Проблем с паленето на Транспортер Т4

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Re: Проблем с паленето на Транспортер Т4

Мнениеот levonik » Сря 05 май 2010 22:12

В името на взаимопомощта и обогатяването на майсторлъка ни, кажи колега какво стана!

lupibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lupibal » Съб 08 май 2010 13:03

Смених всичко по горивото клапан,филтър,маркучи и май нещата клонят към подгряващи свещи макар че съм сменял скоро.Изчакам ли след лампата релето да цъкне и с малко повече газ пали което ме навежда на мисълта че съм попаднал на ментета подгряващи свещи.Някой да ми препоръча марка който е патил от тях.И откъде да ги купя.Ще съм благодарен на всеки!!!

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Пон 10 май 2010 12:25

Ти отваря ли да погледнеш дали самото реле прави хубав контакт.Разгледай за нагар или нещо нередно преди да предприемеш по-скъпия вариант.

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Чет 13 май 2010 18:43

Колега,какво стана?Запалихме ли ? :roll:

LightOfJah
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LightOfJah » Пон 04 юли 2011 14:00

Здравейте! Става въпрос за Т4 2,4д - 1993г. ААВ е двигателя, съответно. След като нямаше никакви проблеми и признаци на проблеми след едноседмичен престой пред блока бусът не пали! Непаленето се изразява в... нищо. :shock В смисъл, че нищо не се случва след като завъртя ключа, освен че всички лампички по таблото си работят както трябва. Стартера не върти, никакво цъкане не се чува... След второто - трето завъртане на ключа все пак нещо се случи. Чу се някакво стържене зад волана. Понеже не разбирам от тези работи, бихте ли ме насочили какви по лесни за проверка неща да прегледам? Като не пали и няма как да го закарам на майстор... :(

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 04 юли 2011 14:14

По принцип се почва от акумулатора, може да е паднало напрежението, и да не може да зацепи бендикса на стартера. След, като се уверим, че акумулаторът е наред и е в добра кондици, или го сменим с друг в добра кондиция, се проверява стартерът, и ако при него всичко е 6 и върти пъргаво и чевръсто, се проверяват подгряващи свещи, горивен филтър, наличие на гориво в ГНП-то, и още и още...

LightOfJah
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LightOfJah » Вто 05 юли 2011 15:57

Явно проблема е в акумулатора. Изпуснал съм го под всякакви минимуми, което незнам как е станало, може би съм забравил радиото включено.

Потребителски аватар
Marian Yachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marian Yachev » Съб 09 юли 2011 14:21

Колега при мен имаше подобен проблем преди време нито ми цъка,нито прави никакви опити да завърти,а тока беше в изобилие и горивото също(казано по-просто).Проблема ми беше на съвсем друго място, в пакета на контактния ключ.След като дам на контакт и лампата на свещите изгасне при завъртане на клича вече докраи за палене не се случваше нищо.Но добре, че ми се бе случвало и на старата кола та първо това проверих и бях прав.Пакета бил се прецакал,но го оправих с добавянето на едно реле и копче за запалване :Mr Green Fun .Майстори ме посъветваха за това,защото новите не били много качествени и се прецаквали често.Карам така от година и няма проблеми

Потребителски аватар
avtohit77
Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Мнениеот avtohit77 » Сря 13 юли 2011 21:11

Кингчо стига с тиа руски форуми кажи нешто българско от твоята практика.Аза колегата смуче ти ваздух от някаде неможе да пали след гасене а след 10 мин да не запали ако има нещо не ясно питаи успех.

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Сря 13 юли 2011 22:13

LightOfJah написа:Явно проблема е в акумулатора. Изпуснал съм го под всякакви минимуми, което незнам как е станало, може би съм забравил радиото включено.

Я тои човека си решил проблема с едно зареждане на акумулатора. eusa Абе вие що не четете. :beat_butt2

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 14 юли 2011 8:43

avtohit77@abv.bg написа:Кингчо стига с тиа руски форуми кажи нешто българско от твоята практика.Аза колегата смуче ти ваздух от някаде неможе да пали след гасене а след 10 мин да не запали ако има нещо не ясно питаи успех.

Теб какво те притесняват руските форуми? Аз оттам колко много съм научил, за т4-ките, но не съм сервизаджия като теб, а просто ентусиаст. Гледам да помогна с каквото мога.:beer Работата ми е в друга сфера на дейност...

Върни се в “T4, T5 и T6”