1,9ТДИ 1Z заглъхва при подаване на газ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

1,9ТДИ 1Z заглъхва при подаване на газ

Мнениеот danyyel1 » Пон 27 юни 2011 18:22

Колеги понякога пасатора ми заглъхва и не ускорява както трябва когато му подам газ все едно карам чист дизел и в един момент трагва от раз и си дърпа както трябва какво може ми прави тия номера :(

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: 1,9ТДИ 1Z заглъхва при подаване на газ

Мнениеот the_tupan » Пон 27 юни 2011 18:49

Пробвай да напишеш в търсачката "забива" и "Н75" и ще намериш отговори на всички въпроси...

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Пон 27 юни 2011 19:00

какво е Н75 или N75 :?:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 27 юни 2011 19:18

danyyel1 написа:какво е Н75 или N75 :?:

Едно и също просто единия път с "Н" на кирилица, а другия с "N" на латиница. :lol: Това е този клапан с три щуцера, за който си писал и който ти управлява турбото или по- точно се той грижи налягането, което прави турбото де е максимално близко до исканото от ECU-то.

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Пон 27 юни 2011 20:44

аха то хубажо ама аз го смених щото като стигне кам 100,110км забиваше и след това се оправи като го смених а другото заглахване и преди и след смяната на този клапан си го прави и незнам какво да си мисля може ли на самото турбо дето е този клапан вакуумния да ми прави проблем като грешка в компа го няма нищо не отчита а понякога като я оставя на оборот на место и като трагна е така няма мощност или сама се оправя или трябва да я загася за малко и пак да я запаля за да сеоправи има един клапан до филтърната кутия подобен той ква роля играе?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 27 юни 2011 20:59

Сигурен ли си, че няма записани грешки в компа? Ако е така покарай малко с откачена букса на дебитомера и виж дали има разлика във вървежа. Ако колата се спъне още повече проблема е на друго място. Ако не усещаш разлика или колата върви повече дебитомера ти е заминал.

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Пон 27 юни 2011 21:32

и да прави номера само от време на време ли мойе ще пробвам а сега се сетих говорил сам с много хора с ТДИ-та и сички които са имали проблеми с дебитомерите компа им не ги засича :screwy

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 27 юни 2011 21:34

Колега най-добре направи лог-файлове и ги качи тук.
Има ли разлика във вървежа когато е студена и когато е топла.Ако топла много се задъхва сигорно е катализатора.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 28 юни 2011 1:04

Възможно е заради климатика да имаш такова усещане , ако караш колата отскоро имам предвид :) ...

Но може и да е друго , моят дебитомер например така на 3-4 пъти ми прави номера в продължение на месец .Аз го почиствах , почиствах и "намествах" буксата му , уж винаги се "оправяше" mhihi , накрая издъхна окончателно :D .

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Вто 28 юни 2011 21:09

какво е това лог-фаил а за катализатора няма го махтах го колата я имам от 4 години пражвл съм и основен ремонт сам и съм добре запознат с двигателя ама за това забиване от време на време незнам на компа няма записани грешки а и друго се сетих някои път като подам газ леко за много кратко заглахва и изведнъж изтегля от раз незнам,за климатика е ясно че пада малко мошноста ама онова си е направо забиване но не пуши изобщо отзад :?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 28 юни 2011 21:15

danyyel1 написа:какво е това лог-фаил

viewtopic.php?f=24&t=252728&hilit=%D0%BB%D0%BE%D0%B3
Е тука има тъкмо три лог-файла.

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Пет 01 юли 2011 12:50

Колеги днес мисля че разгадах това заглъхване от какво се поражда направих опит като изолирах разтоварителния клапан щото ми мина през акъла,че когато подам газ тоя клапан не затваря и сичката работа на турбото минава оттам и си заминавава което пък ме навежа не мисалта че електронния клапан които го регулира е отишъл на кино или се е запътил на там тои межд другото като затваря се чува едно чукане което казва че е затворен не се разтоварва турбото ама ако го оставя така има ли опастност за турбото или джигателя незнам :?:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 01 юли 2011 15:27

Без тоя клапан колата ти ще забива, защото турбото ще пренадува и от това следва че можеш лесно да си прецакаш турбината.Най-добре го сменяй с друг, ако си сигурен че от него е проблема.

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Пет 01 юли 2011 16:37

danyyel1 написа:Колеги днес мисля че разгадах това заглъхване от какво се поражда направих опит като изолирах разтоварителния клапан щото ми мина през акъла,че когато подам газ тоя клапан не затваря и сичката работа на турбото минава оттам и си заминавава което пък ме навежа не мисалта че електронния клапан които го регулира е отишъл на кино или се е запътил на там тои межд другото като затваря се чува едно чукане което казва че е затворен не се разтоварва турбото ама ако го оставя така има ли опастност за турбото или джигателя незнам :?:

EGR-а ли си затапил/изолирал? И колата оправи ли се?! Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването.

Golf_Diesel_ написа:Без тоя клапан колата ти ще забива, защото турбото ще пренадува и от това следва че можеш лесно да си прецакаш турбината.Най-добре го сменяй с друг, ако си сигурен че от него е проблема.

Не е баш така ама айде...пак го пиша: Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването. И не само на моя чиреп...

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 01 юли 2011 16:51

moncho8920 написа:
danyyel1 написа:Колеги днес мисля че разгадах това заглъхване от какво се поражда направих опит като изолирах разтоварителния клапан щото ми мина през акъла,че когато подам газ тоя клапан не затваря и сичката работа на турбото минава оттам и си заминавава което пък ме навежа не мисалта че електронния клапан които го регулира е отишъл на кино или се е запътил на там тои межд другото като затваря се чува едно чукане което казва че е затворен не се разтоварва турбото ама ако го оставя така има ли опастност за турбото или джигателя незнам :?:

EGR-а ли си затапил/изолирал? И колата оправи ли се?! Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването.

Golf_Diesel_ написа:Без тоя клапан колата ти ще забива, защото турбото ще пренадува и от това следва че можеш лесно да си прецакаш турбината.Най-добре го сменяй с друг, ако си сигурен че от него е проблема.

Не е баш така ама айде...пак го пиша: Аз преди със работещ и сега с изолиран... проблема е сходен с твоя и не се е оправил от затапването. И не само на моя чиреп...

Не бъркай ЕГР с разтоварващия клапан на 1З.Този дв не е с променлива геометрия на турбото и има разтоварващ клапан.Когато турбото е с променлива геометрия няма такъв клапан :012:

Върни се в “Дизелови агрегати”