Golf 4 1.4 и 1.6 проблеми със скоростите с код DUU, DUW, ERT
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поражения в скоростна кутия Голф 4
Колеги и аз ще ползвам темата да Ви питам за мнение.От известно време забелязвам, че като пускам и подавам газ, разбирасе съвсем нормално се усеща едно подритване на колата.Като че ли има някакъв луфт.Иначе нямам никакви щумове в кутията.Наскоро смених съединител и тампони на двигателя, но пак си остана това досадно подритване.По думите на доста майстори ако имам вече разбити нитове ще имам вибраци и други симптони.Вече се татално обърках и незнам какво да правя дайте съвети.
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
А тампона на скоростите как ти е?
Всъщност каква е колата
Всъщност каква е колата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е Golf 4 1.6 SR.Извинявам се ,че не съм написал.Тампоните ги замених миналата година този на скоростната кутия отдолу и този до акумулатора.Колата след замяната им осезаемо се успокой, след няколко месеца замених и съединитела, но остана едно подритване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, отново днес (5 месеца по-късно) ми се случи същото. Старата ми беше DUU и януари месец си замина. Сегашната скоростна кутия DUW от 1.4 издумка. Искам да питам, кои модели скоростни кутии са произведени след юли 2001г, нали след това е премахнат този проблем. Също така да търся кутия след 2001г, или да си ремонтирам тази. Не съм минал повече от 5-10 км, мисля че няма да има мн поражения.
Също така, може ли да се сложи от голф 3, или пасат, изобщо кои са взаимно заменяеми, дали може някой да ми каже?
Мерси предварително
Също така, може ли да се сложи от голф 3, или пасат, изобщо кои са взаимно заменяеми, дали може някой да ми каже?
Мерси предварително
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
А на тази от 1.4 беше ли и сложил ремонтния комплект болтове?
-
- Автомобил:
- Двигател:
не, и тя беше оригинална. Някой знае ли дали някой е имал проблеми след смяна на нитовете с болтове
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
na4o007 написа:не, и тя беше оригинална. Някой знае ли дали някой е имал проблеми след смяна на нитовете с болтове
Аз не съм чувал за такъв, но все пак всичко е възможно. Обаче с ремонтния комплект вероятността да се появи проблем на същото място е изключително малка.
na4o007 написа: Искам да питам, кои модели скоростни кутии са произведени след юли 2001г, нали след това е премахнат този проблем.
Както DUU, така и DUW и ERT след 2001-ва са с по-дебели нитове с 2 мм - това ми го каза немски механик от VW. Само дето, пак по неговите думи, проблемът е в лошите партиди, които са били произведени, така че проблемът и след това не е на 100% елиминиран, просто става по-малко вероятен. Затова в твоя случай, след като вече имаш счупена кутия, виж може ли да се завари кожуха и слагай болтовете. Ако пък купиш кутия от морга, задължително смени нитовете с болтове преди да я монтираш в колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А исках да ви питам, исках да потърся в някой форум из Европа или САЩ, някаква информация на тази тема, уви не намерих, та...някой виждал ли е по чужди форуми да се коментира по този проблем? Иначе комплект болтове се намира и за по $85, което пак е нещо, ама няма скъпа доставка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сложихме я , ноо след миналата зима прокапа пак . Тогава се съмнявахме във пръстените на полуоските . Свалихме ги но се оказа , че не е от тях . Върнахме се при момчетата и ми я отремонтираха на половин цена като сложиха всичко ново и ми дадоха раганция 1 година .
Колега, искаш да кажеш, че след ремонт с болтове, пак е изникнал проблем на същото място или нещо друго е станало?
na4o007 написа:не, и тя беше оригинална. Някой знае ли дали някой е имал проблеми след смяна на нитовете с болтове
освен с болтовете,тези кутии имат проблеми и с едни иглени лагери поради лошата конструкция и лошото им омазняване.довечера ще ти дам линк кум руски сайт,там пишат доста неща,даже как и сам да я свалиш и ремонтираш

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... _post&st=0
- Илиянски
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,аз също счупих една кутия и я смених с подобна от AUDI A-3. Незнам до колко е надеждна,но се надявам да е по-добра.А относно до болтовете сложих един различен.Това не значи,че кутията вече е усилена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а колеги да ви попитам 1.8 / 125 кс двигателите имат ли такъв проблем със СК ? Имат ли и те някакви серийни проблеми, всмисъл както тук - първа партида - СК. Също така според www.automedia.bg няма 1.8/125 с 4 врати, а в мобилето има доста
-
- Автомобил:
- Двигател:
na4o007 написа:а колеги да ви попитам 1.8 / 125 кс двигателите имат ли такъв проблем със СК ? Имат ли и те някакви серийни проблеми, всмисъл както тук - първа партида - СК. Също така според http://www.automedia.bg няма 1.8/125 с 4 врати, а в мобилето има доста
Може някой модератор да ми се ядоса, но не получих никаква информация на въпросите ми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кутиите на някои 1.4 и 1.6 имат фабричен дефект на нитовете. Това е обсъждано многократно и тук и в чужди форуми.
Препоръчва се всеки собственик да се запознае дали кутията му е от проблемните и ако е - да смени нитовете с комплекта болтове, който VW тихичко са изфабрикували.
Казвам тихичко защото от VW никога не са признавали за фабричен дефект, въпреки че има хиляди случаи на тотално унищожени кутии
Препоръчва се всеки собственик да се запознае дали кутията му е от проблемните и ако е - да смени нитовете с комплекта болтове, който VW тихичко са изфабрикували.
Казвам тихичко защото от VW никога не са признавали за фабричен дефект, въпреки че има хиляди случаи на тотално унищожени кутии
-
- Автомобил:
- Двигател:
na4o007 написа:na4o007 написа:а колеги да ви попитам 1.8 / 125 кс двигателите имат ли такъв проблем със СК ? Имат ли и те някакви серийни проблеми, всмисъл както тук - първа партида - СК. Също така според http://www.automedia.bg няма 1.8/125 с 4 врати, а в мобилето има доста
Може някой модератор да ми се ядоса, но не получих никаква информация на въпросите ми
Не знам дали имат някакви проблеми, но със сигурност нямат този проблем.
Кутиите на 1.4 и 1.6 са еднакви и част от тях са проблемни
1.8 е с други кутии
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”