vpetrovbg, споменаваш още един необходим елемент за гтп, според мен. Щом в Англия могат да замерят сила на светлината на фара (както е писал колегата stefan4o), значи може и тук. Като се замисля колко пара ще хвръкне по проверки на кой какъв му е фара и как свети, по закони, комисии, експерти... Струва ми се, че може просто да се закупи необходимата техника, която да казва става/не става. Не вярвам, че няма машина която да може да определи дали фара заслепява или не.
Не виждам защо нещо трябва да се забранява. Ако някой е достатъчно кадърен да си го направи - нека.
В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
vpetrovbg написа:1,9TDI написа:
А да специално за Венто незнам как ги правят тези реглажи на фаровете, но след като ми го направиха късите ми светеха толкова нагоре, че нямаше никакъв смисъл да пускам дълги, то и без това щяха да си светят някъде из небесата.
Няма зтначение какъв е модела на автомобила. За всички не фабрични ксенони при реглажа ще е така.Просто трябва да се свали линията под нормалното от на халогенния.
А за пресветкането - не е критерий, защото аз също не пресветкам на разните тъпаци срещу мен, защото няма смисъл. Нищо лично към никого тук
.
Това мнение почти изчерпва темата с 20 и кусур страници. Факт е, че за да не заслепява трябва да е забит надолу. И тогава идва питането - каква файда, че свети силно и бяло, като свети на по-малко разстояние? Т.е. има ли тогава смисъл от тоя ксенон, който ако не искаш да заслепява отсрещния чисто и просто свети по-неефективно от заводския ти халоген (за който всъщност е предвиден фара ти).
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Тогава като писах предното мнение забравих да спомена една много важна подробност. При реглажа на фаровете, крушките бяха Н4 60/55 вата. Проблема не идва от самия ксенон, а отзад кормилното устройство. На някои колкото и да им пресветкаш да сменят, него правят. Други пък нарочно си вдигат фаровете на горе, и не им пука, че заслепяват останалите участници в движението. Карането с халогени вечер също е забранено. Някой да го спазва? Ако и тук решат да забранят ксенона както в Русия, ще го сваля. До тогава ще си карам с него, както и всички останали
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:vpetrovbg написа:1,9TDI написа:
А да специално за Венто незнам как ги правят тези реглажи на фаровете, но след като ми го направиха късите ми светеха толкова нагоре, че нямаше никакъв смисъл да пускам дълги, то и без това щяха да си светят някъде из небесата.
Няма зтначение какъв е модела на автомобила. За всички не фабрични ксенони при реглажа ще е така.Просто трябва да се свали линията под нормалното от на халогенния.
А за пресветкането - не е критерий, защото аз също не пресветкам на разните тъпаци срещу мен, защото няма смисъл. Нищо лично към никого тук
.
Това мнение почти изчерпва темата с 20 и кусур страници. Факт е, че за да не заслепява трябва да е забит надолу. И тогава идва питането - каква файда, че свети силно и бяло, като свети на по-малко разстояние? Т.е. има ли тогава смисъл от тоя ксенон, който ако не искаш да заслепява отсрещния чисто и просто свети по-неефективно от заводския ти халоген (за който всъщност е предвиден фара ти).
Файда - йок

Последна промяна от vpetrovbg на Чет 25 авг 2011 20:57, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Стефанчо,не се прави на голем разбирач!Щото ако и теб те подгонят други ще пееш.Кво си мислиш-с тея лупи не изменяш ли фара?Само плюеш,айде стига толкоз казва в тая тема!Оди да пееш при Джета-Голф!
- stefan4o
- Контакти:
Ще ти цитирам мнение на колега по-напред в темата:
Кажи ми къде в този текст има написано нещо, касаещо моите лупи (и не само тях, а и на останалите колеги с такива). В текста ясно се посочва и коментира източник на светлина, а не рефлектор
Пий едно за здраве и се успокой, няма да ми бракуват колата, ще ги изпреваря 
...Вчера от пътна администрация по известни като ДАИ-Варна ни изпратиха следното допълнение към наредбата за переодични технически прегледи. Гласи следното:
"При извършване на преглед в ГТП във връзка с използването на нерегламентирани светлини, монтирани на превозните средства и прилагането на чл. 76 от ЗЗД по пътищата следва да се
- Проверяват стриктно интензитета на светлината на фаровете за къси и дълги светлини .
- Следят за монтирани допълнително елементи на късите или дългите светлини , които да променят интензитета или цвета на светлината (т.нар ксенонови светлини). С цел безопасното движение по пътищата предвид горепосоченото следва при установено наличие на такива допълнително монтирани елементи на фаровете с газразряден източник на светлината да не се издава знак за переодичен технически преглед."
Кажи ми къде в този текст има написано нещо, касаещо моите лупи (и не само тях, а и на останалите колеги с такива). В текста ясно се посочва и коментира източник на светлина, а не рефлектор

