15 кинта за 10 минути, малко нахални са ми автомивките

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: 15 кинта за 10 минути, малко нахални са ми автомивките

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 30 юни 2011 12:26

maxpayne написа:
Vidol Nikolov написа:Като не ви изнася,си я мийте сами пред вас(аз така правя)и винаги сьм си доволен :D

Забранено е миенето на колите "пред вас", поне в София е така

Това е едно доста глупаво изказване :screwy,особенно в частта'София'!
Да не би да цапаш идеалните улици с миенето на колата?
Ти като си измиеш колата след колко време има прах по нея?Попитал ли си се защо?
Сигурно е от това,че хората си мият колите 'пред тях',а това е такова грубо нарушение,че направо някой така ако направи....
То в 'София' е забранено и да се изхвьрлят фасове от колата и много други неща...нали ме разбираш,забележката ти с подчертаване на града е уникална простотия :applause:
Поздрави на всички 'софиянци' :063:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 30 юни 2011 12:28

2х 10 лв на месец за автомивка :banghead:
мия си колата на "минутките" - 3 лв и я правя супер
вътрешно си я чистя в двора а стелките ги пера в банята
20 лв на месец само за миене на колата не ме кефи - с толкова карам горе долу целия месец в града на газ

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Чет 30 юни 2011 13:37

los_tigros написа:Краси къде това,на Петрохан ли?Аз давам 6 на тая до вкъщи.

зад блок ,,Жерав'' улицата от учителският към международното http://www.google.bg/maps?ll=43.848786, ... 4&t=h&z=19 същата история като на петрохан но почти не чакаш

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Чет 30 юни 2011 16:32

Vidol Nikolov написа:Да не би да цапаш идеалните улици с миенето на колата?

Забранено и използването на питейна вода за миене. Не вярвам да е само за София, но не знам как точно е регламентирано (закон, наредба или друго). Затова не може пред блока.
Е, сигурно ако вземеш разрешително от МОСВ за сондаж, сондираш и и т.н. може и да си измиеш колата пред блока...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 30 юни 2011 16:44

Vidol Nikolov написа:
maxpayne написа:
Vidol Nikolov написа:Като не ви изнася,си я мийте сами пред вас(аз така правя)и винаги сьм си доволен :D

Ти като си измиеш колата след колко време има прах по нея?Попитал ли си се защо?
Сигурно е от това,че хората си мият колите 'пред тях',а това е такова грубо нарушение,че направо някой така ако направи....
То в 'София' е забранено и да се изхвьрлят фасове от колата и много други неща...нали ме разбираш,забележката ти с подчертаване на града е уникална простотия :applause:

Комплексите "провинция" си ги избивай на друго място, уточних, че е София, защото много често такива наредби са общински, по подобие на данък смет, сграда и т.н. Затова е възможно в други градове да не е забранено, ако наредбата наистина е общинска. А откровено казано миенето пред блока и на улицата е доста селска проява и по нищо не отстъпва на изхвърлянето на фасовете. Има автомивки на самообслужване - ако толкова държиш сам да си я измиш отиваш там и всички са щастливи.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 30 юни 2011 17:20

maxpayne написа:
Vidol Nikolov написа:
maxpayne написа:

Комплексите "провинция" си ги избивай на друго място, уточних, че е София, защото много често такива наредби са общински, по подобие на данък смет, сграда и т.н. Затова е възможно в други градове да не е забранено, ако наредбата наистина е общинска. А откровено казано миенето пред блока и на улицата е доста селска проява и по нищо не отстъпва на изхвърлянето на фасовете. Има автомивки на самообслужване - ако толкова държиш сам да си я измиш отиваш там и всички са щастливи.

Значи грешката е моя,не сьм разбрал правилно контекста на 'София',което нямаобщо с комплекси,но както и да е уточнихме се.
Нямах идея,че е забранено,но честно да ти кажа не ми пука,щото аз си я плащам тая вода и след като плащам щя я оползотворям както искам.Може би наредбата има смисьл,ако сме дьржава като Испания и имаме режим на водата.
Като стана вапрос за вода и харчене,имате ли си на идея че 70% от водата се губи по трьбите и за това пак плащаме ние?За колко улици се сещате,на които постоянно има течове и аварийни групи.Извинявайте,но при положение че плащам вода която не ползвам-тези 70% имам пьлното право да ползвам останалите 30 както намеря за добре.За измиването на моята кола средно отиват 15 литра вода.Не смятам,че така ощетявам някого.И това,че има някаква наредба не я прави автоматично редна и адекватна.Ние затова сме мислещи хора и взимаме решения,добри или лоши.Това е моята позиция

Последна промяна от Vidol Nikolov на Чет 30 юни 2011 17:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 30 юни 2011 17:32

Чак пък 70% загуби едва ли scare просто пилеем ужасно много вода без дори да се замисляме eusa
То има и глоба за тупане на килими от терасите,като глобата е 5к. scare

