без,, книжка"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: без,, книжка"

Мнениеот joromnt » Вто 28 юни 2011 17:37

gadenBG написа:.... аве хора гледаите си вашета работа вие да сте добре каквото трябва ще стане или ще има хора в затвора или в моргата това е не избежно
...

Гледам пише че си на 23 :banghead: Това сериозно ли го мислиш дето го цитирам :?:
Ако наистина сериозно го мислиш, ти нямаш място в тоя форум.
/абе и аз съм бил млад и буен, но да пиша такива неща да ми се чудят на акъла 70 000 човека не съм стигал/
Имаше тука регистриран един на 19 години мисля беше, за полицаи се представяше, от Софеа маи да беше. Ти си достоен наследник /него заради подобно творчество не му е възможно сега да ти чете творенията./.

Последна промяна от joromnt на Вто 28 юни 2011 17:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 28 юни 2011 17:38

Внесоха се доста промени в последните 5 години,и относно шофирането-преотстъпването на МПС на всякакви лица,било то черпени или неправоспособни,и относно шофирането сръбнал.Доста неща се измениха,все в положителна насока,защото на стадото му трябва куче,да го подбира и пази.Не сме толерантни шофьори (дори и аз винаги да давам път се слагам в това число) не сме съобразителни,не сме и с качествени и нови коли.

Не лежи на тая кълка,че си на Кен Блок зетя,защото,мой прител лежи вече 5а година в затвора,вярно на по-лек режим,но е в затвора,за смъртта на двама други приятели при катастрофа.Никой тука няма да тръгне да те поучава или да ти налива акъл за лошо.Няма и да видиш поощрителен коментар за това което правиш.Горе долу се събра в тоя форум,една група от хора,които знаят какво искат,съобразяват се с правилата и следят дали другите се съобразяват.

Щом във всички държави (не знам дали за Индия важи) се изисква свидетелство за управление на МПС,значи трябва да го имаш.Няма тя да върти геврека вместо теб,но тя те лицензира като правоспособен такъв.Щом я нямаш-значи си некадърник.

gadenBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gadenBG » Вто 28 юни 2011 17:42

Жоромнт
незнам кои е тоя но аз исказвам мнение
вапрос: като е писано да се обесиш можеш ли да се одавиш и ми кажи как ще предотвратиш лошотиите за това казах неизбежно е!!!
П.П > Не се заяждам не ме разбираите погрешно !!

:неграмотно maikomila

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 28 юни 2011 18:33

gadenBG написа:Жоромнт
вапрос: като е писано да се обесиш можеш ли да се одавиш и ми кажи как ще предотвратиш лошотиите за това казах неизбежно е!!!

не се заяждам ,ама след като ми писа че имаш жена и дете и представи си че покрай вас някое комшииче се прави на мъж без книжка -ще стоиш ли бездеен?
п.п не те разбирам погрешно ,ама я се постави и на другото место :idea:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 28 юни 2011 18:37

gadenBG написа:малко не позна
с 2 думи
в случая други бяха винивни не бях плащал застраховки преглед на колата не бях я прехввърлял и много други работи
даи ми 2 хиляди лева и ще имам книжка пак наказанията ми истекоха отдавна
+ това не както каза никито по горе не си човека които да казва кои да кара и кои не мене ме фана яд на предните постове за портенето аве хора гледаите си вашета работа вие да сте добре каквото трябва ще стане или ще има хора в затвора или в моргата това е не избежно
един лаф ще ви кажа то х.и да е да го набииш на някои ма то акъл нестава !

оооо Гаден.. не стига че си неграмотен а си и много ограничен. И въобще не е задължително да те познавам за да те квалифицирам по този начин - от писанията ти на всеки му става ясно.
Викаш вината да си без книжка не е твоя.. само защото си нямал застраховка - то пък за кво ли ти е ?! на село и без това имате 2 коли в движение - къде пък ще направиш катастрофа... пък и ако вземе че случайно стане - кво толко, ще продадеш коня и едната овца и ще оправите щетите.. В това отношение те разбирам !
Всъщност и в другото отношение те разбирам - против "портенето". Все пак на село всички сте си рода и си знаете кирливите ризи.. не върви да се топите.
За съжаление обаче, в градовете има хора които имат съвест и чувстват длъжни към обществото сред което се намират. Та тези хора - " гражданите " е добре да изразяват " гражданска позиция " което всъщност включва НЕ съгласяването с нарушения на обществения ред или въобще всичко което им се струва нередно или потенциално опасно. Та в такива случаи имат правото и дори задължението да сигнализират на съответните власти.
А това, че държавата няма да се оправи не е съвсем вярно, защото има светлина в тунела и ще дам пример с позицията на многоуважаван колега от този форум : viewtopic.php?f=60&t=270583
айде лека вечер и поздрави

