Vidol Nikolov написа:Значи грешката е моя,не сьм разбрал правилно контекста на 'София',което нямаобщо с комплекси,но както и да е уточнихме се.
Нямах идея,че е забранено,но честно да ти кажа не ми пука,щото аз си я плащам тая вода и след като плащам щя я оползотворям както искам.Може би наредбата има смисьл,ако сме дьржава като Испания и имаме режим на водата.
Като стана вапрос за вода и харчене,имате ли си на идея че 70% от водата се губи по трьбите и за това пак плащаме ние?За колко улици се сещате,на които постоянно има течове и аварийни групи.Извинявайте,но при положение че плащам вода която не ползвам-тези 70% имам пьлното право да ползвам останалите 30 както намеря за добре.За измиването на моята кола средно отиват 15 литра вода.Не смятам,че така ощетявам някого.И това,че има някаква наредба не я прави автоматично редна и адекватна.Ние затова сме мислещи хора и взимаме решения,добри или лоши.Това е моята позиция
Без да се заяждам, ще маркирам няколко грешки
Забранено е миенето на коли с питейна вода за търговски цели.
Тоест ти можеш да си я измиеш в двора с вода от чешмата без проблем, както можеш да си полееш и китките, но ако гледаш китки с цел продажба - неможеш.
Плащаш и пътен дабък(винетка), ама пак нямаш право да се съблечеш гол и да фекалираш на средата на Е79
Забранено е миенето на коли на обществени места, общинска земя.
Тоест пак можеш да си е измиеш в твоя двор, но не и пред блока. Нормално нали?
70% загуби може да има някъде, но е в София град няма такива!
За измиване на една кола са нужни около 50литра поне.
Да и за 15 можеш да я намацаш и надереш
За цените на автомивките сега не ми се пише.