6669 написа:milmar написа:А как може изпарителя да пречи на цялостната циркулация на охлаждащата течност ? И какво общо има с високото налягане , от което решихме че се пукат маркучите ? Някъде колегата да е споменал , че колата прегрява и от това вдига налягане ?
Според мен или изпарителя вкарва газ в охл. система , или гарнитурата е
Фръкнала

.
Ljubon написа:Капачката е "бушона" на системата и клапанът и трябва да предотврати свръхналягането.
Капачката не може да предотврати свръхналягането , защото отваря точно при свръхналягане . Ограничава го до някакво пак по-високо (примерно два пъти) над нормалното . При това положение е въпрос на време нещо да избие , ако няма клапан - би гръмнало веднага .
Stoi написа:Преди 10 000 км е сменена водна помпа , термостати , шлайф глава и т-н . Така, че това май отпада. Перките си включват когато трябва и колата не вдига температура над нормалното.
Е и какво

? 10 kkm да не са малко , понякога и след 100км може да си отиде гарнитура .
А аз пак питам , при положение , че е 99% сигурно , че колата не загрява , защо гоните тази посока

?
За мен системата се пълни с газ от някъде - или от изпарителя с пропан , или откъм буталата с пушек

.
ПП Някой знае ли какво е налягането на газта в изпарителя

, не съм се занимавал с газови , но едва ли налягането там е по-голямо от налягането в охладителната система ??
Ако е така , варианта за пълнене с пропан не съществува ?