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 юни 2011 18:39

Ще се опитам да синтезирам в един пост.
1. Карал си кола неизрядна без минат преглед и ГО
2. Хванали са те, щото явно си окензал положението,спестяваш и още неща.
3. От т.1 следва, че преди да стане т.2 ти си пикал на книжката си
4. След като т.2 е станала факт, написали са ти акт (който не можеш да платиш, съответно не си патрон, като някой дето кара еС-класа), но ти отново продължаваш по същия начин
5. Щом като изкарваш хляба си с шофьорлък това автоматично значи, че ти си пикаеш и на хляба.
6. В момента вече си пикаеш на живота, както и на този на семейството ти.
7. Най-лошото е, че пикаеш и на живота и безопасността на останалите, щото не си сам на тази планета. Ако си безотговорен към себе си и семейството ти, това не ти дава правото да си безотговорен към останалите край теб.
В заключение ще ти кажа, че ще си намериш майстора - дали ще е рутинна проверка или ще те натресе някоя кака с Q7 отзад, рано или късно. Надявам се това да стане без човешки жертви и когато ти съблекат дори и скъсаната риза от гърба да осъзнаеш всъщност какъв Ганьо си и че съдбата, която те е сполетяла си я предизвикал САМ.
От това по-ясно не мога да ти го кажа 8)
Искам да ти кажа пред всички във форума. Докато плащам данъци в тая държава респ. заплатите на КАТ ще се моля ден по-скоро да си получиш заслуженото, щото аз за разлика от теб искам да живея в по-добра държава, а държавата - това сме ние.

Последна промяна от stefan4o на Вто 28 юни 2011 18:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Вто 28 юни 2011 18:39

Тука си прав че съдбата си е съдба и не може да се избегне!
Но ако самите ние не си даваме оценка на делата които вършим, значи донякъде си го търсиме и самите ние!
Вярно че че миналото неможе да се върне, и бъдещето неможе да се предскаже, и това което идва неможе да се спре, но това не означава че всеки трябва да прави каквото си иска!
Има неща които могат да бъдат избегнати!
Законите не са сложени за да изкарват пари, а да спасяват животи!
Но това неможе да се обясни на никой, ТРЯБВА ДА ИЗПАТИ ЧОВЕК ЗА ДА СЕ ЗАМИСЛИ :?

Твърдо съм против за шофьори без нужната категория за превозно средство, даже за такива дето изобщо нямат книжка, това не означава че тея с книжки не правят глупости!
Но човек без документ за управление на каквото и да е превозно средство означава , че неможе да носи отговорност за действията си!

Имам много колеги дето карат без шофьорски книжки и много със голями категории за тир и за хеликоптер даже! Истината е една, важно е какво имаш на 2-ри етаж, ако е празно няма кой да ти го налее!

Затова не се карайте.... нека всеки прави каквото сметне за добре, всевишния отгоре ще прецени останалото death

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 28 юни 2011 18:51

карал кола 2 години без книжка щото такава му била работата?
взели са му я заради нарушение сигурно БЕ колеги :063:
ако утре отидете на масата при хирург на който са му отнели разрешителното пак ли ще легнете да ви реже защото "това му е работата" или защото не пречи на никой и все още никой не е пукясал от мърлявщина mhihi
тогава ще ревете защо никой не е подал сигнал като в този случай
към автора : подавай сигнал и да се спасява , ако не искаш лично виж лудиа ти предлага анонимност за негова сметка

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 28 юни 2011 19:03

Момчето ще навърши години за книжка докато се чуди колегата дали да сигнализира или не Какво точно мислите че ще стане като сигнализирате? Аз съм се обаждал не анонимно за мъртво пиян водач и отговора беше че тяхната работа е да КОНСТАТИРАТ НЕ ДА ПРЕДОТВРАТЯВАТ НАРУШЕНИЯТА

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 28 юни 2011 19:16

Аз пък съм се обаждал 2 пъти :
Веднъж за един джигит с ауди 80 който мина на 4 червени светофара
И втори път за един каращ в насрещното преди караулката на Владая
И двата пъти водачите бяха спрени, а дали и какво се е случило после не знам. Но се чувствам удовлетворен защото не бях мишка, а съм предприел мерки съгласно закона.

PS: сега се сетих и че за домашно насили звънях, след като някъде нагоре по етажите се чуваха ужасни женски писъци и потрошаване на покъщнина.. Слязох и орчтворих входната врата на полицаите докато другите комшии зяпаха от терасите.. Та така и вие - зяпайте сеира докато не ви засегне пряко ;)

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Вто 28 юни 2011 19:50

Колега, при всички положения, човекът без книжка или няма необходимите умения да я притежава, или има защо да НЕ я притежава.

Обаждай се смело! Кажи им, че искаш да съобщиш анонимно и това е. Пък, ако стане нещо може да ти тежи на съвестта.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 28 юни 2011 21:48

Смело се обаждай на компетентните органи да си свършат работата.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 28 юни 2011 22:26

Мисля че е време някой да набие едни ключ.
Темата е малумана!
Спрете с това (ами ако блъсне някой?)
Ако има книжка и блъсне някой какво по леко ли ще го блъсне ли?
А автора си остава малка бяла мишка!
Звъниш на 112 и казваш каквото те сърби и си остави името като мъж!
Или ходи в Съдебен Спор по Станция Нова...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 юни 2011 22:41

ping23 написа:Мисля че е време някой да набие едни ключ.
Темата е малумана!

С подобни на това изречение чисто и просто провокираш хората без шофьорски книжки да станат още по-активни шофьори. Браво :applause: А ти как постъпваш/би постъпил с хората, които карат без книжка? Раздаваш им шамари ли, или лепиш плакати с името си, че си подал сигнал против някой ?

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Вто 28 юни 2011 23:00

ping23 написа:Мисля че е време някой да набие едни ключ.
Темата е малумана!

:applause: :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”