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 30 юни 2011 18:22

Vidol Nikolov написа:Значи грешката е моя,не сьм разбрал правилно контекста на 'София',което нямаобщо с комплекси,но както и да е уточнихме се.
Нямах идея,че е забранено,но честно да ти кажа не ми пука,щото аз си я плащам тая вода и след като плащам щя я оползотворям както искам.Може би наредбата има смисьл,ако сме дьржава като Испания и имаме режим на водата.
Като стана вапрос за вода и харчене,имате ли си на идея че 70% от водата се губи по трьбите и за това пак плащаме ние?За колко улици се сещате,на които постоянно има течове и аварийни групи.Извинявайте,но при положение че плащам вода която не ползвам-тези 70% имам пьлното право да ползвам останалите 30 както намеря за добре.За измиването на моята кола средно отиват 15 литра вода.Не смятам,че така ощетявам някого.И това,че има някаква наредба не я прави автоматично редна и адекватна.Ние затова сме мислещи хора и взимаме решения,добри или лоши.Това е моята позиция

Без да се заяждам, ще маркирам няколко грешки ;)
Забранено е миенето на коли с питейна вода за търговски цели.
Тоест ти можеш да си я измиеш в двора с вода от чешмата без проблем, както можеш да си полееш и китките, но ако гледаш китки с цел продажба - неможеш.
Плащаш и пътен дабък(винетка), ама пак нямаш право да се съблечеш гол и да фекалираш на средата на Е79 ;) :idea:

Забранено е миенето на коли на обществени места, общинска земя.
Тоест пак можеш да си е измиеш в твоя двор, но не и пред блока. Нормално нали?
70% загуби може да има някъде, но е в София град няма такива!

За измиване на една кола са нужни около 50литра поне.
Да и за 15 можеш да я намацаш и надереш ;)

За цените на автомивките сега не ми се пише. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 30 юни 2011 19:03

Моята се поддьржа хирургучески чиста и не са ми нужни 50 литра eusa

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 30 юни 2011 20:13

Автомивките с каква вода работят? От наблюденията ми съвсем отблизо на няколко - с питейна!

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 30 юни 2011 20:39

Имам водоструйка на работата и на Княжево. Имам шампоан MA FRA защото работя с вносителите. Имам и прахосмукачки и маркучи. Колата се мие всяка седмица. Виждал съм коли по-мръсни от обор, при това ги карат хора.

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Чет 30 юни 2011 22:58

Честно, респект към хората които си мият колата в автомивка на самообслужване за 2-3-4 лева. Аз зимата за 2 лева само си свалям снега и леда, пък камоли да я чистя. Пък и не намирам за нужно да харча тези 2-3-4 и тн. левове, търчейки около колата, с наострени уши, кога ще започне да бибка машината че свършва времето, пък колата още мръсна.

Съгласен съм че повечето автомивки не си заслужават парите, но винаги може да има кажеш от какво си недоволен и да си оправят магарията.

Аз лично съм редовен клиент от години на автомивката зад Била в Младост. Цената е 19.20лв.-леко дебела, но пък съм много доволен, дори и когато има много коли, не претупват за 15-20 минути. Даже ако са пропуснали нещо, се извиняват по 10 пъти и го оправят мигновенно. Зимата бях разлял кафе по таблото и централната духлка залепна. Като ми чистиха колата няколко дни след това, изчистиха и духалката с клечки за уши и четка за зъби :shock , без това да ми коства повече пари

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Чет 30 юни 2011 23:04

masiven написа:Честно, респект към хората които си мият колата в автомивка на самообслужване за 2-3-4 лева. Аз зимата за 2 лева само си свалям снега и леда, пък камоли да я чистя. Пък и не намирам за нужно да харча тези 2-3-4 и тн. левове, търчейки около колата, с наострени уши, кога ще започне да бибка машината, че свършва времето.

Съгласен съм че повечето автомивки не си заслужават парите, но пък винаги може да има кажеш от какво си недоволен и да си оправят магарията.

Аз лично съм редовен клиент от години на автомивката зад Била в Младост. Цената е 19.20лв.-леко дебела, но пък съм много доволен, дори и когато има много коли, не претупват за 15-20 минути. Даже ако са пропуснали нещо, се извиняват по 10 пъти и го оправят мигновенно. Зимата бях разлял кафе по таблото и централната духлка спече, защото от парното много бързо залепна. Като ми чистиха колата няколко дни след това, изчистиха и духалката с клечки за уши и четка за зъби :shock , без това да ми коства повече пари

Щом Газком ти е удобно (предполагам че за нея говориш) бих ти препоръчал да отидеш в Горубляне на автомивка Оги и Ечо. Мият много хубаво (не по малко от 40 мин. ако има значение) само срещу 12 лева. Казвам ти го защото и аз преди ходих на Газкома но започнаха да се оливат с цените, а също така развалиха и качеството. Ако те интересува пиши ми на лично да ти кажа по-точно къде се намира.

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Чет 30 юни 2011 23:12

Да, точно за Газком говоря, за цените си прав че се оляха но от качеството лично нямам оплаквания. Ако не е проблем напиши в темата къде в Горубляне се намира тази автомивка, Аз бих я пробвал, пък може и на други колеги да им от полза :beer

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Чет 30 юни 2011 23:18

Ами слизайки от Младост към Горубляне покрай бирената, долу на кръстовището завиваш на дясно. Продължаваш направо до първия светофар и точно преди него е автомивката (до ресторант Окото). Пробвай там надявам се да останеш доволен, аз за сега вече 3 и повече години нямам оплаквания от тях (а и 12 лева са добра цена според мен).

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”