Електрически проблем с таблото - решено :)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 12 авг 2006 22:26

значи колеги , проблема мисля че се реши :) Разбира се, не може да бъде сигурно, защото има случаи когато не ми правеше проблема доста време и все пак.... Победителя в класацията се оказа....°niksi° :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown Разбира се, аз , като Тома Неверни първо проверих с малко Контокс преходните съпротивления на куплунга, разгледах го под лупа, намазах прочуия стабилизатор за 10 волта с термо паста към радиятора и резултата беше....... получаване на проблема и след лек удар по таблото или чукване по стъклото му се оправяша.... е тогава реших да презапоя всички връзки по куплунга ( за да мога после да пиша и мрънкам във форума че лекарството не дейстава ама :oops: ) разглобих го с учебна цел така да се каже Почистването на всички контакти с Контокс доведе и до интересен резултат - сега всичко стана по нормално - уреда за температурата седи на около 80- 85 градуса и други такива.... така че благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат и на титуляра °niksi° :beer много пъти ......

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пон 21 авг 2006 22:40

следния проблем: при включване на фаровете ми изгасва оборотомера,часовника, сигналните лампи ( за мигачите с гаранция) и остава да свети сигналната лампа ( синята) за дълги светлини макар че светлините са "на къси" Противно на очакванията ми нивото на бензина и температурата продължава да се индицира, само че някак си намалено с 10-20% което мисля че изключва вероятноста да е замесен прочутия стабилизатор на 10 волта. С изключването на фаровете се появява всичко - часовника е нулиран, а лампата за маслото премигва като при подаване на контакт - мигва 2-3 пъти и изгасва.

...абсолютно същия проблем на един колега с Пасат 1,8 Моно. Свалих арматурното табло, разглобих го и прегледах всички спойки. На куплунга първите 2 се клатеха ( студена спойка ). Презапоих ги и за всеки случай малко поизкривих крачетата на стабилизатора за по-добър контакт. Вече втори месец е ОК. ( иначе го беше потрошил от блъскане ).

asus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asus » Вто 22 авг 2006 17:37

Аз пък имах проблем с уредите за гориво и температура, но ми се наложи да извадя платката на киломтража и да презапоя стабилизатора и се оправи, макар че зимата ми се нулира часовника при палене а и АБС-а не ми работи според мен от жичкаджиски проблем , че ще взема да прегледам и аз куплонзите много вероятно там да ми е проблема.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 22 авг 2006 19:17

зимата ми се нулира часовника при палене

нети трябва жичкаджия , трябва ти един здрав нов акумулатор :) защото това е през зимата - като се огъне акумулатора малко преди да запали и ето ти го "ресетнат" часовник :)

Потребителски аватар
vankata09
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот vankata09 » Чет 03 яну 2008 10:10

баси ... :yeaha: абе колеги благодарение на juve открих тази тема след 3 годишен тормоз :banghead: вече си мислех че само аз на земята си имах подобен проблем ,само че да ви светна за още някои производни -например -регулиране показанията на оборотомера чрез регулатора за осветление на таблото..и сега най неочаквания -спиране работата на вентилаторите за охлаждане на радиатора с появяването на проблема фантом(((( и всичко досега се решаваше чрез добре премерен удар по средата на черното табло..))))))))) мерси за съветите..))) :patriot

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Чет 03 яну 2008 20:25

благодарение на juve открих тази тема след 3 годишен тормоз

хаха ти хубаво я откри - удари сега едно :bowdown :bowdown най - вече на майсторите , дето раздават акъл на готово :D :D
niksi пак има бира за пиене ...за съжаление все виртуални се оказват :oops: :lol:

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Чет 06 мар 2008 11:56

Колеги,при моя асат от време на време оборотомера отказва и пада долу...или започва да подскача като ненормален :screwy .Има и друго нещо....когато карам нощем и ми се наложи да пусна мигач забелязвам леко премигане на дисплея на климатроника.Кажете от какво може да е. :010:

Върни се в “Passat”