Компютъра гасне сам
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: Компютъра гасне сам
разбира се че изкарва има си паста даже на ядрото
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
vinixxx написа:разбира се че изкарва има си паста даже на ядрото
Това е твърде относително може за точно този модел видео карта да изкарва на по принцип вентовете на видеото и цпу то вкарват потока във ламелите а не го изкарват смучейки,даже по качествените захранвания с голяма перка също вкарват вътре потока.Абе като цяло потока трябва да бъде духан върху ребрата а не обратното.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питам защото с една тръба отведох потока от предният вентилатор към този на видеокартата с цел да дърпа студен въздух.Тя перката на видеото не е насочена на никъде.Имам предвид, че лопатките са прави и затова неможах да разбера накъде откарват потока.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Velko написа:Някой може ли да ми каже вентилатора на видеокартата изкарва или вкарва въздух в нея
Засмуква какъвто въздух има около вентилатора, минава през онова дългото с надписите и изкарва през решетката откъм задната страна на компютъра. Чисти го с духане откъм задната страна, след като извадиш картата от компютъра - така ако има нещо да се е закачило вътре за радиаторчетата, ще излезе откъм вентилатора. Иначе ще си остане там.
Температурите май изглеждат наред?

- slimmer
Velko написа:Питам защото с една тръба отведох потока от предният вентилатор към този на видеокартата с цел да дърпа студен въздух.Тя перката на видеото не е насочена на никъде.Имам предвид, че лопатките са прави и затова неможах да разбера накъде откарват потока.
Кутията ти нямаше ли си отстрани едни дупки точно на нивото на видеокартата, та оттам да си взима въздуха? Това с тръбата не е лоша идея, ама трябва да оставиш малко поток и за HDD-то.
М/у другото тия дупки, които бяха останали отзад под видеокартата (където нямаш платки), може да ги запушиш май, че да не дърпа топлия въздух отгоре. И гледай отзад в бюрото или където го слагаш компютъра да имаш достатъчно място накъде да ходи топлия въздух.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
изказах са леко неподготвен

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз малко посчупих чипката на видеокартата докато се опитвах да я извадя
Прокарах тръба от картон ( от ролка с домакинска хартия ) и накрая с чашка от омекотител, която пасва перфектно на отвора на вентилатора на видеокартата.Потока се отвежда директно от предният вентилатор към този на видеото.Довечера може да я снимам тая магария.Има ефект, защото градусите и паднаха с около 5 градуса на видеото.

- slimmer
Velko написа:Аз малко посчупих чипката на видеокартата докато се опитвах да я извадяПрокарах тръба от картон ( от ролка с домакинска хартия ) и накрая с чашка от омекотител, която пасва перфектно на отвора на вентилатора на видеокартата.Потока се отвежда директно от предният вентилатор към този на видеото.Довечера може да я снимам тая магария.Има ефект, защото градусите и паднаха с около 5 градуса на видеото.
Тая тръба не е ли малко тясна в случая - ако не даваш достатъчно поток на вентилатора на видеокартата, може да се озори и да не изтрае много... според мен трябва да е нещо по-широко. По-читаво може да се лолучи с тия огъващите се лъскавки маркучи по колите дето ги слагат. А и ще изглежда по-добре сигурно

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тръбата е като на тоалетна хартия картоненото.Идва много студен въздух от предния вент, защото го нагнетява.Освен това по краищата си дърпа и от кутията.Падна температурата моментално, защото всъщност само тя остана да вдига по-високи температури ( видеокартата )
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето я тази магария
Air intake 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпреки всичко в момента разцъквам Colin McRae Dirt и видеото е на 76 до 78 градуса 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво мислите по въпроса? 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не съм много в крак с новите видеокарти, но имам спомен, че по принцип видео-картите работят на малко по-висока температура от процесорите. Говоря общо казано не визирам конкретни чипсети/процесори. Можеш да отделиш лев и за охлаждане на картата 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е да де ама с него ще трябва и ново захранване, защото това ще изпърди според мен
Иначе видеокартата не е много нова - на 3 години е , тъкмо беше излезнала когато правих компютъра.Ако някой знае какви са горна и долна температурна граница за тази видео карта моля да сподели 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е да де ама с него ще трябва и ново захранване, защото това ще изпърди според мен
Иначе видеокартата не е много нова - на 3 години е , тъкмо беше излезнала когато правих компютъра.Ако някой знае какви са горна и долна температурна граница за тази видео карта моля да сподели 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”