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Докажи,че това ти е заводския фар?Можеш ли?
- stefan4o
- Контакти:
Нищо на никого няма да доказвам. Има си органи на реда за тая работа. Ако преценят да ми спрат колата от движение, оттам насетне си е мой проблемът. Ти направи ли си труда да прочетеш цитираното с изменението в закона или само се заяждаш? Сигурно имаш монтиран ксенон на фаровете си? 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stefan4o написа:Ще ти цитирам мнение на колега по-напред в темата:...Вчера от пътна администрация по известни като ДАИ-Варна ни изпратиха следното допълнение към наредбата за переодични технически прегледи. Гласи следното:
"При извършване на преглед в ГТП във връзка с използването на нерегламентирани светлини, монтирани на превозните средства и прилагането на чл. 76 от ЗЗД по пътищата следва да се
- Проверяват стриктно интензитета на светлината на фаровете за къси и дълги светлини .
- Следят за монтирани допълнително елементи на късите или дългите светлини , които да променят интензитета или цвета на светлината (т.нар ксенонови светлини). С цел безопасното движение по пътищата предвид горепосоченото следва при установено наличие на такива допълнително монтирани елементи на фаровете с газразряден източник на светлината да не се издава знак за переодичен технически преглед."
panta rei . Иначе прах в очите, както всяко чудо беше не за 3, а за 2 дни. Понастоящем няма нищо такова със цитираното. Няма закон !!!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
stefan4o написа:Ще ти цитирам мнение на колега по-напред в темата:...Вчера от пътна администрация по известни като ДАИ-Варна ни изпратиха следното допълнение към наредбата за переодични технически прегледи. Гласи следното:
Кажи ми къде в този текст има написано нещо, касаещо моите лупи (и не само тях, а и на останалите колеги с такива). В текста ясно се посочва и коментира източник на светлина, а не рефлекторПий едно за здраве и се успокой, няма да ми бракуват колата, ще ги изпреваря
Коега не разбирай това като заяждане но в този цитат не пише само "източник на светлина"а пише газоразряден източник на светлина в това число са и твойте фарове.Също пише наличие на допълнително монтирани елементи на фаровете с газоразряден източник на светлина и пак се отнася И за тебе.Пак казвам не се заяждам нямам ксенон,знам че заслепява но айде да не четем само това което ни изнася ако може.Благодаря за разбирането

- stefan4o
- Контакти:
Т.е. лупите са газоразряден източник на светлина? Да не се окаже, че тези елементи са баластите на ксенона?
На мен много не ми дреме и да ги сваля, ще си сложа оригиналните фарове и толкоз 

- fox_vt
Мдам-допълнително монтирани елементи на фаровете т.е. лупи,с газоразряден източник на светлина т.е.ксенонова крушка зад лупите,това е.В тази тема точно се споменава че оригиналния ксенон трябва да има жироскопна система за да е всичко наред.Няма да питам дали си монтирал такава система щото както казах не искам да се заяждам но разберете веднъж завинаги че ако някога влезе закон за ксенона всички хоум мейд изгарят.Като цяло с риск да се повторя ще кажа че 90 % от проблемите са от нерегулирани фарове или халогени това е.
- stefan4o
- Контакти:
Може би трябва и на теб да кажа, че карам с ХАЛОГЕННИ КРУШКИ
Ксенон няма да сложа на тая кола, докато е моя
И не зная с какво моите фарове са по-различни примерно от китайските, които ползват маса народ независимо с ксенон или без
Да не говорим, че съм виждал такива китайски, че... 

И не зная с какво моите фарове са по-различни примерно от китайските, които ползват маса народ независимо с ксенон или без

-
- Автомобил:
- Двигател:
А какъв е смисълът на този ксенон, менон? Освен гъзарията, която е спорна.
Карам и Пежо 608 (Еврован) със страндартни халогенни крушки и свети в пъти по-силно от Голфа ми с фабричен ксенон.
Даже сега мисля да хо махам и да си сложа обикновени фарове от Г5.
Карам и Пежо 608 (Еврован) със страндартни халогенни крушки и свети в пъти по-силно от Голфа ми с фабричен ксенон.
Даже сега мисля да хо махам и да си сложа обикновени фарове от Г5.
- fox_vt
stefan4o написа:Може би трябва и на теб да кажа, че карам с ХАЛОГЕННИ КРУШКИКсенон няма да сложа на тая кола, докато е моя
![]()
И не зная с какво моите фарове са по-различни примерно от китайските, които ползват маса народ независимо с ксенон или безДа не говорим, че съм виждал такива китайски, че...
Наистина ли си с халогенни крушки на лупите,е тогава надявам се не си се засегнал

пп а с колко вата крушка си?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”