N-то късане на едно и също място на водно съединение.3 ст. !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Re: N-то късане на едно и също място на водно съединение.

Мнениеот emiltd » Пон 27 юни 2011 13:12

6669 написа:
emiltd написа:ФВ се самообезвъздушава,тва да не ти е пежо(примерно).А и човека казва,че този проблем му се случва от няколко дни,което означава,че колата е карана достатъчно,за да успее да изкара въздуха,което пък означава че не е от там явно проблема.Значи наистина антифриза не се върти и от високата температура,течността трябва да избие на някъде.Нещо изпарителя прави мизерии...нямам достатъчно опит с изпарители,та е хубаво,някой който е в час да даде съвет.

Самообезвъздушава се оригиналната система, когато има изпарител зависи как е поставен, как е вързан и на каква височина е - може да прави въздушна възглавница :wink:

Може би има такава минимална вероятност :roll: ,но честно казано,досега не съм забелязвал изпарител да пречи на обезвъздушаването,а поне 80% от бензиновите коли,които съм виждал,са газифицирани.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 27 юни 2011 13:16

Имал съм поне 10 такива случая, затова споделям :wink:

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Пон 27 юни 2011 13:24

Имал съм 2Е, моите наблюдения са, че този двигател има проблеми с обезвъздушаването.Сменях радиаторче на парното и имах страшен зор докато изгони въздуха.Стрелката седи на 110 С, парни няма, перка не се включва, абе цялата мизерия беше от недобре обезвъздушена система.Така, че обърни внимание !

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 27 юни 2011 13:57

Там, където е сложен изпарителя, може да е проблем обезвъздушаването му. Като налееш системата, вадиш единият маркуч от изпарителя и запушваш с пръст там, дето потече. Като потече и от другата страна, бързо пъхаш на място и стягаш,По този начин вадя единия маркуч на парното, да протече от двете места, защото понякога не става на самотек. Затова там на Ауди има обезвъздушител.
Изпарителя ти е Томасето, добър е.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 27 юни 2011 14:05

Идеята е, че колата почти една година е с Фобоса и не е имала проблеми. Явно нещо се е случило в изпарителя. Днес като покарам без изпарител ще се разбере и утре при газаджията да го отварят.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 27 юни 2011 17:04

emiltd написа:
ФВ се самообезвъздушава,тва да не ти е пежо(примерно).А и човека казва,че този проблем му се случва от няколко дни,което означава,че колата е карана достатъчно,за да успее да изкара въздуха,което пък означава че не е от там явно проблема.Значи наистина антифриза не се върти и от високата температура,течността трябва да избие на някъде.Нещо изпарителя прави мизерии...нямам достатъчно опит с изпарители,та е хубаво,някой който е в час да даде съвет.

Вместо да правиш смешни опити да ме иронизираш и да се заяждаш прочети отново какво съм писал. Казвам нещо, което съм го видял/изпитал на собствената си кола. Ясно ми е, че ФВ се самообезвъздушава, но понякога е нужно малко повечко време (особено като в охладителната система има намеса - изпарител). И аз мислех, че моята е добре обезвъздушена, ама се оказа после като отворих капачката, че от маркучлето на преливника продължават да излизат мехурчета с въздух. Както някой спомена, наистина ми се вижда логично при монтиран изпарител малко по-ниско от колектора да има такъв проблем.

Последна промяна от stefan4o на Пон 27 юни 2011 17:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 27 юни 2011 17:07

stefan4o написа:Ясно ми е, че ФВ се самообезвъздушава, но понякога е нужно малко повечко време.

Подкрепям :да: и при мен така се получи след смяната на нова радиатор и охладителна течност, не стана за 20 минути :!: , а след извънградско 70-80 километра се оправи душата и нивото...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 27 юни 2011 18:02

А как може изпарителя да пречи на цялостната циркулация на охлаждащата течност ? И какво общо има с високото налягане , от което решихме че се пукат маркучите ? Някъде колегата да е споменал , че колата прегрява и от това вдига налягане ? :D
Според мен или изпарителя вкарва газ в охл. система , или гарнитурата е Фръкнала :cry: .

Ljubon написа:Капачката е "бушона" на системата и клапанът и трябва да предотврати свръхналягането.

Капачката не може да предотврати свръхналягането , защото отваря точно при свръхналягане . Ограничава го до някакво пак по-високо (примерно два пъти) над нормалното . При това положение е въпрос на време нещо да избие , ако няма клапан - би гръмнало веднага .

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 27 юни 2011 18:26

milmar написа:А как може изпарителя да пречи на цялостната циркулация на охлаждащата течност ? И какво общо има с високото налягане , от което решихме че се пукат маркучите ? Някъде колегата да е споменал , че колата прегрява и от това вдига налягане ? :D
Според мен или изпарителя вкарва газ в охл. система , или гарнитурата е Фръкнала :cry: .

Ljubon написа:Капачката е "бушона" на системата и клапанът и трябва да предотврати свръхналягането.

Капачката не може да предотврати свръхналягането , защото отваря точно при свръхналягане . Ограничава го до някакво пак по-високо (примерно два пъти) над нормалното . При това положение е въпрос на време нещо да избие , ако няма клапан - би гръмнало веднага .

