Компютъра гасне сам

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Компютъра гасне сам

Мнениеот vinixxx » Вто 28 юни 2011 11:26

разбира се че изкарва има си паста даже на ядрото

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 28 юни 2011 11:36

vinixxx написа:разбира се че изкарва има си паста даже на ядрото

Това е твърде относително може за точно този модел видео карта да изкарва на по принцип вентовете на видеото и цпу то вкарват потока във ламелите а не го изкарват смучейки,даже по качествените захранвания с голяма перка също вкарват вътре потока.Абе като цяло потока трябва да бъде духан върху ребрата а не обратното.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 12:12

Питам защото с една тръба отведох потока от предният вентилатор към този на видеокартата с цел да дърпа студен въздух.Тя перката на видеото не е насочена на никъде.Имам предвид, че лопатките са прави и затова неможах да разбера накъде откарват потока.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 28 юни 2011 12:15

Velko написа:Някой може ли да ми каже вентилатора на видеокартата изкарва или вкарва въздух в нея :roll:

Засмуква какъвто въздух има около вентилатора, минава през онова дългото с надписите и изкарва през решетката откъм задната страна на компютъра. Чисти го с духане откъм задната страна, след като извадиш картата от компютъра - така ако има нещо да се е закачило вътре за радиаторчетата, ще излезе откъм вентилатора. Иначе ще си остане там.

Температурите май изглеждат наред? :)

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 28 юни 2011 12:18

Velko написа:Питам защото с една тръба отведох потока от предният вентилатор към този на видеокартата с цел да дърпа студен въздух.Тя перката на видеото не е насочена на никъде.Имам предвид, че лопатките са прави и затова неможах да разбера накъде откарват потока.

Кутията ти нямаше ли си отстрани едни дупки точно на нивото на видеокартата, та оттам да си взима въздуха? Това с тръбата не е лоша идея, ама трябва да оставиш малко поток и за HDD-то.
М/у другото тия дупки, които бяха останали отзад под видеокартата (където нямаш платки), може да ги запушиш май, че да не дърпа топлия въздух отгоре. И гледай отзад в бюрото или където го слагаш компютъра да имаш достатъчно място накъде да ходи топлия въздух.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 28 юни 2011 12:22

изказах са леко неподготвен :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Изображение

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 12:26

Аз малко посчупих чипката на видеокартата докато се опитвах да я извадя :oops: Прокарах тръба от картон ( от ролка с домакинска хартия ) и накрая с чашка от омекотител, която пасва перфектно на отвора на вентилатора на видеокартата.Потока се отвежда директно от предният вентилатор към този на видеото.Довечера може да я снимам тая магария.Има ефект, защото градусите и паднаха с около 5 градуса на видеото.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 28 юни 2011 12:35

Velko написа:Аз малко посчупих чипката на видеокартата докато се опитвах да я извадя :oops: Прокарах тръба от картон ( от ролка с домакинска хартия ) и накрая с чашка от омекотител, която пасва перфектно на отвора на вентилатора на видеокартата.Потока се отвежда директно от предният вентилатор към този на видеото.Довечера може да я снимам тая магария.Има ефект, защото градусите и паднаха с около 5 градуса на видеото.

Тая тръба не е ли малко тясна в случая - ако не даваш достатъчно поток на вентилатора на видеокартата, може да се озори и да не изтрае много... според мен трябва да е нещо по-широко. По-читаво може да се лолучи с тия огъващите се лъскавки маркучи по колите дето ги слагат. А и ще изглежда по-добре сигурно ;) Не прекалявай с експериментите много, че...

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 12:38

Тръбата е като на тоалетна хартия картоненото.Идва много студен въздух от предния вент, защото го нагнетява.Освен това по краищата си дърпа и от кутията.Падна температурата моментално, защото всъщност само тя остана да вдига по-високи температури ( видеокартата )

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 19:08

Ето я тази магария mhihi Air intake :screwy
Прикачени файлове
28062011784.jpg
28062011785.jpg
28062011787.jpg
28062011788.jpg

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 20:07

Въпреки всичко в момента разцъквам Colin McRae Dirt и видеото е на 76 до 78 градуса :?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 20:19

Какво мислите по въпроса? :roll:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 юни 2011 20:24

Не съм много в крак с новите видеокарти, но имам спомен, че по принцип видео-картите работят на малко по-висока температура от процесорите. Говоря общо казано не визирам конкретни чипсети/процесори. Можеш да отделиш лев и за охлаждане на картата :beer

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 20:27

Е да де ама с него ще трябва и ново захранване, защото това ще изпърди според мен :? Иначе видеокартата не е много нова - на 3 години е , тъкмо беше излезнала когато правих компютъра.Ако някой знае какви са горна и долна температурна граница за тази видео карта моля да сподели mhihi

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 28 юни 2011 20:27

Е да де ама с него ще трябва и ново захранване, защото това ще изпърди според мен :? Иначе видеокартата не е много нова - на 3 години е , тъкмо беше излезнала когато правих компютъра.Ако някой знае какви са горна и долна температурна граница за тази видео карта моля да сподели mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”