1,9ТДИ 1Z заглъхва при подаване на газ
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
1,9ТДИ 1Z заглъхва при подаване на газ
Колеги понякога пасатора ми заглъхва и не ускорява както трябва когато му подам газ все едно карам чист дизел и в един момент трагва от раз и си дърпа както трябва какво може ми прави тия номера 

Re: 1,9ТДИ 1Z заглъхва при подаване на газ
Пробвай да напишеш в търсачката "забива" и "Н75" и ще намериш отговори на всички въпроси...
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
какво е Н75 или N75 

danyyel1 написа:какво е Н75 или N75
Едно и също просто единия път с "Н" на кирилица, а другия с "N" на латиница.

- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
аха то хубажо ама аз го смених щото като стигне кам 100,110км забиваше и след това се оправи като го смених а другото заглахване и преди и след смяната на този клапан си го прави и незнам какво да си мисля може ли на самото турбо дето е този клапан вакуумния да ми прави проблем като грешка в компа го няма нищо не отчита а понякога като я оставя на оборот на место и като трагна е така няма мощност или сама се оправя или трябва да я загася за малко и пак да я запаля за да сеоправи има един клапан до филтърната кутия подобен той ква роля играе?
Сигурен ли си, че няма записани грешки в компа? Ако е така покарай малко с откачена букса на дебитомера и виж дали има разлика във вървежа. Ако колата се спъне още повече проблема е на друго място. Ако не усещаш разлика или колата върви повече дебитомера ти е заминал.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
и да прави номера само от време на време ли мойе ще пробвам а сега се сетих говорил сам с много хора с ТДИ-та и сички които са имали проблеми с дебитомерите компа им не ги засича 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Колега най-добре направи лог-файлове и ги качи тук.
Има ли разлика във вървежа когато е студена и когато е топла.Ако топла много се задъхва сигорно е катализатора.
Има ли разлика във вървежа когато е студена и когато е топла.Ако топла много се задъхва сигорно е катализатора.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Възможно е заради климатика да имаш такова усещане , ако караш колата отскоро имам предвид
...
Но може и да е друго , моят дебитомер например така на 3-4 пъти ми прави номера в продължение на месец .Аз го почиствах , почиствах и "намествах" буксата му , уж винаги се "оправяше"
, накрая издъхна окончателно
.

Но може и да е друго , моят дебитомер например така на 3-4 пъти ми прави номера в продължение на месец .Аз го почиствах , почиствах и "намествах" буксата му , уж винаги се "оправяше"

- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
какво е това лог-фаил а за катализатора няма го махтах го колата я имам от 4 години пражвл съм и основен ремонт сам и съм добре запознат с двигателя ама за това забиване от време на време незнам на компа няма записани грешки а и друго се сетих някои път като подам газ леко за много кратко заглахва и изведнъж изтегля от раз незнам,за климатика е ясно че пада малко мошноста ама онова си е направо забиване но не пуши изобщо отзад 

danyyel1 написа:какво е това лог-фаил
viewtopic.php?f=24&t=252728&hilit=%D0%BB%D0%BE%D0%B3
Е тука има тъкмо три лог-файла.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес мисля че разгадах това заглъхване от какво се поражда направих опит като изолирах разтоварителния клапан щото ми мина през акъла,че когато подам газ тоя клапан не затваря и сичката работа на турбото минава оттам и си заминавава което пък ме навежа не мисалта че електронния клапан които го регулира е отишъл на кино или се е запътил на там тои межд другото като затваря се чува едно чукане което казва че е затворен не се разтоварва турбото ама ако го оставя така има ли опастност за турбото или джигателя незнам 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Без тоя клапан колата ти ще забива, защото турбото ще пренадува и от това следва че можеш лесно да си прецакаш турбината.Най-добре го сменяй с друг, ако си сигурен че от него е проблема.
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
danyyel1 написа:Колеги днес мисля че разгадах това заглъхване от какво се поражда направих опит като изолирах разтоварителния клапан щото ми мина през акъла,че когато подам газ тоя клапан не затваря и сичката работа на турбото минава оттам и си заминавава което пък ме навежа не мисалта че електронния клапан които го регулира е отишъл на кино или се е запътил на там тои межд другото като затваря се чува едно чукане което казва че е затворен не се разтоварва турбото ама ако го оставя така има ли опастност за турбото или джигателя незнам
EGR-а ли си затапил/изолирал? И колата оправи ли се?! Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването.
Golf_Diesel_ написа:Без тоя клапан колата ти ще забива, защото турбото ще пренадува и от това следва че можеш лесно да си прецакаш турбината.Най-добре го сменяй с друг, ако си сигурен че от него е проблема.
Не е баш така ама айде...пак го пиша: Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването. И не само на моя чиреп...
-
- Автомобил:
- Двигател:
moncho8920 написа:danyyel1 написа:Колеги днес мисля че разгадах това заглъхване от какво се поражда направих опит като изолирах разтоварителния клапан щото ми мина през акъла,че когато подам газ тоя клапан не затваря и сичката работа на турбото минава оттам и си заминавава което пък ме навежа не мисалта че електронния клапан които го регулира е отишъл на кино или се е запътил на там тои межд другото като затваря се чува едно чукане което казва че е затворен не се разтоварва турбото ама ако го оставя така има ли опастност за турбото или джигателя незнам
EGR-а ли си затапил/изолирал? И колата оправи ли се?! Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването.Golf_Diesel_ написа:Без тоя клапан колата ти ще забива, защото турбото ще пренадува и от това следва че можеш лесно да си прецакаш турбината.Най-добре го сменяй с друг, ако си сигурен че от него е проблема.
Не е баш така ама айде...пак го пиша: Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването. И не само на моя чиреп...
Не бъркай ЕГР с разтоварващия клапан на 1З.Този дв не е с променлива геометрия на турбото и има разтоварващ клапан.Когато турбото е с променлива геометрия няма такъв клапан

Върни се в “Дизелови агрегати”