иванчо написа:Нов съм и търсих с търсачката, но ненамирам много инфо. Харесах си една двойка турбо 1.6GTD. 87год. с тясната броня, с голям прозорец. Пали с показването на ключа, но ми се срува, че трябва още да върви. Стрелката на температурата застава малко след средата. Нормално ли е. Педала на съединителя е малко по-твърд. Така ли е. Какъв е действителния нормален разход на нафта. Има малко ръждички. Къде гният най много. Направо кажете какво да тествам и да преценя дали да я набождам. Разликата с Джетата само в багажника ли е, че се колебая и за една Джета пак 1.6TD,88год.
1,6 TD съм карал , то ми е слабост

, само че на Г1 , "най-новите" модели - '83 набор

. Честно , много ме кефеше . Разход 5,5 до 6 разход градско , зимата до 6,5 л /100 , извънградско - под 4

, а аз не съм спокоен шофьор

.
Огледай добре праговете , огледай ламарината на пода от средата напред , там където стъпват хората на предната седалка , най-вече носещите детайли . Спри на равно място и огледай как се отварят/затварят вратите , после спри на "калъч"

, ако има осезателна разлика и особенно ако купето деформира , та не можеш да затвориш вратите като хората

. Огледай ботушите , основно предните !
Моторетка - ако нямаш възможност да тестваш компресия , откачи подгрева и на студен мотор не би трябвало да имаш проблем да запалиш , без никаква неравномерност в работата на мотора , възможно е да поизпуши само леко за 1-2 секунди . (за незапознатите , това не е TDI и си иска погрева дори и лятото

) . Огледай как е охладителната система , ако колата се кара на "разхлабена капачка) на разширителния съд , защото "така трябва" - бягай далече - съмнение за спукана глава , много често срещан проблем , много лесно става при тези мотори

. Ако надува маркучите и без да е загряла , или има мехурчета в разширителния съд при студен мотор

.
Съединител твърд - най-често значи износен , макар и да не боксува в момента .