Stoi написа:Преди 10 000 км е сменена водна помпа , термостати , шлайф глава и т-н . Така, че това май отпада. Перките си включват когато трябва и колата не вдига температура над нормалното.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 27 юни 2011 19:55

stefan4o написа:
emiltd написа:
ФВ се самообезвъздушава,тва да не ти е пежо(примерно).А и човека казва,че този проблем му се случва от няколко дни,което означава,че колата е карана достатъчно,за да успее да изкара въздуха,което пък означава че не е от там явно проблема.Значи наистина антифриза не се върти и от високата температура,течността трябва да избие на някъде.Нещо изпарителя прави мизерии...нямам достатъчно опит с изпарители,та е хубаво,някой който е в час да даде съвет.

Вместо да правиш смешни опити да ме иронизираш и да се заяждаш прочети отново какво съм писал. Казвам нещо, което съм го видял/изпитал на собствената си кола. Ясно ми е, че ФВ се самообезвъздушава, но понякога е нужно малко повечко време (особено като в охладителната система има намеса - изпарител). И аз мислех, че моята е добре обезвъздушена, ама се оказа после като отворих капачката, че от маркучлето на преливника продължават да излизат мехурчета с въздух. Както някой спомена, наистина ми се вижда логично при монтиран изпарител малко по-ниско от колектора да има такъв проблем.

Много си чувствителен бе човеко...не разбирам защо се комплексираш,че съм се бил опитвал да те заяждам или иронизирам :roll:...нямам такава цел!Просто конкретизирах нещата.

При моята кола,изпарителя беше на много ниско положение,но не съм имал проблеми...наливам новия антифриз,паля я да работи на място,докато отвори големия кръг,после доливам до мах.,стягам,минавам 3-4км,спирам,доливам ако е нужно и хоп готово!Мисля че ако всичко си е наред,няма да има проблем,независимо от позицията на изпарителя.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пон 27 юни 2011 20:02

Не е въпросът за чувствителен. Опитвам се да помогна на колегата, ти ми говориш за Пежо :Mr Green Fun
Аз също изчаках да отвори големият кръг и да спрат балончетата да излизат от тънкото маркучле. В един момент спряха (за по-сигурно изчаквам перката да се включи поне 2 пъти). После започна да ми прави впечатление, че колата държи високи обороти като на смукач. Моят антифриз е хванат между смукача и колектора и е отцепен оттам с два маркуча, т.е. е вързан последователно. След малко каране ситуацията не се промени към по-добро - все така леден и смукачът все така си работи като че колата е студена. После покарах малко извънградско, да съм минал 2км примерно, спрях колата, отворих казанчето за антифриза и оттам пак видях балончета, които излизат, после вече нещата си дойдоха на мястото и охл.система си заработи както трябва. Проблемът на Стой е много подобен на това, което се получи при мен, затова му предложих да допусне и този вариант. Само това с късането на маркуча нещо не ми се връзва в цялата ситуация и ми е интересно какво ще е точно. Но е възможно и да е повече от един проблемът сякаш. Дано не се окажа прав де, предвид, че колегата е правил обслужване и профилактика на мотора. :bishop

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 27 юни 2011 20:13

От всичко изписано до тук,става ясно че изпарителя,при всички положения прави некви мизерии,което скоро ще стане ясно,понеже колегата писа че го е свалил и ще покара без него.Остава да сподели резултата.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 28 юни 2011 0:50

6669 написа:
milmar написа:А как може изпарителя да пречи на цялостната циркулация на охлаждащата течност ? И какво общо има с високото налягане , от което решихме че се пукат маркучите ? Някъде колегата да е споменал , че колата прегрява и от това вдига налягане ? :D

Stoi написа:Преди 10 000 км е сменена водна помпа , термостати , шлайф глава и т-н . Така, че това май отпада. Перките си включват когато трябва и колата не вдига температура над нормалното.

Е и какво :D ? 10 kkm да не са малко , понякога и след 100км може да си отиде гарнитура .

А аз пак питам , при положение , че е 99% сигурно , че колата не загрява , защо гоните тази посока :) ?

За мен системата се пълни с газ от някъде - или от изпарителя с пропан , или откъм буталата с пушек :D .

ПП Някой знае ли какво е налягането на газта в изпарителя :? , не съм се занимавал с газови , но едва ли налягането там е по-голямо от налягането в охладителната система ??
Ако е така , варианта за пълнене с пропан не съществува ?

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Вто 28 юни 2011 12:06

milmar написа:
6669 написа:

Е и какво :D ? 10 kkm да не са малко , понякога и след 100км може да си отиде гарнитура .

А аз пак питам , при положение , че е 99% сигурно , че колата не загрява , защо гоните тази посока :) ?

За мен системата се пълни с газ от някъде - или от изпарителя с пропан , или откъм буталата с пушек :D .

ПП Някой знае ли какво е налягането на газта в изпарителя :? , не съм се занимавал с газови , но едва ли налягането там е по-голямо от налягането в охладителната система ??
Ако е така , варианта за пълнене с пропан не съществува ?

Моята също си включваше перката, не загря над нормалното, но пак имаше въздух в системата :beer Имам и свидетел - от форума е, да се обади ако чете темата :да:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 28 юни 2011 15:36

stefan4o написа:....
Моята също си включваше перката, не загря над нормалното, но пак имаше въздух в системата :beer Имам и свидетел - от форума е, да се обади ако чете темата :да:

Може да е било така , но какво общо има въздуха със спукания маркуч , маркуча се пука от налягане , случвало ми се е и затова пиша :D . Въздуха също е опасен най-вече за главата , ако направи някъде "джоб" , т.е. не се обезвъздуши както трябва - може и да се получи глава за смяна :cry: .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”