wink:

Потребителски аватар
Buxpo

Мнениеот Buxpo » Пон 27 юни 2011 17:23

vidolov написа:
Buxpo написа:

мисля ,че подчертах атмосферен тунинг а не турбо :wink:

За атмосферен ХЕ има превес така е , благодарение на по агресивната глава ако може така да я наречем и малко или много самата кубатура в смисъл те са еднакви като модификация но самите цилиндри там са направени може би с идеата да работи по добре при по високи обороти колата :mrgreen:

Върни се в “Силов тунинг”